發新話題

廢物利用(乒乓球樽)

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

廢物利用(乒乓球樽)

無意中發現這款飲品樽剛好可放四個乒乓球,平日帶出去打波很方便,樽口不大不小,更好的是樽身貼紙容易撕下,不留痕跡,純粹分享,不是賣廣告。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本帖最近評分記錄
  • (=^x^=) +100 2018-11-14 23:00
  • q9450 +1 正!想加多d分,可惜權限只能加1分。 2018-11-13 12:18
水谷隼:“練夠10,000小時後先好問點解”

樽蓋位竟然就是網高,有這麼巧合嗎!

4mm?唔難吖,一卡旁身,世界通行!

選無螺紋地方下刀比較容易及準確
本帖最近評分記錄
  • q9450 +1 高人啊 2018-11-14 09:26

回復 13# 的帖子

對呀!

引用:
原帖由 q9450 於 14-11-2018 09:28 AM 發表
呢隻飲品因為呢個POST...可能會斷市...
Q兄言重了,塑料廢物是最破壞生態的東西,我只希望波友盡量利用資源,減少掉棄已是功德無量了。
本帖最近評分記錄
  • q9450 +1 2018-11-14 12:10

放在檯角上做目標練習發球也不錯,注入清水就不容易打跌了。
本帖最近評分記錄
  • q9450 +1 2018-11-14 12:11

打完波路經七仔遇到減價即刻掃幾樽。。。
本帖最近評分記錄
  • q9450 +1 2018-11-14 17:03

卷起濕毛巾仔放入去唔錯,因為新波好多粉會影響磨擦,膠皮污糟亦唔得,一條濕毛巾打波少不了。

引用:
原帖由 Happy仔 於 15-11-2018 11:49 AM 發表
我飲過幾次,其實好好飲liness" />
我都覺得係,只可惜以前飲完就掉咗個膠樽。

引用:
原帖由 Dynax88 於 17-11-2018 12:32 PM 發表

第一次見到個樽已發現, Keep到依家
先知先覺

間廠老闆應該都係乒乓友

原來有藍色樽,幾靚。

發新話題