標題: 【成績公佈】2009 油尖旺區月賽 [打印本頁]

作者: (=^x^=)    時間: 2009-2-24 01:13     標題: 【成績公佈】2009 油尖旺區月賽

油尖旺
冠軍Kwokwy
亞軍Ka Lun
季軍James007
殿軍十萬轉
8 強Mao
8 強Yatwai
8 強Polyman
8 強氣寒西北
12 強Goku
12 強Hotshop
12 強Tinyau
12 強
16強Joec
16強Susanna
16強Avalox500
16強moneytom
20強Jack
20強James
20強Myron
20強---

作者: (=^x^=)    時間: 2009-2-24 01:13     標題: 下線

作者: (=^x^=)    時間: 2009-2-24 01:13

作者: (=^x^=)    時間: 2009-2-24 01:14

弓起 Kwokwy win 得冠軍
作者: wayne_ka_lun    時間: 2009-2-24 01:16

阿Kwok...好波....
作者: jack    時間: 2009-2-24 01:19

弓起阿 kwok , 又再度囉奬
作者: (=^x^=)    時間: 2009-2-24 01:25

作者: (=^x^=)    時間: 2009-2-24 01:25

作者: (=^x^=)    時間: 2009-2-24 01:32

細看之下原來 Kwokwy 又報了仇 win 番 Ka Lun
作者: wayne_ka_lun    時間: 2009-2-24 01:59

下次....我會再找阿Kwok 咩咩架啦...哈哈
作者: kwokwy    時間: 2009-2-24 07:27

我同ka lun已經昇華到心、體、技之間嘅追逐。難得有個競爭對手
作者: kwokwy    時間: 2009-2-24 07:28

引用:
原帖由 shiningblue 於 2009-2-24 01:26 發表
嘩!恭喜郭大俠,今次攞埋冠軍,你想儲齊一套獎牌嘅夢想又邁進一步喇!!
原來仲欠一個第三,我成日以為已經攞咗。咁真係幾考人,點exactly攞到第三!
作者: (=^x^=)    時間: 2009-2-24 08:32

你玩野, 第一都拿到, 點會拿不到第三
作者: kwokwy    時間: 2009-2-24 08:38

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-2-24 08:32 發表
你玩野, 第一都拿到, 點會拿不到第三
唔係呀,又要贏好多人,又唔可以jar流攤,又要exactly攞第第三,唔容易呀。
你睇下嚟緊深水埗月賽,13都未必攞到。
作者: kwokwy    時間: 2009-2-24 10:20

唔係好明點解James好Myron打到下線頭兩名都係排20強,唔係應該12強咩?
作者: (=^x^=)    時間: 2009-2-24 10:24

下線打多少我們不計算, 我們只計分組賽. 因 Myron & James 都是分組尾名, 所以排 20.
作者: kwokwy    時間: 2009-2-24 10:28

明白了
作者: 氣寒西北.    時間: 2009-2-24 10:48

作者: 44_66    時間: 2009-2-24 10:49

作者: 44_66    時間: 2009-2-24 10:51

作者: yatwai    時間: 2009-2-24 10:52

引用:
原帖由 氣寒西北 於 2009-2-24 10:48 發表
真是一山還有一山高 見識越多越覺得自己渺小liness" />
但你爆大冷KO咗GOKU喎!
作者: bd_fan    時間: 2009-2-24 10:53

kwokkwok 好波!
作者: kwokwy    時間: 2009-2-24 11:00

引用:
原帖由 44_66 於 2009-2-24 10:49 發表
弓起呀 kwok 同 嘉倫仔 呀 liness" />
46你呢排成日都唔玩月賽嘅,好好玩呀。
作者: (=^x^=)    時間: 2009-2-24 11:05

46 唔夠你打 怕左你 ma
作者: kwokwy    時間: 2009-2-24 11:06

引用:
真是一山還有一山高 見識越多越覺得自己渺小liness" />
論壇入面仲有好多高山,大家一齊努力爬啦
又越過高山又越過谷……
作者: bd_fan    時間: 2009-2-24 11:06

kwok kowk, 你玩到成仙啦!
作者: kwokwy    時間: 2009-2-24 11:06

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-2-24 11:05 發表
46 唔夠你打 怕左你 ma
46怕左我「拉爆汝」
作者: 乒之仁    時間: 2009-2-24 11:13

