29 12
發新話題

品行惡劣但又愛扮好人的教練

本主題由 (=^x^=) 於 2018-9-14 10:44 反刪除

品行惡劣但又愛扮好人的教練

2018年絕對是乒壇的多事之秋。早幾日與啲朋友傾計,從乒總盃傾到少精大精青苗考官和教練等等等等。
才知道今年6月的章別考試之後發生左好多野。一位考官覺得考生的技術沒有合格所以沒有讓該考生pass,這很正常吧。
但該考生的教練為此而投訴,而且是一而再再而三的投訢當日嘅考官,點解呢位教練可以如此有恃無恐,咁囂張。
考唔到是否應該更加努力,爭取下次考好,而不是靠打電話比陳總監呢?更恐怖的係嗰位考官連青苗教練都唔得做。
點解呢位姓黃女教練咁重手咁惡毒斷人米路?
傳聞呢位姓黃嘅女教練好鐘意扮好人,又鐘意周圍痴人。
心底太惡毒,遠離這些人,否則幾時比佢害左都唔知。

引用:
原帖由 fatsheet 於 2018-9-13 13:10 發表
2018年絕對是乒壇的多事之秋。早幾日與啲朋友傾計,從乒總盃傾到少精大精青苗考官和教練等等等等。
才知道今年6月的章別考試之後發生左好多野。一位考官覺得考生的技術沒有合格所以沒有讓該考生pass,這很正常 ...
早年求教都有遇上這些「扮晒野」教練,所以都係返大陸搵教練好過啦。
小孩子小學時「練好乒乓球基本功,發盡力打」,
小孩子初中學「練好吃得苦,跑千五米」,
小孩子高中時「練好思想與智慧,密算戰術」。

該位黃PY教練,已經呃了2個股東姓張及姓鄧既教練,還要說公司蝕錢,叫2位股東再夾錢,其實2位股東很清楚公司是有盈利,但W佩Y教練原來識D會計,將D錢搬來搬去,就話公司蝕錢,原來上述地址有3間公司註冊地址,WP儀教練果然高招,結果公司換埋鎖,另外2位股東都返唔到去。。

上述故事我也有聽聞,唉!!!!

如果你係佢教開既埸果度教波
佢會靜雞雞叫D學生問你價
之後就話你搶佢學生,等你唔好阻著佢

回復 6# 的帖子

聽聞過,在將軍澳區,這個教練真可恥,好陰濕

[quote]原帖由 見義勇為 於 2018-9-13 14:16 發表
該位黃PY教練,已經呃了2個股東姓張及姓鄧既教練,還要說公司蝕錢,叫2位股東再夾錢,其實2位股東很清楚公司是有盈利,但W佩Y教練原來識D會計,將D錢搬來搬去,就話公司蝕錢,原來上述地址有3間公司註冊地址,WP儀教 ... [/quote

哇,姐係呃人錢?

引用:
原帖由 金擇魚 於 2018-9-13 15:02 發表
如果你係佢教開既埸果度教波
佢會靜雞雞叫D學生問你價
之後就話你搶佢學生,等你唔好阻著佢
好卑鄙姐。啲場難道喺佢私家場咩?

最攪笑係佢唔識削球,竟然出左個削球恆生學界杯冠軍,原來佢叫個學生四圍跟d削球名教練學,然後寫佢係教練,唔知0既仲以為佢真係咁有料

引用:
原帖由 柳承敏 於 2018-9-13 15:40 發表
最攪笑係佢唔識削球,竟然出左個削球恆生學界杯冠軍,原來佢叫個學生四圍跟d削球名教練學,然後寫佢係教練,唔知0既仲以為佢真係咁有料
但係點解D削波的名教練又會被佢呃?

佢個樣真係呃到人,估唔到「黃蜂尾後針」
小孩子小學時「練好乒乓球基本功,發盡力打」,
小孩子初中學「練好吃得苦,跑千五米」,
小孩子高中時「練好思想與智慧,密算戰術」。

引用:
原帖由 柳承敏 於 2018-9-13 15:40 發表
但喺點解嗰啲削波名教練會被佢呃?

佢無厄d名教練,d練教有錢收就教架啦

引用:
原帖由 柳承敏 於 2018-9-13 16:13 發表
佢無厄d名教練,d練教有錢收就教架啦
完全明白晒

呢d係唔係沽名釣譽呀?

因為球館有個主力教練係汕頭三級教練,但未有乒總教練牌,可能考唔到

回復 10# 的帖子

應該都幾有料,可以tum到d家長覺得佢既訓練係最犀利

引用:
原帖由 見義勇為 於 2018-9-13 19:30 發表
因為球館有個主力教練係汕頭三級教練,但未有乒總教練牌,可能考唔到
是否內地專材?不屑考香港教練?

應該是香港人,但在港考左幾次都肥佬,所以返大陸比錢買個牌頂住先

是否內地專材?不屑考香港教練? [/quote]

回復 21# 的帖子

這位女教練又可以致電陳總監投訴考官,點解肥左佢個大陸精英教練,內地精英無可能考不到香港教練資格試

29 12
發新話題