發新話題

香港和內地乒乓球forum的分别!

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

香港和內地乒乓球forum的分别!

一般討論:內地勝
技術討論:內地勝
吹水:香港勝
技術支援及查詢 :內地勝
器材討論 :內地勝
乒乓新聞及資訊 :内地勝

2017就埋單,係時侯諗有冇需要改革一下
咁樣的話同香討有乜分别,有好多人對大6人有偏見
但又偏偏人家包括會員討論積極性俾你做forum好你幾個層次
咁約球局又資訊發達!不太需要forum搞
咁又代表什麽呢?

本帖最近評分記錄

心血來潮,看看自己每天上網習惯係咁樣!
先看內地有用的資訊,香港就只係睇二手同新貼

引用:
帶起香港討論熱潮囉,紙上談兵 有卵用咩
口里句已經係香港特色啦,仲有乜人會做出頭鳥?個個都鐘意食花生

其實自己係土生土長香港人,睇住好多野俾內地超越緊(當然如果你眼界只去到深圳就另作別論),更惨的是香港人尤其较年青果代自我感覺良好先致悲哀

回復 14# 的帖子

我只係一位業餘愛好者,唔會打乒總比賽,佢消息我冇興趣知道亦不便評論,只會睇波同分享比賽視頻同資訊,己經足夠,哩個已經係一個貢獻

现在我想講的問題係全世界如何推廣乒乓球大眾化,所以先會有T2這類比賽出現,同早前地表最強12人等

咁你對一個乒乓愛好者同普羅大眾又有乜貢獻?令到乒乓球普及化?

本帖最近評分記錄
  • (=^x^=) +2 樓主對乒乓論壇絕對有貢獻 2018-1-2 02:04

回復 23# 的帖子

謝謝貓兄回覆,簡單講,可以加多D互動節目,再不行就請嘉賓解答,不過如你所言,本地文化比較特別,恐怕吃力不討好,所以如要改的話就定期推出一些互動性強的,可以與時並進。
還有就是規模上不能和內地比較,但在致少可以某環節互動化,如再商業化些可以請某乒兵用品或學院的人解答網友問題同順道賣廣告,每天登錄都有積分,可以換取折扣,從而鼓勵發言。 。等等
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 lmichael 於 2018-1-3 16:47 發表
講你地唔信,我其實去不同乒乓球討論組超過二十年,由台灣bbs同newsgroup開始,知唔知係咩野?
我有問題想問樓主,講到外國同國內網站有幾好,可唔可以舉例 邊個網站?
濕父

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2018-1-5 03:41 發表

可唔可以舉例 邊個網站?
http://www.pingpangwang.com/forum.php?forumlist=1&mobile=2
貓兄您好,這網站就算去掉了商業元素,也是很不錯的

發新話題