標題: 乒總盃2455分夠唔夠做種子呢? [打印本頁]

作者: borkee    時間: 2010-7-6 23:04     標題: 乒總盃2455分夠唔夠做種子呢?

4男1女(其實係3男1女),因一個係睇波嘅
作者: 小閒    時間: 2010-7-7 01:51

borkee果隊波好強。

作者: 防守王    時間: 2010-7-7 09:40

應該有機會. 以往都係二千幾分就得. 頭幾件先至過三千.
作者: 44_66    時間: 2010-7-7 10:09

作者: 乒乓人    時間: 2010-7-7 18:39

咁乒總盃唔夠850分, 夠唔夠分報名呢??
作者: 小閒    時間: 2010-7-7 19:02

引用:
原帖由 乒乓人 於 2010-7-7 18:39 發表
可以照報名先。不過一定冇種子做。

作者: 44_66    時間: 2010-7-8 00:20

作者: 阿舜    時間: 2010-7-8 00:31

引用:
原帖由 乒乓人 於 2010-7-7 18:39 發表
等我計計理論上一定可以參賽既最低分數:(即是假切全部高分球員都會打, 但不包括外援)
男子 = 96隊 X 3人= 288人, 而男子第288名既分數係242分
女子 = 96隊 X 1人= 96人, 而女子第96名既分數係分337分
所以 242 X 3 + 337 = 1063分
即係850分"有可能"打唔到
不過問題係, 今年咁貴, 應該有好多人都唔打, 而且D港隊都未必會打, 所以850分應該都有參賽
作者: 阿舜    時間: 2010-7-8 00:34

引用:
原帖由 44_66 於 2010-7-8 00:20 發表

不材得百零分 代表論壇隊會吾會有 d 刁假呢
4哥既實力點只百零分? 呢D都係乒總計分方法既錯
作者: 乒乓人    時間: 2010-8-2 17:24

今年乒總盃好似有67隊打,
聽講, 有隊的隊員叫 吉田海偉
作者: raymondsir    時間: 2010-8-2 17:25

勁呀
作者: 達達仔    時間: 2010-8-2 17:58

引用:
原帖由 乒乓人 於 2010-8-2 17:24 發表
今年乒總盃好似有67隊打,
聽講, 有隊的隊員叫 吉田海偉
咁正!!
作者: happypp123    時間: 2010-8-2 20:07

聽講,仲有星加坡同欺洛伐克外援,所有外援底分800。打甩比。大陸都唔小呀
作者: 阿舜    時間: 2010-8-3 00:21

我覺得今次請外援都好重皮, 因為乒總盃一定會分幾個星期打, 咁D外援既食宿機票...... 真係變左有錢人既玩意啦

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0