標題: [砌版討論] 新手想砌板 $2000< [打印本頁]

作者: neku    時間: 2011-9-7 17:06     標題: 新手想砌板 $2000<

用開橫板, 多拉打, 想要快又好控, 請指教 $2000<連膠
作者: 乒乓在線    時間: 2011-9-7 17:26

FOR REF.

http://www.hkttf.com/viewthread. ... B7s%A4%E2%AC%E4%AAO

http://www.hkttf.com/viewthread. ... B7s%A4%E2%AC%E4%AAO

作者: jcclee    時間: 2011-9-7 17:31

Innerforce ZLF - $1400
Omega4 Pro - $300
Vega Pro - $260

(華星)
如果咁你都唔覺得好打, 可以全套9折讓給我 !!
作者: 乒乓在線    時間: 2011-9-7 17:35

$(1960 - 196) = $1764
作者: neku    時間: 2011-9-7 18:03

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-9-7 17:31 發表
Innerforce ZLF - $1400
Omega4 Pro - $300
Vega Pro - $260

(華星)
如果咁你都唔覺得好打, 可以全套9折讓給我 !!
希望你二手區唔好見到我放la
作者: 卓朗    時間: 2011-9-7 18:09

Timo Boll ALC FL+Tenergy05+Roxon
作者: kanlok    時間: 2011-9-7 19:59

alc 05+hexer
作者: neku    時間: 2011-9-7 20:49

最後砌左bty timo boll spirit × t05 × omega v asia
作者: kanlok    時間: 2011-9-7 21:06     標題: 回復 8# 的帖子

試左味?
作者: eddieho    時間: 2011-9-7 21:48

玫瑰5,t05,t64.包正!
作者: neku    時間: 2011-9-8 10:00

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-9-7 21:06 發表
試左味?
試左, 好快, 要d 時間去適應
作者: jcclee    時間: 2011-9-8 10:36

引用:
原帖由 neku 於 2011-9-8 10:00 發表

試左, 好快, 要d 時間去適應
應該係 Omega4 pro 正手, T05 反手
作者: neku    時間: 2011-9-8 11:15

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-9-8 10:36 發表

應該係 Omega4 pro 正手, T05 反手
知道, 會試下打05 反手, 多謝師兄指教
作者: virtuososiu    時間: 2011-10-10 18:01

引用:
原帖由 ncc321 於 2011-9-7 23:19 發表
新手想砌板 $200<         
哈哈, 樓主$2000一塊板. 一定係好勁既新手

問$200呢個似新手多D
作者: Yin=]    時間: 2011-10-10 18:23

Timo Boll Spirit +T05+T64
作者: ken    時間: 2011-10-11 21:32

新手吾洗用到咁貴ga拍...
會控制5到,
用紅雙喜天罡+neo狂飆3+roxon450 ok;
作者: 長膠進攻    時間: 2011-10-11 21:49

比得 2000 你巳贏晒.不用打   
作者: neku    時間: 2011-10-12 00:03

引用:
原帖由 長膠進攻 於 2011-10-11 21:49 發表
比得 2000 你巳贏晒.不用打   
2000銀砌塊拍既人大有人在, 咁咪個個都無敵haha
Tenergy 兩片膠都1000 la, 板BTY / Nittaku 睇得上眼又過千, 都唔係諗得咁如意
作者: neku    時間: 2011-10-12 00:06

引用:
原帖由 ken 於 2011-10-11 21:32 發表
新手吾洗用到咁貴ga拍...
會控制5到,
用紅雙喜天罡+neo狂飆3+roxon450 ok;
我覺得相反...新手應該買好d, 因為一定會買新既, 如果買平既睇唔上眼又係要放, 倒不如買塊好既
作者: neku    時間: 2011-10-12 00:07

引用:
原帖由 virtuososiu 於 2011-10-10 18:01 發表

哈哈, 樓主$2000一塊板. 一定係好勁既新手

問$200呢個似新手多D
$200 似強手多d , 乜都打得勁
作者: neku    時間: 2011-10-12 00:08

引用:
原帖由 Yin=] 於 2011-10-10 18:23 發表
Timo Boll Spirit +T05+T64
罷買T 系膠, $500 又快縮水, 打xiom / andro / nittaku 好過
作者: jcclee    時間: 2011-10-12 00:12

引用:
原帖由 neku 於 2011-10-12 00:08 發表

罷買T 系膠, $500 又快縮水, 打xiom / andro / nittaku 好過
果然是一個聰明的用家
作者: kenny    時間: 2011-10-12 01:16

Innerfiorce Zlf , 05 n haifu 3
Is quite a gd combination
作者: kanlok    時間: 2011-10-12 01:35     標題: 回復 20# 的帖子

如果真的是新手上路的話
最好都係 整塊純木底板 正手 中國膠 練下發力同手感較好
作者: poon    時間: 2011-10-12 02:00

$2000整塊板 ...
多謝多謝!!....(代賣波板的人講的)
作者: neku    時間: 2011-10-12 11:05

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-10-12 01:35 發表
如果真的是新手上路的話
最好都係 整塊純木底板 正手 中國膠 練下發力同手感較好
我都係咁諗, 所以已經買左acoustic(雖然已經買落好多塊加料板...), 不過中國膠就唔打la...好臭...有陣死魚味
作者: neku    時間: 2011-10-12 11:06

