標題: 超級太陽暴 恐癱瘓通訊.世界未日 [打印本頁]

作者: ★呀然★    時間: 2010-5-13 21:49     標題: 超級太陽暴 恐癱瘓通訊.世界未日

http://hk.news.yahoo.com/event/fc/20100513/hksunstorm.html

【明報專訊】今次破壞衛星的「疑兇」太陽風暴,是太陽黑子活動高峰期的劇烈爆發活動。太陽黑子爆發時釋放大量帶電粒子所形成的高速粒子流,會破壞地球臭氧層,並可能危害人體健康。 地球通常每隔11年就會進入一個...
太陽風暴 襲衛星致失控 飄向另一衛星 恐干擾全美電視信號
(明報) 5月13日 星期四 05:10

【明報專訊】電影《2012》及《地球毁滅密碼》均描述太陽會發生強烈風暴,最終導致地球末日。在現實中,太陽風暴雖未襲地球,但已令美國一顆通訊衛星失控,現正朝另一衛星的軌道移動,可能會干擾全美國的有線電視...
天文台推太空天氣警報 2012年太陽風暴高峰期
(明報) 2月24日 星期三 05:10

【明報專訊】近年荷李活有多齣災難片,例如《2012》及《地球毁滅密碼》,劇情均提到2012年太陽會發生強烈風暴,最終導致地球末日。回到現實世界,科學家其實早就預告,2012年是太陽活動周期進入高峰的年...

作者: 成仔仔    時間: 2010-5-13 21:54

希望這件事唔係真啦 我唔想咁快死呀
作者: ★呀然★    時間: 2010-5-13 21:55

引用:
原帖由 成仔仔 於 2010-5-13 21:54 發表
希望這件事唔係真啦 我唔想咁快死呀
我都係....
作者: feideepking    時間: 2010-5-13 22:06

2046都捱唔到?!
作者: ★呀然★    時間: 2010-5-13 22:11

引用:
原帖由 feideepking 於 2010-5-13 22:06 發表
2046都捱唔到?!
我唔知呀,e+d科學家咁講2012世界未日
作者: 反膠王子    時間: 2010-5-13 22:11

作者: ★呀然★    時間: 2010-5-13 22:27

引用:
原帖由 防弧王子 於 2010-5-13 22:11 發表
我想快D死呀
點解想快d死,你唔覺恐怖咩??
作者: 反膠王子    時間: 2010-5-13 22:49

作者: 3070    時間: 2010-5-14 08:58

處之泰然啦,又唔係淨係香港有事,全世界陪你,無得擔心,煮到o黎咪食囉~~~~
作者: 反膠王子    時間: 2010-5-20 20:14

作者: 成仔仔    時間: 2010-5-20 20:59     標題: 回復 12# 的帖子

大佬!你想死但係我同好多人都唔想死呀!你唔一定要等到世界末日先可以死 仲有好多方法都可以死嘛!!!!!!

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0