標題: 有膠皮粘,海綿硬的套膠推介嗎? [打印本頁]

作者: monkey330    時間: 2012-3-28 15:53     標題: 有膠皮粘,海綿硬的套膠推介嗎?

我是準備買朱世赫的,手法也學朱世赫的,我聽說打削要塊這麼樣的膠,有推薦嗎?我問過人,他們推介Baracuda, tackiness chop2, tackifire drive,這三塊貴嗎?合適嗎?

作者: super_phoenix    時間: 2012-3-28 16:11

我會覺得阿波羅及天極二會係面膠粘,海綿硬
作者: monkey330    時間: 2012-3-28 19:53

我聽人講天極二打削吾Ok wor...
作者: crazyvin    時間: 2012-3-28 20:07

你直接抄足朱世赫果塊算鬼數啦。。。。
唔駛煩,既然你學到好似佢咁,打佢個setting 一定無錯!
作者: super_phoenix    時間: 2012-3-28 20:23

其實硬海綿加粘面膠得呢兩款,打削球我諗穩陣同旋轉最重要。其實冇話邊塊膠好冇削,啱自己就神兵利器,唔啱就打嚟都曬氣。可能會啱用呢,最緊要自己的感覺。因為我終於都找到自己的神兵利器啦!
作者: 飛鷹    時間: 2012-3-28 20:54

最重要是自己喜歡
作者: monkey330    時間: 2012-3-28 21:51

t05好貴…算,我等萬達推介
作者: 萬達    時間: 2012-3-29 09:59     標題: 回復 1# 的帖子

Baracuda 其實都ok的 , 而且又不算貴 , 實在打得過 .
作者: monkey330    時間: 2012-3-29 13:46

萬達之前又推介Omega 4 Pro,其實Pro or baracuda好D?
作者: songyip    時間: 2012-4-1 00:55

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-3-28 15:53 發表
我是準備買朱世赫的,手法也學朱世赫的,我聽說打削要塊這麼樣的膠,有推薦嗎?我問過人,他們推介Baracuda, tackiness chop2, tackifire drive,這三塊貴嗎?合適嗎?
朱世赫正手用 T64 的! 貴就貴了點, 要學就學全套, 一試無妨呢....

如果吳得的話, 再轉過另一塊膠也未遲!
作者: kangaroo626    時間: 2012-4-1 02:43

基本上用得t64~都好難唔好打
or技術未到家
作者: monkey330    時間: 2012-4-1 12:19     標題: 回復 10# 的帖子

我聽好多人都話朱世赫用T05,但其實T05,64都係貴單快殘,我想睇下有咩膠都Ok姐

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0