30 12
發新話題

乒總入錯我複賽對賽名單仲要敷衍我

乒總入錯我複賽對賽名單仲要敷衍我

事咁的
本身係今年戊組單項比賽出左線,但出線名單上(24號)竟然唔係我,而係爭出線果場已經輸左比我既對手。然後琴日我已經親身上去總部了解,但佢仲要話要等11號先覆到我,明明乒總網頁賽果上有曬真實紀錄(朱3:梁0),有曬簽名,如果唔係點會出到個正確賽果?但複賽名單上唔係我?唔知仲有咩要查咁耐呢?一個姓朱,一個姓梁,差好遠啦下話!點會複賽係梁打?係有心定無意?對手同裁判有親定點?講兩句就想打發我走?無能野呀?成班都垃能圾!係乒總做既夠膽出黎回應下!點解可以咁唔公平?如果唔係我及早睇過個表,又咁岩岩梁球員去左打複賽,咁d分係咪加曬佢度呀?

有無師兄可以話我知點樣可以投訴埋班裁判 明明錯不在我

引用:
原帖由 jasonchu89078 於 2019-2-1 10:49 發表
事咁的
本身係今年戊組單項比賽出左線,但出線名單上(24號)竟然唔係我,而係爭出線果場已經輸左比我既對手。然後琴日我已經親身上去總部了解,但佢仲要話要等11號先覆到我,明明乒總網頁賽果上有曬真實紀錄(朱3: ...
你同番乒總講,佢應該會同你跟進。

真係你贏,就一定不會不俾你打覆賽的。放心!

係呀, 趁放假前, 查清楚 修正返
過完個假期, 真係老豆姓咩都唔記得
"本人性格平易近人~沒有開罪每一位波友~
打乒乓球只是為了興趣~強健身體~
不是渴望什麼成績~亦不奢望要追求更深層次!
打乒乓球最終目的是開心!打什麼膠/板,這是我決擇~
亦希望我好朋友尊重本人意願!
人到中年~想攀上高峰~談何容易?
都是這句:快樂人生,快樂乒乓!"
(乒乓潮文>濃縮版<)

引用:
原帖由 jasonchu89078 於 2019-2-1 10:57 發表
有無師兄可以話我知點樣可以投訴埋班裁判 明明錯不在我
關 '班裁判'乜事。。。

可能因為已經公報左,要改正需要一定程序。 再加上下星期有3天年假,加上星期六日,實際上班時間只有三,四天。

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2019-2-1 11:39 發表

關 '班裁判'乜事。。。
佢地負責簽名張分紙入分之後mark低邊個贏邊個出線,點會唔關佢事

朱 :  梁  
1)   11 : 5
2)   12 : 10
3)   11 : 4
結果  3 : 0

點解會錯㗎, 唔係電腦出既咩 ???? (當然之後仲耍人手核對啦)   

男戊64 強
http://www.hktta.org.hk/cgi-bin/display/event_result_display_by_round_new.cgi?event=1333&type=S

引用:
原帖由 肥仔 於 2019-2-1 12:47 發表
朱PL  :  梁YL  
1)   11 :  5
2)   12 : 10
3)   11 : 4
結果 3 : 0

點解會錯㗎, 唔係電腦出既咩 ???? (當然之後仲耍人手核對啦)   

男戊64 強
電腦出得呢個結果,咁果陣張分紙應該都唔會錯啦,我就真係唔明咩事喇?! 我諗無人會無聊打電話去亂up話佢地出錯啦!果條強散仲要講到我好似有可能係亂up先嬲

乒總做野係咁上下啦

出咗成個星期,你昨日才發現錯咗 ?
如果唔係,其實你一早發現 就打電話去問 / 通知佢哋啦.......

不過得返一個 working day,都耍比啲時間冰總跟進跟進既.........

re Sammon 兄:  "真係你贏,就一定不會不俾你打覆賽的。放心!"

引用:
原帖由 jasonchu89078 於 2019-2-1 12:44 發表

佢地負責簽名張分紙入分之後mark低邊個贏邊個出線,點會唔關佢事
咁係入分果一個人錯 唔關其他裁判事

做個有智慧人啦…好明顯是「電腦」錯啦,所以乒總要 check 下個電腦程式,但要小心做,怕影響其他人呢
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

如果比賽之前 乒總都check唔到
輸左但晉級個個會唔會咁無恥會去打?

引用:
原帖由 LTHxPx 於 2019-2-1 16:59 發表
如果比賽之前 乒總都check唔到
輸左但晉級個個會唔會咁無恥會去打?
我相信佢唔係d咁厚顏無恥既人黎既

引用:
原帖由 肥仔 於 2019-2-1 13:48 發表
出咗成個星期,你昨日才發現錯咗 ?
如果唔係,其實你一早發現 就打電話去問 / 通知佢哋啦.......

不過得返一個 working day,都耍比啲時間冰總跟進跟進既.........

re Sammon 兄:   ...
之後係我高估乒總,呢點係我唔好既,如果有下次我真係會睇清楚先走

引用:
原帖由 jasonchu89078 於 2019-2-1 10:49 發表
事咁的
本身係今年戊組單項比賽出左線,但出線名單上(24號)竟然唔係我,而係爭出線果場已經輸左比我既對手。然後琴日我已經親身上去總部了解,但佢仲要話要等11號先覆到我,明明乒總網頁賽果上有曬真實紀錄(朱3: ...
睇番個對賽成績係冇入錯到,即係唔係當日即時填對賽成績於電腦上的裁判出錯,現在問題係顯示得勝者的64強表是如何產生,是人手再輸入還是輸入對賽成績後,名字會自動出現呢?前者係人為再輸入出錯,但後者卻是程式上出現問題。
一般比賽上出現的問題,擄我所知都係裁判組果邊負責,乒總只是把裁判組處理好的文件刊登,所以如果出現了像你的情況還是其它問題,乒總要聯絡裁判組跟進,而我相信香港冇裁判是全職的,因此要向裁判方面遞交問題,而裁判組要時間找回相關同事去處理。
出錯當然冇人想的,重點係能否把問題及時更正,及往後再小心一點。
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

其實我估樓主 主要唔係勞氣人名出錯, 而係該職員回應既態度而已。

引用:
原帖由 青見人 於 2019-2-1 18:45 發表

睇番個對賽成績係冇入錯到,即係唔係當日即時填對賽成績於電腦上的裁判出錯,現在問題係顯示得勝者的64強表是如何產生,是人手再輸入還是輸入對賽成績後,名字會自動出現呢?前者係人為再輸入出錯,但後者卻是程 ...
因為知料係電腦內,只雖本來是輸入一次,之後所有數據都跟據設定值,自動完成的;今次出錯,可能主要程式有錯,可以好大獲。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

師兄吾駛勞氣佢都係循例check下,係你贏一定比你打的不過要等十日好似耐左D,我以前都有這經歷,打工X杯覆賽賽程又係打左輸比我個對手上去,我立即打去問下,佢話check 清楚再覆我,但係人地吾夠10分鐘已經覆我話,係佢地
老楊

30 12
發新話題