25 12
發新話題

[膠皮討論] Bty sk carbon 正80fx 反 雲霧三大家點睇

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

Bty sk carbon 正80fx 反 雲霧三大家點睇

夠輕
<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2017-8-10 13:18 發表
夠輕
版主 我發覺 長膠好難用

http://www.ping-pong.tw/product_info.php?products_id=4535
未打過,但結構有點似輕量版 Rutis / Rutis Power
T80FX 正手比較少見、會否太軟?
中/日 直 正反反長,步法太差.只能做One Punch Man

引用:
原帖由 Patpatufo 於 2017-8-10 13:41 發表

要毒人先毒自己吧
<-->
.

要打好雲霧(長膠)毒人 .... 你先要~
撥著大霧默默地在覓我的去路.…
獨自望著路上密密畫滿的記號
像是混亂又像特別為了指我路
到處去碰 到處去看
墮入陷阱 方知太糊塗
本帖最近評分記錄
  • 乒乓在線 +2 多謝分享“新歌”歌詞 2017-8-10 14:17
中/日 直 正反反長,步法太差.只能做One Punch Man

引用:
原帖由 詠春打法eric 於 2017-8-10 13:52 發表
http://www.ping-pong.tw/product_info.php?products_id=4535
未打過,但結構有點似輕量版 Rutis / Rutis Power
T80FX 正手比較少見、會否太軟?
板係既輕。。。80fx打正手真係唔太實在。。

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2017-8-10 14:01 發表

要毒人先毒自己吧
其實我唔係想毒人。。我用長膠係因為唔
識接發球

引用:
原帖由 詠春打法eric 於 2017-8-10 14:08 發表
要打好雲霧(長膠)毒人 .... 你先要~
撥著大霧默默地在覓我的去路.…
獨自望著路上密密畫滿的記號
像是混亂又像特別為了指我路
到處去碰 到處去看
墮入陷阱 方知太糊塗
我而家都係尋找他鄉的故事
我仲尋找緊當中

引用:
原帖由 Patpatufo 於 2017-8-10 16:47 發表

識接發球
如果覺得長膠難控,不如嘗試下用生膠
出生一張紙,開始一輩子;
畢業一張紙,奮鬥一輩子;
婚姻一張紙,折磨一輩子;
做官一張紙,鬥爭一輩子;
金錢一張紙,辛苦一輩子;
榮譽一張紙,虛名一輩子;
看病一張紙,痛苦一輩子;
悼詞一張紙,了結一輩子;
消化這些紙,明白一輩子;
忘了這些紙,快樂一輩子!

BTY SK Carbo CS 輕、薄、硬,試過覺得有D震手,個人認為吳好打。

引用:
原帖由 Patpatufo 於 2017-8-10 16:47 發表

識接發球
Gum。。。。。
其實係咪應該學接發球比較實際?
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

引用:
原帖由 直直地 於 2017-8-10 19:10 發表

Gum。。。。。
其實係咪應該學接發球比較實際?
當然啦。。我比較貪心所以用長膠。可以比人有怪

BTY SK Carbo CS 輕、 5.2mm 薄、硬,
又有形變, 好估不易控, OX 長膠易控D

引用:
原帖由 Patpatufo 於 2017-8-10 13:41 發表

既然如此, 不要用長膠. (利申: 我有打長膠.)
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

引用:
原帖由 TomLai 於 2017-8-10 22:47 發表

既然如此, 不要用長膠. (利申: 我有打長膠.)
我都係用左一兩姐。。試多幾次先

Alpha

雲霧三用削球。。。。。。。。

邪功測試,但沒雲霧3.......... 越少人用邪膠越易呃分
http://www.veoh.com/watch/v542467gHSRZhnJ

引用:
原帖由 詠春打法eric 於 2017-8-14 23:58 發表
邪功測試,但沒雲霧3.......... 越少人用邪膠越易呃分
http://www.veoh.com/watch/v542467gHSRZhnJ
今日係何文田比幾位高手打完後。。長膠對我黎講都仲係遠左好多。。我都係聽d前輩講打好d機本工先啦 都係要換2面反好d

25 12
發新話題