發新話題

柳承敏 步法快 Boll 咁多

柳承敏 步法快 Boll 咁多

一步當三步 ,唔怪之得 小柳 打日直超暴力...
本帖最近評分記錄
中/日 直 正反反長,步法太差.只能做One Punch Man

NICE
<-->
.

youtube有片外國人分折過亞洲人同歐洲人的步法分别,其中一條是柳同波同一動作分别,因手机看不到片子,可能係你條片都未定

對付小柳這種步法超快的亞洲對手,最好對策是以靜制動
主要原因是自己走不動 ,只有守住望佢打失
中/日 直 正反反長,步法太差.只能做One Punch Man

又如何,冇反手攻,一樣死

二打六亂咁吹
波爾步法怎會比柳差?
小碎步側身比一步到位調節得更準確
波爾拉轉 柳拉衝
無論現在或是十年前當打之年
波爾都唔輸比柳

回復 6# 的帖子

樓主冇话boll步法差,只係冇咁快

條片觀點分析未必全對。步法快慢 大步碎步 優劣 見仁見智 …
自己 走得快急 走得多 亦可能係, 對方用落點控制調動你走
(許昕常被對手引佢大側身…再被借力打空位… )
我打法企中間少側身又走得慢,借力轉線打位越少走動移動越好

引用:
原帖由 道山才子 於 2017-10-10 18:38 發表
二打六亂咁吹
波爾步法怎會比柳差?
小碎步側身比一步到位調節得更準確
波爾拉轉 柳拉衝
無論現在或是十年前當打之年
波爾都唔輸比柳
人地唔係講緊輸定唔輸,係講緊步法..

如果你覺得柳步法係同boll一個水平,咁都冇咩好講。

步法e樣野永遠係亚洲人好過鬼佬,以前有人分析過,步法近代最好既人應該係王建軍(係國乒講唔係我)

不過我最喜歡小柳的
本帖最近評分記錄

小柳步法快,重心移動快,前沖會好猛…但可能無Boll企定重心打咁穩

發新話題