標題: 【乒工廠】有感而發 2 [打印本頁]

作者: 廠長    時間: 2009-7-10 01:40     標題: 【乒工廠】有感而發 2

有時覺得為乜要搞球會,搞得好,又比人閒言閒語,搞得差,更一定比人落井下石, 一個人兩隻手,肆問可以做到幾多野??

辛辛苦苦去維繫大家感情,我又有乜得到??? 人的要求總係無止境,我想大家一定以為搞球會好賺錢,所以一定乜都從用家角

度去睇,但我所付出多少的精神,健康,同時間又有幾多人明白呢??

廠友們!! 冇你地冇今日乒工廠!! 為咗你地我一定繼續撐住!!除非大家唔需要我la...!!
作者: (=^x^=)    時間: 2009-7-10 01:43

Brother....你點ar. 未死呀.....你欠我 HK$12...唔好死住
作者: pingpong    時間: 2009-7-10 01:43

支持你
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 01:44

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-7-10 01:43 發表
Brother....你點ar. 未死呀.....你欠我 HK$12...唔好死住
有拖無欠啦!! 到我爭下你先!!!
作者: 野田妹    時間: 2009-7-10 01:47

人地唔開心仲承機追人錢....
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 01:48

引用:
原帖由 pingpong 於 2009-7-10 01:43 發表
支持你
你腳傷如何呀???
作者: thynk    時間: 2009-7-10 01:49

順其自然吧。
做到想達到ge目的,問心無愧就得了。
作者: pingpong    時間: 2009-7-10 01:51     標題: 回復 6# 的帖子

腫到豬蹄咁
睇紧物理治療,多謝関心
作者: 聰聰    時間: 2009-7-10 01:58

廠長大人! 這幾日我都感覺到你有d唔係幾開心,無論如何我都會支持你!加油呀! 努力呀!
作者: 野田妹    時間: 2009-7-10 02:00

有好多人撐你架!
放心啦!!
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 02:00

引用:
原帖由 pingpong 於 2009-7-10 01:51 發表
腫到豬蹄咁
睇紧物理治療,多謝関心
好好保重呀!!!
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 02:01

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-7-10 02:00 發表
有好多人撐你架!
放心啦!!
唉!! 奈何太多閒人
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 02:03

引用:
原帖由 聰聰 於 2009-7-10 01:58 發表
廠長大人! 這幾日我都感覺到你有d唔係幾開心,無論如何我都會支持你!加油呀! 努力呀!
聰聰!! 同我打多d波就冇事ga la..... 你咁醒!!竟然知我唔開心?
作者: 野田妹    時間: 2009-7-10 02:04

引用:
原帖由 廠長 於 2009-7-10 02:01 發表

唉!! 奈何太多閒人
唔駛理佢地啦!
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 02:18

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-7-10 02:04 發表

唔駛理佢地啦!
盡量試試
作者: 聰聰    時間: 2009-7-10 02:20

引用:
原帖由 廠長 於 2009-7-10 02:03 發表

聰聰!! 同我打多d波就冇事ga la..... 你咁醒!!竟然知我唔開心?
嘻嘻..... 我都好想同你打波! 你實在太搶手! 你要記得8月1日同我夾雙打,唔好走人呀!我錫曬你吓!
作者: (=^x^=)    時間: 2009-7-10 02:20

快d 送個野田大嬸之吻給他 la, 等他開心番
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 02:29

引用:
原帖由 日本叔叔 於 2009-7-10 02:26 發表
有好多o野都以大局為重,請繼續努力
我知道!!!多謝你呀!!!
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 02:30

引用:
原帖由 Lemon仔 於 2009-7-10 02:21 發表
多謝廠長肯花時間教我添..
妳肯努力我就冇浪費啦
作者: (=^x^=)    時間: 2009-7-10 02:34

