發新話題

徵求紅雙喜PF4

引用:
原帖由 kwokwy 於 2018-5-31 19:44 發表
係咪講呢種?印象中係1985年左右在太子一間書局買。
師兄! 請問當年幾錢一塊?

引用:
原帖由 龍影 於 2018-5-31 21:49 發表

師兄! 請問當年幾錢一塊?
印象中同 Butterfly Sriver 膠皮一樣價錢,應該係50左右

我記得當年流星正膠粒成品板賣 $5蚊

回復 11# 的帖子

我想要,找我
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

引用:
原帖由 龍影 於 2018-5-31 23:06 發表
我記得當年流星正膠粒成品板賣 $5蚊
1966年我在厦门买流星成品板人仔1.26元,红双喜5·1元。
洪华山

當年先施公司都有球板同膠皮賣, 而家已經變成先達廣場
水谷隼:“練夠10,000小時後先好問點解”

真係鈎起唔少回憶
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

那時候我都經常去山東街中僑國貨睇波板,而家中僑個位就變咗先施,三角短傳

p.s.我有無記錯位置?

當年國貨公司無日本膠皮賣,要見識蝴蝶膠皮就要過去先施睇,不過真係好貴,貴過塊底板。

引用:
原帖由 SSPSK 於 2018-6-1 09:23 發表
當年國貨公司無日本膠皮賣,要見識蝴蝶膠皮就要過去先施睇,不過真係好貴,貴過塊底板。
膠皮多數去奶路臣街大中體育用品買(唔知有無記錯),唔會過海去萬逹,覺得交通費太貴。全校最有錢的同學用 Sriver,50元。我用一件平少少嘅,好似叫做 temper,三十幾蚊。

引用:
原帖由 kwokwy 於 1-6-2018 10:07 AM 發表

膠皮多數去奶路臣街大中體育用品買(唔知有無記錯),唔會過海去萬逹,覺得交通費太貴。全校最有錢的同學用 Sriver,50元。我用一件平少少,好似叫做 temper,三十幾蚊。
我地窮鬼一族,齋睇唔買,點敢入大中。

我現在正用緊032橫板,正手marco pro,反手省狂。因現在板身開始有崩了很多地方,想換一塊完整032,希望可以找到,價錢可以商討。

我想要032横板請pm我90277297

[quote]原帖由 kwokwy 於 2018-6-1 10:07 發表

膠皮多數去奶路臣街大中體育用品買(唔知有無記錯),唔會過海去萬逹,覺得交通費太貴。全校最有錢的同學用 Sriver,50元。我用一件平少少
Tempest 係咪

回復 11# 的帖子

请问有没有紅雙喜G1835球拍?谢谢!

有幸得到一位球友肯割愛,今早已收到一塊PF4,一塊已很足夠,希望其他老底板能分享給更多的人。

PF4底板配什麼膠皮最合適呢?

引用:
原帖由 SSPSK 於 2018-6-3 11:56 發表
有幸得到一位球友肯割愛,今早已收到一塊PF4,一塊已很足夠,希望其他老底板能分享給更多的人。

引用:
原帖由 SSPSK 於 2018-6-1 06:35 發表
當年先施公司都有球板同膠皮賣, 而家已經變成先達廣場
我第一塊 Butterfly膠皮 Tempest就在先施買。後來 Sriver都在先施買。

引用:
原帖由 yung27 於 2018-6-3 09:06 發表
请问有没有紅雙喜G1835球拍?谢谢!
我過去用的球拍,配 Sriver,仍健在

發新話題