引用:
原帖由 kenny 於 2011-10-12 01:16 發表
Innerfiorce Zlf , 05 n haifu 3
Is quite a gd combination
呢塊我都有買, 不過配hexer HD + R7
作者: neku    時間: 2011-10-12 11:16

引用:
原帖由 poon 於 2011-10-12 02:00 發表
$2000整塊板 ...
多謝多謝!!....(代賣波板的人講的)
$2000砌板好誇張咩?!$60既CJ8000 同 $500既T系 點解要係市場出現, 就係有唔同需求既人之ma, 自己預算有幾多咪用幾多lor~
倒轉如果你預算多d 都想砌靚d la, 將心比己

作者: 乒乓在線    時間: 2011-10-12 11:17

$2000 , I PREFER BUY A TT TABLE / SOFA / BED... ...
作者: 乒乓在線    時間: 2011-10-12 11:21

$2000 BUY NEW USER' RACKETS, WASH BRAIN' POST. NO NEED TO PAY RENT, PAY TUITION, BUY FOOD

作者: 速鳥    時間: 2011-10-12 11:24

二千蚊唔算貴,如果玩單車,只可以買到兩條外加內肽。
作者: neku    時間: 2011-10-12 11:27

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2011-10-12 11:17 發表
$2000 , I PREFER BUY A TT TABLE / SOFA / BED... ...
$200你都可以focus 係買白飯同公仔麵
而家既topic 係乒乓球拍
作者: 乒乓在線    時間: 2011-10-12 11:28

引用:
原帖由 速鳥 於 2011-10-12 11:24 發表
二千蚊唔算貴,如果玩單車,只可以買到兩條外加內肽。
NO ONE TELL YOU PLAY CYCLING
作者: neku    時間: 2011-10-12 11:29

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2011-10-12 11:21 發表
$2000 BUY NEW USER' RACKETS, WASH BRAIN' POST. NO NEED TO PAY RENT, PAY TUITION, BUY FOOD
如果飯都無得食, 仲講咩嗜好ar...去積極搵錢好過la.
作者: 乒乓在線    時間: 2011-10-12 11:32

引用:
原帖由 neku 於 2011-10-12 11:29 發表

如果飯都無得食, 仲講咩嗜好ar...去積極搵錢好過la.
FEVER
作者: virtuososiu    時間: 2011-10-12 11:40

引用:
原帖由 neku 於 2011-10-12 00:08 發表

講真,如果唔係真係打得好,買T泥把鬼...
塊膠仲大力過個人, 練唔好技術
變左打器材, 唔係打乒乓球
技術唔好, 睇都唔好睇...
(點解乒乓球比其他sport吸引唔到觀眾?)
(難打好? 難得好睇?)
(難睇=唔好睇=無人睇?)
我係呢到個大學球會in charge,
我對自己既要求係 "打得好睇"
你技術正常自然個動作都靚D
打得好睇自然多D人會對呢樣運動有興趣
(以上係作為一個全心推廣乒乓球既人既心態, 不喜請插)
作者: 速鳥    時間: 2011-10-12 16:11

引用:
原帖由 virtuososiu 於 2011-10-12 11:40 發表

講真,如果唔係真係打得好,買T泥把鬼...
塊膠仲大力過個人, 練唔好技術
變左打器材, 唔係打乒乓球
技術唔好, 睇都唔好睇...
(點解乒乓球比其他sport吸引唔到觀眾?)
(難打好? 難得好睇?)
(難睇=唔好睇=無人 ...
啱!要打好睇,球手都要好睇,球女都要
作者: 速鳥    時間: 2011-10-12 16:16

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2011-10-12 11:28 發表

NO ONE TELL YOU PLAY CYCLING
運動係咁,其實呢 d 都係商家唸的計仔,大把一百幾拾的好板,不過商家就出 d 好小小,但價錢就 double。如果市場食得起,蝴蝶一定有度身定做的馬龍板,萬幾蚊姐…
作者: feideepking    時間: 2011-10-12 16:20

引用:
原帖由 速鳥 於 2011-10-12 12:41 發表

啱!要打好睇,球手都要好睇,球女都要
要有趣
作者: eddieho    時間: 2011-10-12 19:05

平有平打,貴有貴打.各有所需,最緊要打得好心呢!
作者: neku    時間: 2011-10-12 23:49

引用:
原帖由 eddieho 於 2011-10-12 19:05 發表
平有平打,貴有貴打.各有所需,最緊要打得好心呢!
agree
作者: PingPongLeung    時間: 2011-10-14 11:20     標題: 回復 32# 的帖子

同單車比? quality好d都要三幾萬呀; 用badminton racket比就接近d
作者: DAIMONZERO    時間: 2012-1-2 17:06

我覺得球拍好與壞並唔重要,最重要係自己個人喜愛,而且識得享受打波嘅過程,每一球都要為自己而打,別抱太大表演慾為觀眾而打,用心打球,由心而發,每一球都應該會好好睇^^

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0