今日比廠長以技術性 2:1 ko 我, 開心番 d 啦 !
作者: logtincom    時間: 2009-7-10 02:35

引用:
原帖由 廠長 於 2009-7-10 02:01 發表

唉!! 奈何太多閒人
我都覺得d閒人好煩...
廠長別介懷吧
作者: Bluesky    時間: 2009-7-10 06:09

支持您, add oil
作者: Ricky~Moon    時間: 2009-7-10 08:28

做事豈能盡如人意, 但求無愧於心. 很多人和事是不用介懷, 相信大大多數廠友們都是支持你的.  
作者: 健健康康榮耀神    時間: 2009-7-10 08:50

願主安慰您的心,使您可以有力量去面對一切呢!^^
作者: 亞俊    時間: 2009-7-10 08:51

我支持熱愛乒乓球的人!
作者: 回憶從前~~安    時間: 2009-7-10 09:00

+油
Gary!
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 09:06

引用:
原帖由 martinhkc 於 2009-7-10 09:03 發表
add oil
martin..!! 幾時返黎撐下我呀???
作者: 44_66    時間: 2009-7-10 09:19

作者: 廠長    時間: 2009-7-10 09:25

引用:
原帖由 44_66 於 2009-7-10 09:19 發表
大家都需要你 , 支持你
係真就好喇!! 我亦唔使煩咁多!!!
作者: bd_fan    時間: 2009-7-10 09:26

廠長,球會d事務有時幾煩下,又要 keep數,又要訂場,又要推廣球會......
但見到一班會友每次聚會都樂也螎螎 ,彼此d友誼同球技又可有增無減,一時的鬱氣又頓然消散!
採擷乒工下,悠然見南山.........cheers!!!
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 09:32

引用:
原帖由 bd_fan 於 2009-7-10 09:26 發表
廠長,球會d事務有時幾煩下,又要 keep數,又要訂場,又要推廣球會......
但見到一班會友每次聚會都樂也螎螎 ,彼此d友誼同球技又可有增無減,一時的鬱氣又頓然消散!
採擷乒工 ...
講得好呀!! 每次敍會我都忙過不停,派波,收錢,場務,大家打完之後,我仲執波要清場,辛苦過我份正職,我做的

一切究竟為乜??? 背後總是有人打撃我,所以今次不吐不快!!
作者: raymondsir    時間: 2009-7-10 09:35

廠長, 我支持你!!
作者: 44_66    時間: 2009-7-10 09:35

作者: nchan001    時間: 2009-7-10 09:42

厂長兄,有人的地方,就有閒言閒語,不要太在意無關痛癢的說話。就是有意見分歧,也很正常。單看支持你的厂友、波友、女友、野田友,就足以令你自豪地說"我是最好的厂長"。繼續努力。遲D有空再上工厂打波。
作者: james007    時間: 2009-7-10 09:43

引用:
原帖由 44_66 於 2009-7-10 09:35 發表

sorry , 大家需要你 但係汝一樣要煩 , 因為天將降大任于斯人也 , 必先苦其心志 , 勞其筋骨 , 餓其體膚 ..... 能力越大,責任越大 honey
Captain Gary is Spiderman????  

Anyway Captain, hang in there ar!  We support you ga.

作者: feideepking    時間: 2009-7-10 09:46

精神上支持廠長!
作者: 瑤瑤    時間: 2009-7-10 09:49

支持支持...........!!
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 09:54

引用:
原帖由 james007 於 2009-7-10 09:43 發表

Captain Gary is Spiderman????  

Anyway Captain, hang in here ar!  We support you ga.
thanks.... our ace james!!!!!!!!!!
作者: 野田妹    時間: 2009-7-10 09:54

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-7-10 02:20 發表
快d 送個野田大嬸之吻給他 la, 等他開心番
佢唔要阿嬸d吻架....
作者: bd_fan    時間: 2009-7-10 09:54

好的球會,必有好的領導群,而它的會員素質亦必定高!盡己之力而為,問心無愧,我相信會員d眼睛係雪亮,付出你的心機,大家有目共睹 ,一定唔會白費,何以憂心忡忡,不知今日的目的為何?!
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 09:55

