發新話題

Bluestorm Z1

香港好似無賣1.9mm, 得2.1同MAX+.
如何要控制好Z1唔知得唔得呢, 定有其它新膠選擇?

引用:
原帖由 nait 於 2017-8-2 19:17 發表
不同厚度,可以自己揀適合自己的,
我覺得Z1已經是一塊好易控且有質量的套膠,
如果我發現有新膠比Z1更好,我一定會再post上來。
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

thanks for sharing with us again Jason

引用:
原帖由 jcclee 於 2017-8-2 20:10 發表

不同厚度,可以自己揀適合自己的,
我覺得Z1已經是一塊好易控且有質量的套膠,
如果我發現有新膠比Z1更好,我一定會再post上來。
乒器大師Jcclee兄, 請問有冇試過新出膠皮joola golden tango?  粘性膠面, 德國海綿, 54度.  一樣都係賣HK$250.
板:Timo Boll ALC FL
膠: FH: ELS; BH: R7S
喜歡: 多板數來回

我都想試下金探戈
Intensity NCT CS with 狂8, Vega Euro

I had order two pieces of golden tango

引用:
原帖由 nait 於 2017-8-2 19:17 發表
3樓可能會有,佢donic同tibhar都有唔同厚度賣

引用:
原帖由 johnli 於 2017-8-4 10:44 發表

乒器大師Jcclee兄, 請問有冇試過新出膠皮joola golden tango?  粘性膠面, 德國海綿, 54度.  一樣都係賣HK$250.
呢個交俾你去試
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

試膠當然要留返比大師先中肯
Intensity NCT CS with 狂8, Vega Euro

回復 48# 的帖子

引用:
原帖由 jcclee 於 2017-8-5 08:51 發表

呢個交俾你去試
亦請師兄有時間幫手試試  omega 2x,見師兄你都好推薦omega

主板:個性蝴蝶王      副板:個性龍五      日直:Speed   90 特厚
正手:藍省狂3           正手:黑標省狂3    單面:Tenergy 05
反手:Dignic 05         反手:黑標省狂3

正膠:Clipper Wood   長膠:Senso V3   中直:YEO
正手:Spinpips Red   正手:Neo 天極2   正手:Neo 天極2
反手:敏沖                 反手:Curl P-1R    反手:Vega Asia

大師有沒有超暴力膠推介,我仍偏愛高密Sinus, Omega 2,  因我步法差, 只能把握機會出詠春標指 做One Punch Man

引用:
原帖由 johnli 於 2017-8-4 10:44 發表

甘似形容Palio 雷
中/日 直 正反反長,步法太差.只能做One Punch Man

暫時感冒了⋯⋯試膠及評測要押後

大師辛苦了,身体健康至上
中/日 直 正反反長,步法太差.只能做One Punch Man

回復 53# 的帖子

保重呀,慢慢唔急

大師J神保重身體
<-->
.

引用:
原帖由 詠春打法eric 於 2017-8-5 13:31 發表
大師有沒有超暴力膠推介,我仍偏愛高密Sinus, Omega 2,  因我步法差, 只能把握機會出詠春標指 做One Punch Man
Mxp

引用:
原帖由 Kenixting 於 2017-8-7 00:04 發表
Mxp
MXP好韌彈(比M1), 可能軟板好控D,但我配碳板小球彈好難控…發大力時又打不透板
Sinus, Omega 2 高密硊彈, 不發力不走球, 小球好控, 發力時乘大2倍
可能我撞擊多,手感不太適合旋轉系蛋糕膠

引用:
原帖由 詠春打法eric 於 2017-8-7 00:31 發表

MXP好韌彈(比M1), 可能軟板好控D,但我配碳板小球彈好難控…發大力時又打不透板
Sinus, Omega 2 高密硊彈, 不發力不走球, 小球好控, 發力時乘大2倍
可能我撞擊多,手感不太適合旋轉系蛋糕膠
Mxp係撞擊類膠,轉佢比mxs差dd

基本上mxp係外套裏最爆既膠之一,你覺得太彈就試mxs

其他牌子都係大同小異,同埋你打慣左sinus omega2舊既膠就唔使轉。你轉打現代既膠其實你要習慣幾星期唔係一試就會控到。

如果真係要試就試下
Yasaka rakza x
Xiom omega 5 pro

夠力但唔會太飛

我打過既膠就最爆mxp rakza9 omega4pro

發新話題