26 12
發新話題

有冇人係由橫板轉番直板呢?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

有冇人係由橫板轉番直板呢?

剛剛試玩橫板, 覺得都岩自己 : 舒服, 快入局, 力量大, 但對直板又有情義結, 所以會兩樣同時玩吓!

李靜

直直地
<-->
.

講吓係咩原因

玩下冇所謂

冇可能

肯定有的,因為直板技巧已經根深蒂固,用橫板要打多幾板,點知又無多幾板的持久,所以咪轉番直板,重要係日直既不歸路

日直如毒品,試過介唔甩
主:Donic ZhouYu Two (Xiom Vega China + Vega Europe 2.0)
副:120G 日直單檜(Xiom Omega V Tour)

業餘既朋友,樣樣都玩下無妨。
多謝R師兄送贈6星板,永遠不會忘記人家的恩惠。
多謝M師兄送贈波爾,永遠不會忘記雪中送5木2碳。

引用:
原帖由 jeff_whc 於 2017/7/24 02:43 發表
肯定有的,因為直板技巧已經根深蒂固,用橫板要打多幾板,點知又無多幾板的持久,所以咪轉番直板,重要係日直既不歸路
講中哂

直路有盡頭, 直板亦系

陳李張王何吳劉甘余, 曾于歐周伍郭藍呂魯邱畢許雷陸林白蔡黎田

小弟正是,小弟以前試過橫,最後返去直板,始終有心癮

曾經想玩多板直板~不忍放下~有我有橫~有狂三

直板式發球
之後打橫板

我打直板個成績好過橫板

發覺直橫都各有樂趣,各有巧妙之處

引用:
原帖由 Georgett 於 2017-7-24 17:52 發表
發覺直橫都各有樂趣,各有巧妙之處
有同感.
板:Timo Boll ALC FL
膠: FH: ELS; BH: R7S
喜歡: 多板數來回

5 蚊 0
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

有時練直時,會對橫有啟發,練橫時,亦會對直有幫助

引用:
原帖由 Georgett 於 2017-7-25 19:19 發表
有時練直時,會對橫有啟發,練橫時,亦會對直有幫助
師兄這句話証明你很用心打波,因為我都係咁,直直橫橫了好耐,但每次改總有得著,現在主要是橫板了

26 12
發新話題