發新話題

伊朗球員可以贏黃chun ting?

引用:
原帖由 lovett 於 2018-9-3 02:10 發表

人地話佢球怪發球難接球怪有乜問題?講事實都吾得 黃輸波有乜出奇?但佢就係世界排前10 下風波就未必 往積都係贏呢個伊朗 甘岩發揮唔好輸左有乜問題?佢團體對韓國贏兩場你吾講?
佢團體對中國有冇贏兩場

有感而發,每次直板一輸丶或黄生一輸,某些人不知是否天生睇唔起直板,只要直板一輸就非常開心,因乜原因? 但香港2018,2項本土甲組單打都係分别由2位直板球員取得冠軍,唔通我又可以武斷咁話橫板在香港無前途?當然不可以,因每個時期仲有不同時期打法嘅人取得冠軍,不論直或横打法,所以討論要有持平態度,不要只存遍見,誤導後來者,要讓後來者知道,只要很努力去練習,打直板或橫板好,一樣有出頭天

我想⋯呢次經驗後,香港係雖要多樣打法的高手一起練波,才會有冠軍潛力全面發展
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

引用:
原帖由 鐵甲奇俠 於 2018-9-3 10:15 發表

佢團體對中國有冇贏兩場
唔使中國,團體對到張本,吉川真晴,Hugo, Pitchford, 德國雙雄 都係兇多吉少。

引用:
原帖由 鐵甲奇俠 於 2018-9-3 10:15 發表

佢團體對中國有冇贏兩場
你都幾搞笑

作為一個本地球迷,點都會撐本土球員,等咗廿幾年終於出到稱得上世界級球員,如果連自己土生土長的球員都唔珍惜睇唔起,不如唔好再打乒乓波

贏輸根本係平常事,張本,馬龍都有輸既時候。黃 作為香港運動員,我地應該支持下。
多謝R師兄送贈6星板,永遠不會忘記人家的恩惠。
多謝M師兄送贈波爾,永遠不會忘記雪中送5木2碳。

回復 28# 的帖子

傻仔,講到咁白你都唔明,同你再解釋,我就真係傻仔

回復 46# 的帖子

四大天王夠叻,20年都唔出1個,我唔中意佢一定要支持佢,我支持尹光得唔得,迫人一定要中2黃先可以打乒乓球,有無咁霸道........

郑錦昌我一定要支持

~超級榮譽~

其實尹光都是打乒乓球,球拍仲要一定用蝴蝶,仲成日飛來飛去挑戰對手

支持不支持是個人人身自由,為什麼一定叫人支持

引用:
原帖由 729fx 於 2018-9-4 17:49 發表
四大天王夠叻,20年都唔出1個,我唔中意佢一定要支持佢,我支持尹光得唔得,迫人一定要中2黃先可以打乒乓球,有無咁霸道........
仲話唔支持本土球員就唔好打乒乓波。哈哈

即係我晤鍾意睇香港電影,只睇西片,唔支持香港片就唔好睇電影?·

其實有冇人知佢當年贏過王勵勤 講緊既係王仲係中國隊主力個陣 人地少比賽所以排名低姐 唔好亂話人地二 三流

引用:
原帖由 LTHxPx 於 2018-9-5 14:05 發表
其實有冇人知佢當年贏過王勵勤 講緊既係王仲係中國隊主力個陣 人地少比賽所以排名低姐 唔好亂話人地二 三流
個伊朗球員比賽機會都唔少。。。

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2018-9-5 14:25 發表

個伊朗球員比賽機會都唔少。。。
咁緊係講緊相對性啦 同張本呢d大部分公開賽都打既人比 佢呢d咪算少機會。。

如果黃生輸波你咁睇唔起,又唔知香港邊位可以贏得多過佢又或輸得比佢少,有咁嘅人材劉江華唔搵佢陳江華都搵佢代表香港。
你打波輸得多過黃生一定好睇唔起自己,行出街又以為個個香港人睇你唔起,為咗精神健康唔打乒乓波對你有好處,大家亦唔會可惜。

引用:
原帖由 LTHxPx 於 2018-9-5 14:05 發表
https://youtu.be/7KWi87FKLkM

王勵勤 2012年世界排名第6至10位

https://tabletennis.guide/alldata.php?name=liqin-wang-109974

其實黃鎮庭直板橫打,已經好唔錯,其實除左中國那幾個,對任何一個選手都有得搏,佢都話差,咁何均傑點?直情返去讀書?咁好啦,呢兩位都唔打,香港仲有邊個可以替上去?男子隊,香港真係有青黃不接,當年黃金孔氏+神童一代,真係一個都上唔到去。。。 ,世界冠軍,真係不是有錢贏在起跑線就有。。。

發新話題