發新話題

2017註冊教練獎勵計劃

2017註冊教練獎勵計劃

由2017年1月1日開始,註冊教練在本會舉辦的賽事中作運動員的「臨場教練」,全年累積次數最多的五位教練可獲得「優異」教練奬。詳情 請按此 瀏覽。

截至2017年10月10日,在已完結的全港公開乒乓球單項錦標賽、全港公開青少年乒乓球錦標賽、少兒打吡大賽、恒生學界盃、全港公開乒乓球排名單打錦標賽、乒總盃及正在進行的全港公開乒乓球團體錦標賽中,教練作運動員的「臨場教練」累積次數暫時最多的 10位教練如下:

1. 董行聯 - 451次
2. 翁震星 - 254次
3. 鄧裕康 - 172次
4. 陳智紳 - 148次
5. 藍蔚 - 137次
6. 王晶 - 136次
7. 廖瑞安 - 127次
8. 朱曉宇 - 93次
9. 黃永光 - 85次
10. 陳文峰 - 75次

http://hktta.org.hk/cgi-bin/display/news.cgi?news=1483
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

Hody

引用:
原帖由 cto 於 2017-10-12 16:11 發表
江湖傳聞某黑面教練三唔識七都要求畀佢坐教練席, 有好多小朋友以為有教練坐幫到佢結果只係畀人利用
坐得多幾次就叫好教練 呢個判定準則好奇怪

有冇料,幫唔幫到忙,都係其次
最小都叫做有心.

坐台最多可叫最具「底氣」教練 ,
大賽決賽大show坐台最多可叫最具「名氣」教練
打大小比賽都無教練的,可叫最有「自信」球員

中/日 直 正反反長,步法太差.只能做One Punch Man

<-->
.

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2017-10-12 17:41 發表

坐得多幾次就叫好教練 呢個判定準則好奇怪
咁以下這個準則呢?

持有有效註冊教練證方為合資格教練;如只持有本會2015年或以前所發出的教練證書者,並不等同是合資格教練。

引用:
原帖由 ronald1834633 於 2017-10-13 01:06 發表

咁以下這個準則呢?

持有有效註冊教練證方為合資格教練;如只持有本會2015年或以前所發出的教練證書者,並不等同是合資格教練。
我唔係持份者 但呢個反而係合理的遊戲規則
但邊個生寺瘡最多5位就係最佳或優秀 , 應該大部份人包括持份者都覺得得啖笑吧

要選優秀/最佳應該係以做「臨場教練」既勝率做標準囉..當然要有一定場數啦
不過咁樣都反映唔到實況 因為坐「臨場教練」勝率最高果班都未必係註冊教練

引用:
原帖由 HONG0211 於 2017-10-13 09:48 發表
要選優秀/最佳應該係以做「臨場教練」既勝率做標準囉..當然要有一定場數啦
不過咁樣都反映唔到實況 因為坐「臨場教練」勝率最高果班都未必係註冊教練
咁都係好難計。 有好大造馬空間

大家唔好太質疑乒總,乒總都是想教練積極D坐下枱,不過優異可改為最積極參與奬。
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

發新話題