標題: 【舉報投訴】投訴:chrisho2010 [打印本頁]

作者: eddieho    時間: 2012-2-12 10:36     標題: 【舉報投訴】投訴:chrisho2010

投訴:chrisho2010 言語冇禮
http://hkttf.com/viewthread.php?tid=46680&extra=&page=3

我在此論區都有一段日子,都未試過投訴.但今次我真的生氣.
說我冇料就得,不能說我師父冇料到.我昨晚同師父練波,說了此話給佢知.他極為生氣,可以約chrisho2010一個時間出來針鷄一場,注碼大大都打,看看佢有冇料到la!
作者: wlwlwl    時間: 2012-2-12 10:49

生氣還生氣
其實不用針鳷來解决
其次我地論譠又唔建议gambling
作者: pearpang    時間: 2012-2-12 10:54

依一個只係佢獨立見解姐,唔洗咁惱...
作者: tykm2000    時間: 2012-2-12 10:58

一笑至知 la
作者: y539069849    時間: 2012-2-12 11:00

o....搞到咁大....睇來佢好難收到科 不過又難怪  相信你師傅都教左你好耐  佢講你師傅你就有種感覺好似講緊你親人咁~_~  我都比人話過我師傅
作者: eddieho    時間: 2012-2-12 11:04

引用:
原帖由 wlwlwl 於 2012-2-12 10:49 發表
生氣還生氣
其實不用針鳷來解决
其次我地論譠又唔建议gambling
但依個方法先試到本人師父有冇料到lo!
作者: eddieho    時間: 2012-2-12 11:04

引用:
原帖由 tykm2000 於 2012-2-12 10:58 發表
一笑至知 la
笑不出呢!我今次很認真的.
作者: eddieho    時間: 2012-2-12 11:06

引用:
原帖由 y539069849 於 2012-2-12 11:00 發表
o....搞到咁大....睇來佢好難收到科 不過又難怪  相信你師傅都教左你好耐  佢講你師傅你就有種感覺好似講緊你親人咁~_~  我都比人話過我師傅
真慘!話你師父咩事呀?
作者: wlwlwl    時間: 2012-2-12 11:10

What about loser crawl under the table?
作者: kei    時間: 2012-2-12 11:12

人怎樣說, 是別人的選擇,
最重要是你信任教練,
以及教練如何在你兒子的成長上發揮作用

eddie, 你做得好好ga la
試問我地細個時, 老豆邊會咁有心, 比錢請教練ar?
所以, 不要想太多了!
作者: eddieho    時間: 2012-2-12 11:12

引用:
原帖由 wlwlwl 於 2012-2-12 11:10 發表
What about loser crawl under the table?
ok ok
作者: Yin=]    時間: 2012-2-12 11:15

禁止發言三天
作者: 小閒    時間: 2012-2-12 11:25

引用:
原帖由 Yin=] 於 2012-2-12 11:15 發表
禁止發言三天
我覺得都係交畀衰貓處理比較好D!
作者: (=^x^=)    時間: 2012-2-12 11:26

起身一打開眼睛咁精彩
其實chist 只是愛之深恨之切
作者: eddieho    時間: 2012-2-12 11:26

引用:
原帖由 Yin=] 於 2012-2-12 11:15 發表
禁止發言三天
我只係想有個交代姐!不要無証據就話人lo!
作者: eddieho    時間: 2012-2-12 11:28

引用:
原帖由 mao 於 2012-2-12 11:26 發表
起身一打開眼睛咁精彩
其實chist 只是愛之深恨之切
甘真係要多謝他了!
作者: Yin=]    時間: 2012-2-12 11:31     標題: 回復 16# 的帖子

哈哈哈
作者: garfieldjam    時間: 2012-2-12 11:37

本人聲明,我也不贊同小朋友過早轉打長膠的,因為基本功對於一個球員的成長是王道,也有其他教練也會提議家長幫小朋友轉用長膠、怪膠之類,通常是小朋友在用反貼時未能突破…本人也不認同christho直言無料,但作為父母也可以看長遠一點,可以多聽其他好手或教練的意見…我地的確見到不少小朋友在轉長膠後都有成績,但很快便到樽頸,投資了的心機、金錢、時間,無不後悔…不要一時之氣
作者: henrytam    時間: 2012-2-12 11:38

好多人在技術冇突破都會考慮轉下教練,
晤係話個教練冇料,
而係可能教練同個球員晤夾而已,
育才裡面大部分人都跟過幾個教練啦

作者: Tam校長    時間: 2012-2-12 11:46

我覺得禁止他人發言及ban ip應由管理員執行.他曰你禁完佢放,佢禁完我放,必定多生事端.
作者: wilson2020    時間: 2012-2-12 11:49

交比管理員處理吧,此事我都唔識點處理好
作者: eddieho    時間: 2012-2-12 12:05

引用:
原帖由 garfieldjam 於 2012-2-12 11:37 發表
本人聲明,我也不贊同小朋友過早轉打長膠的,因為基本功對於一個球員的成長是王道,也有其他教練也會提議家長幫小朋友轉用長膠、怪膠之類,通常是小朋友在用反貼時未能突破…本人也不認同christho直言無料,但作為父 ...
首先多謝你的保貴意見,同不認同christho直言無料的言論,但我自己都打乒乓球了很久,也跟了師父有8個年頭.同埋自己兒子要什麼.我林自己最清楚,只要佢打得開心便可以了!
作者: eddieho    時間: 2012-2-12 12:10

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-2-12 11:49 發表
交比管理員處理吧,此事我都唔識點處理好
我都不想難為管理員,我只想佢知道便可,不要冇証據就說人冇料,便ok!此事也可了結吧!
作者: carfielddog    時間: 2012-2-12 13:58

好教練應該因每人天份而教,基本功+努力當然重要,但天份亦不能忽略,一個做教練應有責任係因才施教,唔係盲目跟風!教練其實可以收左$同你個仔磨下磨下又一個鐘,得鬼閒叫學生轉乜轉物,仲要加倍心機同學生練過新技術,你估唔辛苦咩?咁點解你個教練咁蠢叫你個仔轉長膠?理由好簡單,就係覺得你個仔有一方便天份不足,希望轉長膠作一個新嘗試,彌補某一方面缺點,得到突破性進步,成功與否,當然要試過先知,不過肯定一樣野,你個教練係一個負責任兼盡心盡力嘅好教練!  
香港係言論自由嘅地方,chrisho2010嘅回應你無需勞氣同嬲,如果佢有機會去到世界各地,或者國內專業訓練兒童長膠基地,佢就覺得自已今日嘅言論回應係幾咁無知!所以你真係唔應該嬲佢,你應該係可憐佢,因為佢係一隻名符其實"井底之蛙''

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0