標題: [長膠] 怪拍王王茵是直還是橫? [打印本頁]

作者: monkey330    時間: 2012-3-30 20:42     標題: 怪拍王王茵是直還是橫?

怪拍王王茵是直還是橫?

如果是直的,改做橫感覺會如何?
作者: feideepking    時間: 2012-3-30 21:33

直橫都有
作者: monkey330    時間: 2012-3-30 21:43

咁橫既好唔好打??
作者: borkee    時間: 2012-3-30 21:50

怪拍王有兩款,一塊有碳、一塊冇碳,但我覺得T9好打D!
作者: feideepking    時間: 2012-3-30 21:52

余覺得幾巧控 , 不過細O得產品係有少少樣丙
作者: monkey330    時間: 2012-3-30 21:53

兩面都不錯嗎?????????????????
作者: monkey330    時間: 2012-3-30 21:53

你配咩反貼??
其實我諗唔到
作者: feideepking    時間: 2012-3-30 22:05

果時純木怪拍王硬面用銀河Sun, 軟面用大維生膠王/銀河955等, 巧控 ; 如果軟用雙魚1615照計都好,
作者: monkey330    時間: 2012-3-30 22:14

波記,T9仲好打過呢塊?咁邊塊怪D?
我見好多人打T9想搵塊小人打既板
作者: borkee    時間: 2012-3-30 23:52

打長膠要打得怪,是要在技術層面上下苦功,兩個人打同一塊板,都會有不同嘅效果,你不應只追求什麼膠、什麼板最邪,最邪的組合就算到你手,你也可能不能將它發揮出來,所以應在技術上探討、苦練,到有一定技術後,才在器材上花心思喇!
作者: monkey330    時間: 2012-3-31 00:08

有道理,我明白啦師兄
作者: belcher168    時間: 2012-3-31 02:31

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-3-30 20:42 發表
怪拍王王茵是直還是橫?

如果是直的,改做橫感覺會如何?
有直有橫.

However, you should noted that 怪拍王 is specially deisgned for 王茵.
王茵 is a world champion for age over 60s. His style is 直板正膠快攻結合長膠倒板
I tried the version with carbon. Its soft side is excellent for 長膠 and the hard side is very good for 快攻, but not suitalbe for 弧圈.
作者: hungwahsun    時間: 2012-3-31 07:47     標題: ,西毒王茵,长胶高手!

洪华山有幸与王茵合照于杨州.

作者: wlwlwl    時間: 2012-3-31 08:45

引用:
原帖由 feideepking 於 2012-3-30 22:05 發表
果時純木怪拍王硬面用銀河Sun, 軟面用大維生膠王/銀河955等, 巧控 ; 如果軟用雙魚1615照計都好,
我都用過純木和碳既怪拍王
純木就覺得正手無力 但長膠面就好控
碳既就好夠力同長膠面又一樣咁好控
E+我就用緊世奧得訂做既碳怪拍王九木一碳very good
作者: hungwahsun    時間: 2012-3-31 09:49

引用:
原帖由 wlwlwl 於 2012-3-31 08:45 發表

我都用過純木和碳既怪拍王
純木就覺得正手無力 但長膠面就好控
碳既就好夠力同長膠面又一樣咁好控
E+我就用緊世奧得訂做既碳怪拍王九木一碳very good
世奥得产品很不错.赛变打长胶也很好,如果不嫌贵,最理想还是十年一剑.
作者: 李清33888    時間: 2012-3-31 10:15

引用:
原帖由 borkee 於 2012-3-30 23:52 發表
打長膠要打得怪,是要在技術層面上下苦功,兩個人打同一塊板,都會有不同嘅效果,你不應只追求什麼膠、什麼板最邪,最邪的組合就算到你手,你也可能不能將它發揮出來,所以應在技術上探討、苦練,到有一定技術 ...
絕對同意
作者: 李清33888    時間: 2012-3-31 10:18

引用:
原帖由 hungwahsun 於 2012-3-31 09:49 發表

世奥得产品很不错.赛变打长胶也很好,如果不嫌贵,最理想还是十年一剑.
很奇怪世奥得+長膠並不適合我
作者: feideepking    時間: 2012-3-31 10:44

覺得世O得d板重視好控(即使攻o既板), 所以滿足唔好太多人; 如果想快d, 可能要+碳. 但算係偏向造出嚟係打多過造出嚟賣o既.
作者: monkey330    時間: 2012-3-31 12:58     標題: 回復 14# 的帖子

九木一碳=10層?
小弟見識小別見怪
作者: monkey330    時間: 2012-3-31 12:59     標題: 回復 15# 的帖子

十年一劍價格是多少,要過千嗎??
作者: hungwahsun    時間: 2012-3-31 15:13

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-3-31 12:59 發表
十年一劍價格是多少,要過千嗎??
定价人民币1280,折港币1570.
作者: monkey330    時間: 2012-3-31 16:10

真是太貴了
Re波記:T9是碳板,但我現階段還不打碳板,所以想詢問一下長膠王王茵
作者: harryp    時間: 2012-5-20 22:52

請問各位師兄 香港那裏可買怪拍王+双魚1615 ?

Thank you
作者: harryp    時間: 2012-5-20 22:54

請問各位師兄 香港那裏可買怪拍王+双魚1615 ?

thankyou
作者: Sunny Wise    時間: 2012-5-20 23:10     標題: 回復 24# 的帖子

我們公司可以訂,你想要橫定直?
作者: harryp    時間: 2012-5-21 15:55     標題: 回復 25# 的帖子

Thankyou Sunny Wise....    I'll send u email for more info..

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0