引用:
原帖由 nchan001 於 2009-7-10 09:42 發表
厂長兄,有人的地方,就有閒言閒語,不要太在意無關痛癢的說話。就是有意見分歧,也很正常。單看支持你的厂友、波友、女友、野田友,就足以令你自豪地說"我是最好的厂長"。繼續努力。遲D有空再上工厂打波。
數星期不見?忙於工作?
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 09:56

引用:
原帖由 bd_fan 於 2009-7-10 09:54 發表
好的球會,必有好的領導群,而它的會員素質亦必定高!盡己之力而為,問心無愧,我相信會員d眼睛係雪亮,付出你的心機,大家有目共睹 ,一定唔會白費,何以憂心忡忡,不知今日的目的為何?!
多謝bd兄!! 小弟詺記於心!!
作者: wayne_ka_lun    時間: 2009-7-10 10:00

加油呀...廠長
昨晚...實在唔好意思ar...一時好彩...
放心啦...支持你...支持乒工廠呀 ^^
作者: 野田妹    時間: 2009-7-10 10:00

咁你依家有無開心返d呀??
作者: bd_fan    時間: 2009-7-10 10:08

引用:
原帖由 廠長 於 10-7-2009 09:56 發表

多謝bd兄!! 小弟詺記於心!!
廠長,不必客氣,大家都係攪事(球會)份子,當中苦與樂,你我啟會至深!
好在有此論壇,大把球友支撐彼此的乒乓會務,這就是你我平日的成績監察成果啦!
作者: bing    時間: 2009-7-10 10:14

廠長, 你的無私奉獻,所有乒工廠隊友都有目共睹。不必計較部分"noise"。心安理得, 我們支持您!!!!!
作者: ycfu    時間: 2009-7-10 10:22

不招人妒是庸材

多口人梗有架啦!
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 10:25

引用:
原帖由 wayne_ka_lun 於 2009-7-10 10:00 發表
加油呀...廠長
昨晚...實在唔好意思ar...一時好彩...
放心啦...支持你...支持乒工廠呀 ^^
有乜唔好意思!! 大家打咗場好波呀!! 我打得好認真ga老友!! 贏兩局輸三局我真係要檢討下,否則

丁組可以提早返屋企

你有幾支持我........心照ga la..
作者: melody    時間: 2009-7-10 10:26

廠長~你5開心ar  又有人係度講閒話打擊你  5好灰心ar
你都教過我 5好理其他人ga說話  最緊要知自己做緊乜
人就會開心冇咁多煩惱
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 10:26

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-7-10 10:00 發表
咁你依家有無開心返d呀??liness" />
我個人係ga!! 有時情緒化d
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 10:27

引用:
原帖由 bd_fan 於 2009-7-10 10:08 發表

廠長,不必客氣,大家都係攪事(球會)份子,當中苦與樂,你我啟會至深!
好在有此論壇,大把球友支撐彼此的乒乓會務,這就是你我平日的成績監察成果啦!
互勉之!! 的確好重要!!
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 10:28

引用:
原帖由 melody 於 2009-7-10 10:26 發表
廠長~你5開心ar  又有人係度講閒話打擊你  5好灰心ar
你都教過我 5好理其他人ga說話  最緊要知自己做緊乜
人就會開心冇咁多煩惱
囡囡!!! 老爹呢個位好慘ga......吃力不討好!!!
作者: melody    時間: 2009-7-10 10:37

引用:
原帖由 廠長 於 2009-7-10 10:28 AM 發表

囡囡!!! 老爹呢個位好慘ga......吃力不討好!!!
廠長老爹~你做得呢個位都要預左比人講啦  人紅就自然多人講麻
咪當佢地讚緊自己囉
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 10:40

引用:
原帖由 melody 於 2009-7-10 10:37 發表

廠長老爹~你做得呢個位都要預左比人講啦  人紅就自然多人講麻
咪當佢地讚緊自己囉
我邊度紅呢!???