恭喜
作者: kwokwy    時間: 2009-2-24 11:22

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-2-24 11:15 發表
溫馨提示 : 雖然亞 kwok 近乎無敵, 但當他打完四個鐘比賽, 等佢無晒氣再拿快長膠去單 till 他, 便可能有一線生机 KO 他 liness" />
唔係你有「一線生機」,係我「必死無疑」。
本來我貼左塊長膠响板背嚟對付你,但係對唔到你,對十萬轉同ka lun我就撕左落嚟;點知你之後先嚟till我,想黐返都黐唔切。
所以我正在研究在板背用魔術貼黐塊長膠,對長膠手就貼上去,對ka lun之類就撕落嚟,唔知合唔合規格,要搵啲專家問下先。
作者: yatwai    時間: 2009-2-24 11:22

昨日很榮幸能和陽光兩大高手 十萬轉 , James007 對賽.雖然落敗,但打得很過穩.
作者: kwokwy    時間: 2009-2-24 11:23

James007係陽光嘅?我而家先知
作者: 十萬轉vs零轉    時間: 2009-2-24 11:31

引用:
原帖由 yatwai 於 2009-2-24 11:22 發表
昨日很榮幸能和陽光兩大高手 十萬轉 , James007 對賽.雖然落敗,但打得很過穩.
高咩手丫, 見笑了,
作者: 44_66    時間: 2009-2-24 11:32

作者: 十萬轉vs零轉    時間: 2009-2-24 11:32

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-24 11:23 發表
yes 佢係陽光的, 但係我地尋日兩個都輸左, 小弟一定會再苦練, 再同郭兄討教
作者: 44_66    時間: 2009-2-24 11:33

作者: 44_66    時間: 2009-2-24 11:33

作者: 十萬轉vs零轉    時間: 2009-2-24 11:34

引用:
原帖由 44_66 於 2009-2-24 11:32 發表

順利村我吾就腳呀 .. 下次 哥街 我就腳又爆左 , 而家係後鼻
咪扮野啦, 我係香港仔都係咁過來啦, 個幾鐘頭呀!!
作者: 十萬轉vs零轉    時間: 2009-2-24 11:35

引用:
原帖由 44_66 於 2009-2-24 11:33 發表

哈哈哈哈 ... 大不了味輸   .... 不過真係吾夠呀 kwok 打喎
yes, 我都唔夠郭兄打, 已經打到連斛斗都打埋都唔掂
作者: Terence    時間: 2009-2-24 11:36

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-2-24 10:24 發表
下線打多少我們不計算, 我們只計分組賽. 因 Myron & James 都是分組尾名, 所以排 20.
如果下次月賽下線冠軍有牌攞, 可能仲難打個上線
作者: kwokwy    時間: 2009-2-24 11:38

十萬轉你勇救險球嘅精神我亦都非常之咁佩服呀
作者: (=^x^=)    時間: 2009-2-24 11:38

下次打比賽要叫人簽生死紙
作者: kwokwy    時間: 2009-2-24 11:40

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-2-24 11:38 發表
下次打比賽要叫人簽生死紙
我打先進時簽過啦,兩人協商提早打就要簽,斷氣自誤
作者: (=^x^=)    時間: 2009-2-24 11:40

昨天有人住天水圍, 有人住屯門, 有人住西貢.....仲有人從美國趕返來打.
46 一定怕左亞 Kwok .....
作者: Terence    時間: 2009-2-24 11:41

引用:
原帖由 十萬轉vs零轉 於 2009-2-24 11:35 發表

yes, 我都唔夠郭兄打, 已經打到連斛斗都打埋都唔掂
十萬轉兄原本係香港仔之友, 咁有機會係香港仔同myron仔再打過, 佢琴日比你轉爆左塊388D1 , 今日要同佢大修.
作者: (=^x^=)    時間: 2009-2-24 11:41

昨天不好意思, 唔夠波. 其實我已準備了 8 個波, 點知可以打爆了 5 個咁多
作者: (=^x^=)    時間: 2009-2-24 11:42

我同十萬亦根本無得打....他的而且確是破邪高手
作者: kwokwy    時間: 2009-2-24 11:42

46怕我用佢嘅絕招「拉爆汝」嚟對付佢
不過佢反應好快,我唔用佢嘅絕招又未必夠佢打
作者: Terence    時間: 2009-2-24 11:42

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-2-24 11:40 發表
昨天有人住天水圍, 有人住屯門, 有人住西貢.....仲有人從美國趕返來打.
46 一定怕左亞 Kwok .....
我地都係堅尼地城飛過黎la. 46肯定驚左亞kwok...
作者: Terence    時間: 2009-2-24 11:46

