23 12
發新話題

NIWA 借力 與 蠻力 ARUNA

NIWA 借力 與 蠻力 ARUNA

NIWA  vs FANG, FAN vs ARUNA
本帖最近評分記錄
中/日 直 正反反長,步法太差.只能做One Punch Man

香港班細路就個個學晒 Niwa 啦
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

先進運動員都學 Niwa借力,馬琳巧勁 ,
唔通學 飯東 小柳 Aruna
中/日 直 正反反長,步法太差.只能做One Punch Man

我曾經講過呢句說話,就無晒班波友:
「練武唔練功,到老一場空」
本帖最近評分記錄
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

狂3 都唔係 個個有功力用

引用:
原帖由 詠春打法eric 於 2017-11-21 21:09 發表
狂3 都唔係 個個有功力用
六年前我講過,狂三主要腰馬合一,以內力由地下引到腰,揮動手指,用寸勁打出。
所以要步法,哎!終於班老友離我而去,說完。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

Thx so much

我紮更馬~~~~速鳥~~明既~但膝頭哥要谷肌~

引用:
原帖由 豬奶迪 於 2017-11-21 21:24 發表
我紮更馬~~~~速鳥~~明既~但膝頭哥要谷肌~
乒乓球用的馬是靈活的,肌肉主要是練「肌耐力」
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

武宗手感 與 氣宗爆發力…都練成的話就成劍聖 如馬龍
但最近 武宗 添毛波 大勝 狂3一族,
手軟腳軟 武宗 林高軟  也勝 吃飽飯有氣有力  氣宗的飯振東

個人喜好,Aruna比Niwa更像一個運動員。

中國乒乓能號令天下,中國功夫是成功之道
狂飄是中國人的膠,就因如此

技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

個人喜好,Niwa 比 Aruna 更像一個 先進運動員。
我都贊成 年青人有力有氣 走多D 練 爆發力…
林高軟 Niwa 若体能力達量大點,發揮更好

所謂先進,「太極」的四兩撥千斤,以力打力
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

所謂 先進運動會, >35 才能參加
本帖最近評分記錄

「先進」係名詞
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

少林 與 武當
年青人 與 老波骨

咁咁多位大俠點睇"截拳道"??

引用:
原帖由 jasonkywong 於 2017-11-22 00:40 發表
咁咁多位大俠點睇"截拳道"??
一拳超人??
~邊有甘理想 隨時俾人借力轉線

方博爭d畀丹羽hea贏

23 12
發新話題