發新話題

伊朗球員可以贏黃chun ting?

引用:
原帖由 zeio 於 2018-9-1 21:49 發表
可以考慮退役

https://tieba.baidu.com/p/5864163398
Samsonov 40幾仲
打緊,廿幾歲咁後生退休?
唔係呀?

黄都係人佢吾係神輸下波吾出奇,大家可吾可意正面D,支持本地球員,吾好輸波就去踩入啦。
老楊

引用:
原帖由 jimmych 於 2018-9-1 02:08 發表
奇妙電視深夜直播,對手艾拉米恩左手,發球十分難估,黄鎮廷一局食3至4球,最少直接食出2球,只係接發已好大壓力,

艾拉米恩擋球也十分古怪,是近檯側切封波,手法有點似長膠的磕,可以連封黄正手弧圈三球

...
Youtube有場波佢對林高遠,睇佢打又唔覺怪,好正路。
發球主要係發逆旋球(左手),即係右手發既順旋球,旋轉為側下及下側旋,他在發球時前臂快速地連彷兩下係為了增加擊球時加強摩擦球的力量,原理跟張繼科在發逆旋時先轉一圈再再往另一方去摩擦球,從而增加力量使發出的球增加質量。
至於反手防弧圈球,這是正常防弧圈的方法,因現今打球提倡要先進,於防弧圈球的要求要更進取,更巨威脅性因而出現了快帶弧圈及快撕等技術。
少見少人用往往給記下“怪”的感覺。
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 老楊 於 2018-9-1 23:16 發表
黄都係人佢吾係神輸下波吾出奇,大家可吾可意正面D,支持本地球員,吾好輸波就去踩入啦。
咪係,打波輸贏總會有,大家應多D 支持本土球員,黃去到這水平實屬不易,而且對方發球好,防守強,不易打的!

大比分領先這局暫停叫的確實遲了些,自己和教練都應總結教訓。其實對手發球也就是逆旋轉側下、配合(假動作)微旋轉側上為主,只是他又是左手就更難適應而已。相信黃下次再遇上他必定勝之。
金科玉律 golden rule    黃金定律golden rule

黃鎮廷那些運動員成日一尾賴麥賴物,好似男團,唔通成日要望抽不到中國,靠運氣,你才識得羸,努力練好波,用真正實力打低中國才是正道,好似張本智和咁都羸到馬龍啦,成日望抽不到,你永遠都無進步!單打方面,不計佢手細怪,人地好明顯有黑苦練習過,球球都中,你就不中,好明顯你梳於練習,賴什麼自信不該,人地開波你都食啦,直頭技不如人,不過這人都是走後門叻的年青人,同歐鎧淳一樣,繼續幫人去拉票

人地王勵勤都贏過,贏你黃鎮廷有幾出奇呀?
輸又賴人球怪,發球難接。跟本
水平差不多,甚至下風波。
黃甚至連  kanak Jha,  An Ji Song, Jon Persson 都可以輸,咁伊朗仔贏一D唔出奇。

引用:
原帖由 729fx 於 2018-9-2 23:45 發表
黃鎮廷那些運動員成日一尾賴麥賴物,好似男團,唔通成日要望抽不到中國,靠運氣,你才識得羸,努力練好波,用真正實力打低中國才是正道,好似張本智和咁都羸到馬龍啦,成日望抽不到,你永遠都無進步!單打方面,不計佢手細怪,人 ...
請問佢點樣走後門呢 你走個後門走個世界前十出黎望下 同埋 你講一講邊一隊會想對到中國

引用:
原帖由 Nescafe 於 2018-9-3 01:00 發表
人地王勵勤都贏過,贏你黃鎮廷有幾出奇呀?
輸又賴人球怪,發球難接。跟本
水平差不多,甚至下風波。
黃甚至連  kanak Jha,  An Ji Song, Jon Persson 都可以輸,咁伊朗仔贏一D唔出奇。
人地話佢球怪發球難接球怪有乜問題?講事實都吾得 黃輸波有乜出奇?但佢就係世界排前10 下風波就未必 往積都係贏呢個伊朗 甘岩發揮唔好輸左有乜問題?佢團體對韓國贏兩場你吾講?

引用:
原帖由 lovett 於 2018-9-3 02:10 發表

人地話佢球怪發球難接球怪有乜問題?講事實都吾得 黃輸波有乜出奇?但佢就係世界排前10 下風波就未必 往積都係贏呢個伊朗 甘岩發揮唔好輸左有乜問題?佢團體對韓國贏兩場你吾講?
我末見過有邊個排前十球員
成日輸比低排名選手囉。
Ittf 排名無公信力㗎。

[點樣無公信力你講黎聽下quote]原帖由 Nescafe 於 2018-9-3 02:20 發表

我末見過有邊個排前十球員
成日輸比低排名選手囉。
Ittf 排名無公信力㗎。 [/quote]

我就睇左前三十名既名單 由第十名到三十名既 黃鎮廷都係贏多輸少 包括第7名既李湘秀 黃往績都佔優 當然 中國少打比賽的另計

引用:
原帖由 lovett 於 2018-9-3 02:32 發表
我就睇左前三十名既名單 由第十名到三十名既 黃鎮廷都係贏多輸少 包括第7名既李湘秀 黃往績都佔優 當然 中國少打比賽的另計
錯。吉村真晴,水谷,梁靖崑,裝智淵, Calderano全都排名低過黃,但對黃贏多
輸少。另外佢對比佢排名低
的Fan bo, zhou yu, pitchford 係下風波。

引用:
原帖由 lovett 於 2018-9-3 02:02 發表

請問佢點樣走後門呢 你走個後門走個世界前十出黎望下 同埋 你講一講邊一隊會想對到中國
人地張本智和講到明要
2020 得到奧運單打金牌,
要ko 中國球手。

引用:
原帖由 Nescafe 於 2018-9-3 02:57 發表

錯。吉村真晴,水谷,梁靖崑,裝智淵, Calderano全都排名低過黃,但對黃贏多
輸少。另外佢對比佢排名低
的Fan bo, zhou yu, pitchford 係下風波。
Hugo打過一次 但都係前10 其他你講既都係 但有d係16年前打既
中國方博周雨少打比賽排名低無辦法

講緊團體 唔係個人 同埋自信同自大都係一線之差 黃仰講事實有乜問題 佢地對韓國輸少少輸d運氣無首名 次名對中國係黑仔又有乜問題?相信無人會否認
引用:
原帖由 Nescafe 於 2018-9-3 03:25 發表

人地張本智和講到明要
2020 得到奧運單打金牌,
要ko 中國球手。

引用:
原帖由 Nescafe 於 2018-9-1 22:23 發表
直板真係冇著數。
對橫板多數下風。
😂😂😂😂😂😂

其實真係吾明某d網友係咩心態 今次香港打亞運

其實真係吾明某d網友係咩心態 今次香港打亞運

回復 1# 的帖子

其實多人用「怪」去形容伊朗球員艾拉米恩,係因為當日奇妙電視轉播時,旁述陳淑媛用「怪」去描述,技術上艾拉米恩正手相對「弱」,所以他正手選擇用封弧圈的方法,而不是鬥拉,艾拉米恩的發球係有個人之處,翻查網上資料,不少文章讚他是世上發球最好的球員之一,而黄的而且確一局平均食2至3球。

至於是否支持黄,我發覺球友間的反應都幾兩極,小弟個人十分支持他,同時也欣賞艾拉米恩,最終他也不敵林高遠,但已經為伊朗奪得史上第一個亞運銅牌~

發新話題