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-2-24 11:42 發表
根據現場人士小道消息 :"由於陽x球會內有超邪高手, 所以各會員對長膠好似對反膠咁打"
作者: (=^x^=)    時間: 2009-2-24 11:49

陽光十個有九個都可以打 win 我.
作者: Terence    時間: 2009-2-24 11:55

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-2-24 11:49 發表
陽光十個有九個都可以打 win 我.
陽光十個有十一個都win myron仔,  所以逢星期三晚都唔敢經過九公
作者: 十萬轉vs零轉    時間: 2009-2-24 11:57

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-24 11:46 發表

根據現場人士小道消息 :"由於陽x球會內有超邪高手, 所以各會員對長膠好似對反膠咁打"
其實係因為小弟十多年前係廣州俾一個打cut波既女仔打到不似人形, 所以就叫佢教我破邪, 再加上我爸爸都係打長膠, 所以非常熟悉長膠既性能

我爸爸用837既, 我就真係轉爆過佢N塊啦, 388 D-1都係第一次對, 估唔到咁沉, 有幾球幾乎坐係地下先拉到, 等我叫老豆試下388 D-1先!!
作者: Terence    時間: 2009-2-24 12:06

引用:
原帖由 十萬轉vs零轉 於 2009-2-24 11:57 發表

其實係因為小弟十多年前係廣州俾一個打cut波既女仔打到不似人形, 所以就叫佢教我破邪, 再加上我爸爸都係打長膠, 所以非常熟悉長膠既性能

我爸爸用837既, 我就真係轉爆過佢N塊啦, 388 D-1都係第一次對, 估唔到 ...
原來uncle都係長膠高手, 有機會要過黎香港仔學下嘢先.
作者: james007    時間: 2009-2-24 12:21

引用:
原帖由 wayne_ka_lun 於 2009-2-24 01:16 發表
阿Kwok...好波....
Ka Lun 好波
作者: james007    時間: 2009-2-24 12:24

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-24 07:28 發表

原來仲欠一個第三,我成日以為已經攞咗。咁真係幾考人,點exactly攞到第三!
I can give you mine.....
作者: kwokwy    時間: 2009-2-24 12:24

我都覺得ka lun好波,今次贏佢都係因為大家太熟路。下次碰頭贏輸就係睇下邊個諗到新招先。
另外阿7亦都係好好波,到現時為止我都未贏過嘅對手,我仲未諗到辦法破佢啲招數
作者: james007    時間: 2009-2-24 12:26

引用:
You're very good la.....You have D group champion's skill la...
作者: james007    時間: 2009-2-24 12:27

引用:
原帖由 44_66 於 2009-2-24 10:51 發表
屍苦 ...............  好波 liness" />
屍苦 屍 ball la....Winning 2:0 dor lost 2:3  
作者: james007    時間: 2009-2-24 12:30

引用:
原帖由 yatwai 於 2009-2-24 11:22 發表
You didn't lose to me wor...we were 2:2 jar......you really are very good....can you  teach me how to hit backhand like you???  I really want to learn....
作者: james007    時間: 2009-2-24 12:31

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-24 11:23 發表
Yes ar...I am 陽光 before I joined Bing Gong ga...
作者: james007    時間: 2009-2-24 12:35

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-2-24 11:42 發表
Me  破邪 low手 too ar...
作者: james007    時間: 2009-2-24 12:36

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-24 11:46 發表

Our club has 2 超邪高手, moming and brainDD (also known as Dream)
作者: james007    時間: 2009-2-24 12:37

引用:
原帖由 十萬轉vs零轉 於 2009-2-24 11:57 發表

我爸爸用837既, 我就真係轉爆過佢N塊啦, 388 D-1都係第一次對, 估唔到 ...
I like 38DD more...
作者: james007    時間: 2009-2-24 12:39

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-24 12:24 發表
我都覺得ka lun好波,今次贏佢都係因為大家太熟路。下次碰頭贏輸就係睇下邊個諗到新招先。
另外阿7亦都係好好波,到現時為止我都未贏過嘅對手,我仲未諗到辦法破佢啲招數
You 贏過 我 ga la....
作者: kwokwy    時間: 2009-2-24 12:40

引用:
原帖由 james007 於 2009-2-24 12:39 發表

You 贏過 我 ga la....
有?可能輸俾你已經輸到習慣左
作者: james007    時間: 2009-2-24 12:47

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-24 12:40 發表

有?可能輸俾你已經輸到習慣左
You beat me last time we playing in Homantin on Monday, remember???  This this is also the first time Ka Lun beat me too...But I don't think I am playing bad, so you and Ka Lun must be improving a lot....good job.
作者: wayne_ka_lun    時間: 2009-2-24 12:51

