發新話題

廢物利用(乒乓球樽)

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
呢隻飲品因為呢個POST...可能會斷市...
多謝R師兄送贈6星板,永遠不會忘記人家的恩惠。
多謝M師兄送贈波爾,永遠不會忘記雪中送5木2碳。

引用:
原帖由 q9450 於 14-11-2018 09:28 AM 發表
Q兄言重了,塑料廢物是最破壞生態的東西,我只希望波友盡量利用資源,減少掉棄已是功德無量了。
本帖最近評分記錄
  • q9450 +1 2018-11-14 12:10
水谷隼:“練夠10,000小時後先好問點解”

已經諗到四個用途:
1. 乒乓球盒
2. 網高尺
3. 滾膠棒
4. 膠皮厚度尺(需要加工)

除咗裝水飲之外,仲有無波友諗到其他同乒乓想關的用途?
本帖最近評分記錄

放在檯角上做目標練習發球也不錯,注入清水就不容易打跌了。
本帖最近評分記錄
  • q9450 +1 2018-11-14 12:11

打完波路經七仔遇到減價即刻掃幾樽。。。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本帖最近評分記錄
  • q9450 +1 2018-11-14 17:03

引用:
原帖由 q9450 於 2018-11-14 09:28 發表
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

我飲過幾次,其實好好飲
主板 : Taksim 直板 正手狂飆3-50, 反手 大維長膠388D-1 0.6mm

卷起濕毛巾仔放入去唔錯,因為新波好多粉會影響磨擦,膠皮污糟亦唔得,一條濕毛巾打波少不了。

引用:
原帖由 Happy仔 於 15-11-2018 11:49 AM 發表
我飲過幾次,其實好好飲liness" />
我都覺得係,只可惜以前飲完就掉咗個膠樽。

Chunchun/Rainbow

引用:
原帖由 kwokwy 於 2018-11-14 11:13 發表
已經諗到四個用途:
1. 乒乓球盒
2. 網高尺
3. 滾膠棒

除咗裝水飲之外,仲有無波友諗到其他同乒乓想關的用途?
已經諗到五個用途:
1. 乒乓球盒
2. 網高尺
3. 滾膠棒
5. 濕毛巾盒

還有嗎?

球局主持人可以用來收入場費,不設找換.

可惜是不透明,如果外表一樣,分不出裏面放什麼?
要飲多幾種不同的飲料。

引用:
原帖由 SSPSK 於 2018-11-15 14:19 發表

我都覺得係,只可惜以前飲完就掉咗個膠樽。
第一次見到個樽已發現, Keep到依家

引用:
原帖由 Dynax88 於 17-11-2018 12:32 PM 發表

第一次見到個樽已發現, Keep到依家
先知先覺

間廠老闆應該都係乒乓友

原來有藍色樽,幾靚。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

亞洲乒乓

好推介

環保
昨天己逝,明天是謎,忘記背後,努力面前.

發新話題