標題: 【戊組】戊組比賽後有感 [打印本頁]

作者: kei    時間: 2009-7-25 23:29     標題: 【戊組】戊組比賽後有感

一場比賽, 看盡人生百態, 有人喜極而DRAW, 有人失落而回, 有人不在乎輸驘, 跟一班好友談過痛快巳開心不過

雖然我戰敗而回, 但卻沒有半點不開心, 反而, 一份成功感從心流露出來, 因為我參加比賽兩個目的已成功達到:

1)  不是第一場已輸掉, 我打敗了兩個對手, 而我輸的那一個, 樊x洋, 已進身八強, 再說, 我只是輸3比1吧!  雖然有点阿Q, 但我卻覺得交足功課;

2)  在我不斷改良原本不合格發球後, 今天跟三個球手對賽, 只給一位裁判口頭警告一次, 沒有因不合格發球而失分。

此外, 原來raymondsir和little ray的觀察力十分強, 他們充當我的場內教練, 給我的提示, 尤其是有關對手的弱點, 相信單憑我一己之力, 是無法洞悉的

再者, 一場比賽, 更令我反省了自己在打球上不少做得好和做得不好的地方, 使我日後的練習更有方向

最後, 一班好友的支持, 更令我明白到MORE BALL GAMES和 MORE FUN的關係

多謝你, Raymond Sir, Little Ray, McDonalds, 快弧兄, 日偉, Ceci, 陳sir, 還有很多朋友, 今天給我的支持

ps.恭喜快弧兄進身8強

一塊好有趣的板
作者: 快弧    時間: 2009-7-26 00:06

kei兄
你今日的表現其實真的不錯,
能和一班波友力戰,彼此支持,分擔壓力,
真是人生一大快事
作者: raymondsir    時間: 2009-7-26 00:16

努力呀....快弧兄!!!
作者: 快弧    時間: 2009-7-26 00:21

引用:
原帖由 raymondsir 於 2009-7-26 00:16 發表
努力呀....快弧兄!!!
盡力啦,希望能幫你報仇
作者: 乒粒仔    時間: 2009-7-26 00:25

勁呀, 快弧兄, 加油
作者: kelvin    時間: 2009-7-26 00:26

kei兄 support u

我覺得 您的發球絕對是合格的
作者: 聰聰    時間: 2009-7-26 01:19

今晚打到我死吓! 死吓! 開頭輸緊嫁,追到我無曬命! 入8強個時我是輸緊2:0,我死打難打追番3局,我是3:2贏入8強! 真係攞我膽出來!
作者: melody    時間: 2009-7-26 01:36

引用:
原帖由 聰聰 於 2009-7-26 01:19 AM 發表
今晚打到我死吓! 死吓! 開頭輸緊嫁,追到我無曬命! 入8強個時我是輸緊2:0,我死打難打追番3局,我是3:2贏入8強! 真係攞我膽出來!
5驚la~有我撐場喎~你媽咪又話請我飲野...都冇請到
作者: 聰聰    時間: 2009-7-26 01:41

引用:
原帖由 melody 於 2009-7-26 01:36 發表

5驚la~有我撐場喎~你媽咪又話請我飲野...都冇請到
我媽咪話好多謝妳幫我! 佢話見到面請妳,妳飲什麼呢? 講出來?
作者: melody    時間: 2009-7-26 01:53

引用:
原帖由 聰聰 於 2009-7-26 01:41 AM 發表

我媽咪話好多謝妳幫我! 佢話見到面請妳,妳飲什麼呢? 講出來?
見到面再話你知 訓覺lu
作者: 聰聰    時間: 2009-7-26 01:56

引用:
原帖由 melody 於 2009-7-26 01:53 發表

見到面再話你知 訓覺lu
收到啦! 我都訓覺ar~ar~
作者: 野田妹    時間: 2009-7-26 02:21

原來快弧兄都入咗8強,
真係我地雅各小姐的光榮呀!
其他波友亦唔好灰心,
因為你地已經做好自己啦!
作者: 快弧    時間: 2009-7-26 09:55

[quote]原帖由 kei 於 2009-7-25 23:29 發表
佢渣注隻獲產黎打
作者: 快弧    時間: 2009-7-26 09:56

野田妹,多謝支持

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0