James007 同 阿郭...兩位都咁好波...有贏有輸~~~
下次對James007 未必咁好彩可以贏返...
下次要練好d再打阿郭...要贏返你呀...阿郭~~~
作者: james007    時間: 2009-2-24 13:01

引用:
原帖由 wayne_ka_lun 於 2009-2-24 12:51 發表
James007 同 阿郭...兩位都咁好波...有贏有輸~~~liness" />
It wasn't luck la...your were very aggressive with your forehands and your services are very good.  I think I may not beat you anymore lu....
作者: 十萬轉vs零轉    時間: 2009-2-24 14:31

引用:
原帖由 wayne_ka_lun 於 2009-2-24 12:51 發表
James007 同 阿郭...兩位都咁好波...有贏有輸~~~liness" />
下次我都要越級挑戰郭兄同Ka Lun!  
作者: james007    時間: 2009-2-24 14:37

引用:
原帖由 十萬轉vs零轉 於 2009-2-24 14:31 發表

B group player wants to 越級挑戰 D group players???  
作者: yatwai    時間: 2009-2-24 14:48

引用:
原帖由 james007 於 2009-2-24 12:30 發表

You didn't lose to me wor...we were 2:2 jar......you really are very good....can you  teach me how to hit backhand like you???  I really want to learn....
你昨日都未出力和我 打且我反手未算好! 反手好梗係Old cake啦 ! 下星期二希望你有時間和我打啦!!
作者: 氣寒西北.    時間: 2009-2-24 14:50

作者: yatwai    時間: 2009-2-24 14:52

引用:
原帖由 十萬轉vs零轉 於 2009-2-24 14:31 發表

我想和你再打過呀!希望唔會比你轉到頭暈啦!
作者: yatwai    時間: 2009-2-24 14:53

引用:
原帖由 氣寒西北 於 2009-2-24 14:50 發表

你都進步了好多 liness" />
你又知???
作者: 氣寒西北.    時間: 2009-2-24 15:02

作者: yatwai    時間: 2009-2-24 15:26

引用:
原帖由 氣寒西北 於 2009-2-24 15:02 發表
因為我留意到羅 liness" />
咁下次要同我喎!
作者: 氣寒西北.    時間: 2009-2-24 15:28

作者: bond    時間: 2009-2-24 23:17

嘩! Kwokwy 十分強, 連乙組球員十萬轉也給你搞掂 .
印象中, James007 每次月賽都是冠軍的, 看來他近來的狀態不大好
作者: kwokwy    時間: 2009-2-25 00:28

引用:
原帖由 bond 於 2009-2-24 23:17 發表
嘩! Kwokwy 十分強, 連乙組球員十萬轉也給你搞掂 .
印象中, James007 每次月賽都是冠軍的, 看來他近來的狀態不大好
你若果仔細睇下對賽情況,就會發現 十萬轉 同 ka lun都要在初複賽時對過mao,所以關鍵就係,佢哋都要出盡力打贏貓,然後我就可以執死雞。所以,抽好簽係致勝嘅先決條件。
作者: (=^x^=)    時間: 2009-2-25 00:57

點會呢. KO 我好容易
作者: kwokwy    時間: 2009-2-25 08:39

唔係輸贏問題,而係同你打完之後會受重傷。話唔定佢兩個已經受咗內傷。
作者: 十萬轉vs零轉    時間: 2009-2-26 01:28

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-25 08:39 發表
唔係輸贏問題,而係同你打完之後會受重傷。話唔定佢兩個已經受咗內傷。
長膠係傷唔到我的, 反而越正路我就越唔識打
乙組?     我打丙丙第二場就ko了, 仲俾人扣左分, 但係唔知點解d分跌左名次反而升左, 變左排35X, 孟車邊都叫乙組既, 但係唔係名副其實囉
作者: james007    時間: 2009-2-26 14:47

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-2-25 00:57 發表
點會呢. KO 我好容易
Agree.....
作者: songyip    時間: 2009-3-3 16:51

一句話: 阿郭好勁!
作者: kwokwy    時間: 2009-3-3 17:16

多謝讚賞,我會加油。
作者: wayne_ka_lun    時間: 2009-3-3 17:37

今晚深水X 月賽...加油呀...郭大俠....

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0