33 12
發新話題

火雲邪神 趙國偉

花生SIR入過甲組四強
以前都代表過香港
而家教波為主,就冇乜練波
而趙師傅就成日四圍打
佢既打法又唔係咁消耗體力
冇得比較.

Hody

都幾得意下,其他眾人皆知的名反而加個x在中間,花生個全名就一早開出來😃
明白什麼都總有限期

很難得甲組有這種正手

趙國偉是咩水未聽過

兩位都係好波之人
趙師傅係近幾年好波
花師傅是廿幾年前已經好波
波係圓,總有贏輸,花師傅今次贏趙師傅代表戰術運用成功或者發揮得較好,相反趙師傅可能係戰術運用不足,不適應對手吊波等等
正如幾年前吉叔贏李X謙,二十年前五十幾歲財叔都係入甲組頭8名,贏過馬X賢,華叔十幾年前也贏同時上佳狀態的李X毅一樣
所以係甲組既一定有實力,不在甲組也不代表冇實力
做教練唔打甲組係自由選擇

花生炒3:0證明球技差好遠

引用:
原帖由 芝c高比 於 2018-4-27 11:44 發表
趙國偉是咩水未聽過
邪王都唔識好打有限
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

花生蛇、趙蛇邊個好波吾講,不過不能否認花生蛇對趙蛇係有佢嘅辦法,不用死拉,睇準机会强攻一板,就能得分,两個年龄都吾細,都有相當比賽經驗!

回復 27# 的帖子

我認同見義勇為球友之說法及例子!對賽偶一勝負也不能說是有什麼的代表性。近兩年乒總甲組單打的單項及排名賽只有60-70人參加,參賽率50-60%。不參賽者有各自選擇權利,胡亂猜測該50-60人不參賽的原因,又似乎是無什意義的!
江山代有才人出  各領風騷數百年

趙 sir糸 長膠界的一代宗師

糸不爭的事實 可能大家會說他靠打乒總杯上甲組

這個計分制度是公平的 大家也可以用這個方法
(*走快徑*)最起碼這個制度到現在還未改變

2015年丁組單打冠軍
2015年 丙團第三名
2019年 中西區單打冠軍
Cypress Max  用家
Darker Imperial 2020  用家
2020年 恆生乒乓球學院白金章

回復 12# 的帖子