標題: 工作有壓力,點好? [打印本頁]

作者: Happy仔    時間: 2011-11-16 20:32     標題: 工作有壓力,點好?

如題,工作有壓力,點算好?
作者: Happy仔    時間: 2011-11-16 20:34

參加東區減壓球局.真的可以減壓嗎?
作者: Happy仔    時間: 2011-11-16 20:43

Help!!!
有無人識寫Visual Basic 6?
可唔可以將執行結果及圖片放在excel上?
又識唔識用Visual Basic 6寫量度尺寸工具?
作者: alanchan    時間: 2011-11-16 21:22

Happy仔加油~~~~d 揼 code的野, 我都比番洒阿SIR了........
唔知我google左一下下面個WEBSITE有無用呢??

http://www.vbforums.com/showthre ... mp;referrerid=61394
作者: (=^x^=)    時間: 2011-11-16 23:11

今天遇到工作以來最大壓力的第二次,
作者: borkee    時間: 2011-11-16 23:20

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2011-11-16 23:11 發表 今天遇到工作以來最大壓力的第二次,
解決咗未呢?
作者: ycfu    時間: 2011-11-16 23:23

引用:
原帖由 Happy仔 於 2011-11-16 20:32 發表
如題,工作有壓力,點算好?
盡了力就算,太多憂慮都於事無補。

打工仔係架啦!

有時間就想下打波點贏我,Ok?
作者: 8899    時間: 2011-11-16 23:31

every job has its own presure,  The best way is smile, smile and smile....;
作者: ycfu    時間: 2011-11-17 00:17

作者: ycfu    時間: 2011-11-17 00:21

作者: ycfu    時間: 2011-11-17 00:23

作者: jcclee    時間: 2011-11-17 01:13

哈哈哈哈 ~ ycfu 好野 !

作者: Happy仔    時間: 2011-11-17 06:45

有幾十人包括大老細面前下用英文present10分鐘,你話大唔大壓力,再加上我既英文唔好,慘.........
作者: Happy仔    時間: 2011-11-17 06:47

新工上任,試用期都未過,咁快就攪d咁野
作者: (=^x^=)    時間: 2011-11-17 09:05

我覺得最少你可以控制自己, 一次生2次熟, 無什麼的.
況且公司不要請你 做英文老師.
作者: wlwlwl    時間: 2011-11-17 09:07

you can start preparing the scripts for your presentation now.
spend lots of time rehearsing/practicing, you will be alright

作者: old-cake    時間: 2011-11-17 09:31

引用:
原帖由 Happy仔 於 2011-11-17 06:45 發表
有幾十人包括大老細面前下用英文present10分鐘,你話大唔大壓力,再加上我既英文唔好,慘.........
有一次我預左用英文加廣東話去做一個presale 的presentation.點知個客戶來左個國內高級經理,臨時要改用普通話present,死得好慘
作者: yanyan222    時間: 2011-11-17 10:08

引用:
原帖由 Happy仔 於 2011-11-16 20:34 發表
參加東區減壓球局.真的可以減壓嗎?
----------------------

I FEEL 可以呀. 做吓運動出一身汗心情都好D.
作者: yanyan222    時間: 2011-11-17 10:09

引用:
原帖由 Happy仔 於 2011-11-17 06:45 發表
---------------------

O係屋企練多幾次就就唔駛驚. ADD OIL AR~
作者: jcclee    時間: 2011-11-17 10:40

引用:
做 Presentation, 最緊要係 mark 低必要講的重點(或 Selling Pionts), 要知道大方向.

演繹時不需要跟足原稿去讀, 隨時都可以現場執生.

可以輕鬆d, 甚至可以加插少少幽默感令氣氛無咁緊張, 但要俾觀眾睇到你大部分時間是很有誠意.

同自己講, 10 分鐘好快就過 (如果可以, 盡量放慢來講)

Good Luck !

作者: feideepking    時間: 2011-11-17 11:17

如果Present到巧似紅雷/子丹佢地咁不經意咁就穩喇
[youtube]0_yibJeJh38[/youtube]
作者: Happy仔    時間: 2011-11-19 22:51

引用:
原帖由 alanchan 於 2011-11-16 21:22 發表
Happy仔加油~~~~d 揼 code的野, 我都比番洒阿SIR了........
唔知我google左一下下面個WEBSITE有無用呢??

http://www.vbforums.com/showthre ... mp;referrerid=61394
多謝你的用心幫助,我要寫的VB是要量度顯微鏡下的照片,要求1nm/pixel

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0