發新話題

浸會大學事件你們點看?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
引用:
原帖由 金擇魚 於 2018-1-25 00:10 發表
有興趣可睇下liness" />liness" />liness" />liness" /> liness" />liness" />liness" />liness" /> liness" />liness" />liness" />liness" />https://www.youtube.com/watch?v=Z ...
我覺得個評論節目算係幾公道,校方多年都無正視問題,迫到學生要反面。同埋時代變左啦, D人剩係集中係果一個粗口字同埋學生大聲,但係成件事前因後果根本好少人去了解過。

引用:
原帖由 君子好球 於 2018-1-25 11:43 發表
說的有理,個人認為還要分清什麼為學生,什麼為老師。面對同一件事,身份不同處理的態度和方式也有差異。
罵人,講粗口,霸道,占據,衝擊,等偏激的粗暴方式肯定是不正確的,願於接受處罰是負責的表現,越多的回辯 ...
衝擊點會係不正確呢,當和平理性爭取唔到合理既野,就要激烈抗爭。呢個係常理。

引用:
原帖由 KKFan 於 2018-1-25 09:33 發表
咁點解香港硬性規定中英數係主科?反正科科都要讀丶點解係要設定中英數為主科?又點解英文係國際共通語言?而不是普通話或廣東話?
又點解大家又心咁命底學英文?點解唔反對佢?
我心想,如將來國際共通主流語言有得 ...
我好興幸自己唔係中國人

[quote]原帖由 KKFan 於 2018-1-25 13:01 發表
我不認同,講完。

引用:
原帖由 KKFan 於 2018-1-25 13:22 發表
反正你不認同我せ我不認同你せ這裡是乒乓論壇せ不如我同你激烈D,在球技上一決勝負せ誰勝就誰聽誰的?
好 無問題,打下波無所謂

引用:
原帖由 KKFan 於 2018-1-25 13:13 發表
後生仔せ始終都後生仔
岩既 呢件事其實都係世代之爭

引用:
原帖由 KKFan 於 2018-1-26 23:37 發表
唔信せ還可以點?有無好建議?
我有少少見議せ年青人現皆段好好努力讀書せ將來加入政制體系せ或有希望改變.
你加入左去只會被迫同流合污不會有改變

引用:
原帖由 jackiekiki 於 2018-1-26 14:11 發表
唔會仲有人認為學生係啱嘛?

品格比成績重要,要解決問題,先要互相尊重。個個一考試唔合格就走去嘈,咁同考車牌唔合格,而瞓馬路嗰位女士有咩分別,仲話係大學生?
學生去曹係咪唔岩,在於有無理據。我根本唔care佢地講個一個粗口字。因為佢地係去示威抗爭唔通態度仲要恭恭敬敬?我睇唔到有咩錯。

引用:
原帖由 egghead1969 於 2018-1-27 00:51 發表

其实唔明个个系你呀,跟建制食饭就杀人放火金腰带,你批评制度就大声讲野都は尸骨
師兄一語中的。這就是香港的悲哀

引用:
原帖由 KKFan 於 2018-1-27 00:56 發表
如堅持自己信念せ又怎會呢
咁師兄應該加入共產黨,試下改變呢個橫行霸道殺人如麻既政黨比我見識下。

發新話題