係香港在云云球會當中,我地只係一個小小的規模,都唔知點解可以咁多閒言閒語
作者: melody    時間: 2009-7-10 10:44

團結就已經係贏晒啦  重5紅
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 10:46

引用:
原帖由 melody 於 2009-7-10 10:44 發表
呢樣算係LA...
作者: 聰聰    時間: 2009-7-10 10:48

引用:
原帖由 melody 於 2009-7-10 10:44 發表
贊成! 贊成! 贊成! 贊成! ;
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 10:57

引用:
原帖由 ?俊仔? 於 2009-7-10 10:54 發表

經濟學有句:人類有無窮無盡的慾望
但我冇可能無止境地去滿足佢地無窮無盡的慾望
作者: 氣寒西北.    時間: 2009-7-10 11:13

作者: 廠長    時間: 2009-7-10 11:18

引用:
原帖由 氣寒西北 於 2009-7-10 11:13 發表
其實做得廠長 同做特手差不多liness" />
咁都得???
作者: PL    時間: 2009-7-10 12:12

大家都發表了自己的感想!  你對乒工廠, 論壇的無私奉獻,  大家都有目共睹, 這是你贏的! 支持你
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 13:38

引用:
原帖由 1v01 於 2009-7-10 13:01 發表
ADD OIL
派波,收錢,場務,大家打完之後,我仲執波要清場......
D小事叫D小朋友去做La, alvin 好樂意去做,大家都好支持你
多謝alvin仔媽媽!! 我知alvin好乖ga la,....我寧願叫佢打多d波,d雜務等我做就可以喇!!!!
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 13:39

引用:
原帖由 邪靈王 於 2009-7-10 13:01 發表

廠長,人事永遠係最麻煩最複雜,有人就有是非,不用太介懷別人攻擊的說話!但支持你嘅說話,你必定要記住,因為會有很多人支持你的!
知道喇!!! 同時亦歡迎你的加入
作者: brian1115    時間: 2009-7-10 13:39

引用:
原帖由 廠長 於 2009-7-10 01:40 發表
有時覺得為乜要搞球會,搞得好,又比人閒言閒語,搞得差,更一定比人落井下石, 一個人兩隻手,肆問可以做到幾多野??

辛辛苦苦去維繫大家感情,我又有乜得到??? 人的要求總係無止境,我想大家一定以為搞球會好賺錢,所以一 ...
+ oil
我地都知你好努力架!
作者: mankit    時間: 2009-7-10 13:42

wingwing及家人全力支持
作者: alank    時間: 2009-7-10 13:44

廠長.其实乒工厰已是論壇中幾間最成功球會其中的–間,你的付出是不容置疑的.Support You
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 14:02

引用:
原帖由 alank 於 2009-7-10 13:44 發表
廠長.其实乒工厰已是論壇中幾間最成功球會其中的–間,你的付出是不容置疑的.Support You
多謝alan.....你的加入我亦感到榮幸
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 14:03

引用:
原帖由 mankit 於 2009-7-10 13:42 發表
wingwing及家人全力支持
一切盡在不言中!!!
作者: TINYAU    時間: 2009-7-10 14:15

廠長......我覺得你好無私奉獻曬比個球會.....可能好多人冇上過黎乒工廠練過波,上過黎就會知~~
我上親黎都見到你每次都見到你最少2-3小時(練習既時間都係最多4小時【即超過一半時間】) 派多球比我地上黎練波既人練多球,一路練一路提點,不論係唔係乒公既會員都有得練.
加上為錢???更家不會啦,會員都係10蚊一個鍾(出面BOOK場都要21蚊個鍾啦)...非會員都係多少少少少...賺得幾多丫(雖然琴晚見到一枱都係錢~ ~嘩).
廠長又NICE,又會照顧新面孔,只要一見到有人坐著沒打波就會PUSH一下搵人同佢打...
講真我現在進步不少,都有8成都係廠長帶給我的.
沒有搞過球會既人,當然不會知道個中既辛苦~~(我雖然不知道,但我自己也有搞球局都攪得煩煩煩,野田搞比賽都搞到想死)

很想贈一句給加鹽加醋的人 【請吃大便】 真心想請的~~~

請不要再講我們的廠長了~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

嚴重忿怒

最後DEAR 廠長,
我覺得你雖然得2隻手,但已做了10隻手可以做既野.

