發新話題

冰總d人做野亂咁泥!

計下數
訂場費用康文署比錢
裁判費用康文署比錢
球員每年有多少人註冊,每個收多少錢?
報名費每年又有多少人,每個收多少錢 ?
考章每年又有多少個人,每人又收多少 ?
加埋教練答問大會人數,又收多一筆
部份團體由5局3變3局2
有一些仲要得三隊一組,其中一隊棄權真是唔洗打?

比賽有足夠人
考章收到足夠錢
主席不會為你們蟻民的帖改變,不過......

冰種攪成甘,唔怪得出咁多特異優秀教練啦! 一個是非精, 一個唔出糧! 一個玩死D家長同細路, 一個玩死D跟佢搵食教練! 真諷刺!

雖然冰總冇公會,但係可以通過傳媒把事情宣染開,就不信煮直聽唔到憤怒的聲音,

咁而家係咪一級敎練完成課程,合格同實習
都冇證書架-

講多無謂,行動最實際!
psycho

高級教練組的王x光是否識打波?有冇仁兄見過佢打波?如果佢出來比賽可否排300名前?

引用:
原帖由 kindama1201 於 2019-2-9 23:38 發表
高級教練組的王x光是否識打波?有冇仁兄見過佢打波?如果佢出來比賽可否排300名前?
王教練是我最尊重的教練之一,或許今時今日佢未必可以打到前300, 甚至前 600也不可以,但過去 30多年他為香港培育出不少人材,無論球技或球品十分出色。
在我心中,球品有時比球技更重要,勝負只是一時,球品可能是一世!
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

回復 27# 的帖子

總好過一些人只識講,唔識做。唔怪得你地一次又一次被乒總欺壓。
我敢講,又敢做,給他們帶來大量額外工作和麻煩

psycho

如果乒總每次出現事故引起大量不滿,你們每次都聯署反影,一定會有效果的。
它是受政府資助,應向公眾負責的。
psycho

回復 1# 的帖子

詔令
什麼是天命?
一言九鼎。
為何要認命?
蟻民一名。
強人
凡事有計劃,
做人更充實。
強健好體魄,
生活有品質。

王教練是我最尊重的教練之一,或許今時今日佢未必可以打到前300, 甚至前 600也不可以,但過去 30多年他為香港培育出不少人材,無論球技或球品十分出色。
在我心中,球品有時比球技更重要,勝負只是一時,球品 ... [/quote]

算啦!一早已失望!我都已經無續!

冰種政策倒行逆施,不得人心。

以事論事,教練強項係教同練唔係打 . 想佢哋持續求進可以請人繼續考章 . 因為有更好基本功,才可繼續係前線培訓更好人才出來 . 而且亦可藉考章增加經費,根本就雙羸 .

乒超領隊 : 雄昇球會

陳淑x?

「優質」是另類教練,指有志於日後成為《全職運動員》的培養人。

如果只打打波考考章,所有教練都是好教練
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2019-2-10 00:00 發表

在我心中,球品有時比球技更重要,勝負只是一時,球品 ...
其實之前有人已講出重點,教練最重要係識教波,唔係要當打,所以排名唔係反映教練的教波水平.
難道劉國粱以前打粒仔,依家已退役,就唔可以教國家隊,唔可以教反膠?

其實打開波的人都知,近年乒總政策都幾奇怪,但無人奈得佢地何囉。

唔通現在叫馬勒當拿踢得勁過美斯才可以教阿根廷國家隊咩!總監你貼地啲啦!乒總是否考慮叫她出去陪訓增值

引用:
原帖由 happy1212 於 2019-2-10 11:27 發表
如果乒總每次出現事故引起大量不滿,你們每次都聯署反影,一定會有效果的。
它是受政府資助,應向公眾負責的。
以金錢計,最主要支助是恒生銀行。

發新話題