永遠SUPPORT~~~~~~~~~~~~~~

作者: 諾沃克    時間: 2009-7-10 14:25

唉! 古語有云 : 曹操也有知心友, 關公亦有對頭人,
最緊要做好自己本份, 對得住天地良心, 就得架啦......
作者: 野田妹    時間: 2009-7-10 14:48

引用:
原帖由 TINYAU 於 2009-7-10 14:15 發表
廠長......我覺得你好無私奉獻曬比個球會.....可能好多人冇上過黎乒工廠練過波,上過黎就會知~~
我上親黎都見到你每次都見到你最少2-3小時(練習既時間都係最多4小時【即超過一半時間】) 派多球比我地上黎練波既人練多 ...
算你有返d良心!
作者: (=^x^=)    時間: 2009-7-10 14:52

引用:
原帖由 諾沃克 於 2009-7-10 14:25 發表
唉! 古語有云 : 曹操也有知心友, 關公亦有對頭人,
最緊要做好自己本份, 對得住天地良心, 就得架啦......
我覺得廠長似 "孫尚香" 多d
  做主直係咁, 唔通你唔見小貓背后有千萬支箭...就來變箭豬.
  都是果句, 唔好死住, 我地仲要 齊打 香港腳杯
作者: TINYAU    時間: 2009-7-10 15:02

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-7-10 14:48 發表

算你有返d良心!
@@我好冇良心架咩........不過咁大段野都係真心話~~最真既都係吃大便果句
作者: 廠長    時間: 2009-7-10 16:53

引用:
原帖由 TINYAU 於 2009-7-10 14:15 發表
我上親黎都見到你每次都見到你最少2-3小時(練習既時間都係最多4小時【即超過一半時間】) 派多球比我地上黎練波既人練多 ...
好多謝你呀Tinyau!!!! 我做到的都已經盡咗力ga la......
作者: 粒仔輝    時間: 2009-7-10 17:23

Gary,我唔識講嘢,只有一句:  誓死效中廠長
作者: feideepking    時間: 2009-7-10 17:26

引用:
原帖由 粒仔輝 於 2009-7-10 13:53 發表
Gary,我唔識講嘢,只有一句:  誓死效中廠長
呢句話咁面善o既?!
作者: TINYAU    時間: 2009-7-10 17:34

一日廠長,一世都係廠長~~~~~~~
誓死效忠~~~~
作者: feideepking    時間: 2009-7-10 17:39

天佑廠長!
作者: 粒仔輝    時間: 2009-7-10 17:41

我打算系背脊刻上:精忠報廠
作者: 粒仔輝    時間: 2009-7-10 17:42

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-7-10 17:26 發表

呢句話咁面善o既?!
唔出奇,或者其他人講出我的心聲
作者: (=^x^=)    時間: 2009-7-10 17:44

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-7-10 17:26 發表
呢句話咁面善o既?!
飛兄果然是論壇之寶...我都有同感. 唔知我地唸的東西是否一樣呢 ?
另外唔該你自己找小星星取 TSP 球衣一件. 手快有, 手慢無....
作者: TINYAU    時間: 2009-7-10 23:43

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-7-10 17:39 發表
天佑廠長!
@@玩野姐飛碟兄~~~~~
作者: johnnywai    時間: 2009-7-11 04:19

朋友....俾心機la....

你當初都都搞球會是你的理想!!!支持你

作者: 鷹眼    時間: 2009-7-12 11:43

我以前上來兵工呆坐,你也有叫人同我打波  多謝
無論在公司,一班朋友當中, 一定有人看自己不順
每一個强者一定經歷過呢個階段
作者: 于子朗    時間: 2009-7-13 21:31

雖然同廠長只有一面之緣, 但都入嚟support下.
我遲啲會多啲時間留喺香港做嘢, 希望到時有多啲機會上嚟工廠打波

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0