發新話題

[球板討論] CYPRESS V-MAX vs SPEED 90 特厚

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

CYPRESS V-MAX vs SPEED 90 特厚

想問下大家呢兩塊板比較如何?邊塊好打 d ?大家都千五價位
主板:個性蝴蝶王      副板:個性龍五      日直:Speed   90 特厚
正手:藍省狂3           正手:黑標省狂3    單面:Tenergy 05
反手:Dignic 05         反手:黑標省狂3

正膠:Clipper Wood   長膠:Senso V3   中直:YEO
正手:Spinpips Red   正手:Neo 天極2   正手:Neo 天極2
反手:敏沖                 反手:Curl P-1R    反手:Vega Asia

引用:
原帖由 tsui0101y 於 2017-7-12 21:01 發表
想問下大家呢兩塊板比較如何?邊塊好打 d ?大家都千五價位
蝴蝶中價位既板,同darker 90緊係選擇darker

除非你用蝴蝶最高級咁冇得比

Darker性價比係最高

千零蚊speed90相當唔錯 ! 想再好d加多千玩紅柳最頂級 .
乒超領隊 : 雄昇球會

引用:
原帖由 Kenixting 於 2017-7-12 23:13 發表

蝴蝶中價位既板,同darker 90緊係選擇darker

除非你用蝴蝶最高級咁冇得比

Darker性價比係最高
塊特厚10.5mm 正嗎?
主拍: 韓.金澤珠
膠皮:donic baracuda

引用:
原帖由 天龍 於 2017-7-12 23:28 發表

塊特厚10.5mm 正嗎?
打得太多好野

塊塊都好正

兩塊揀,我都揀 speed 90
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

木纹整齐品相好,真打起来还是蝴蝶的更好一些

其實不如咁講啦

每間公司既高檔比就一定係蝴蝶,但你搵蝴蝶中檔同其他既高檔比個結果你明啦

其他公司買既檜木咪又係個d,差在自己搵木同搵蝴蝶買木咁解

你要真係打既話,高檔蝴蝶係硬d。直接買cypress g max la仲咩v max

大家好! 我最近迷上單檜日直! 手頭上有speed 25、三塊DYNAM(木紋靚忍唔住手)! 想請教平時應該點打理? 另外, 下個目標係speed 90, 想請教挑選時要注意d咩? 謝謝

引用:
原帖由 chung157 於 2017-7-13 20:42 發表
大家好! 我最近迷上單檜日直! 手頭上有speed 25、三塊DYNAM(木紋靚忍唔住手)! 想請教平時應該點打理? 另外, 下個目標係speed 90, 想請教挑選時要注意d咩? 謝謝
放係邊先?就咁放係唔太濕既位都可以

日直買來打既簡90~100左右重量,現場啲波啲下個板實唔實,木紋其實同性能唔大關係。最緊要你

自己手感岩

90係軟彈,好好打

謝謝解答!其中兩塊板已上左膠打左一排!越打越鍾意!

支持日直打法

Darker性價比高, speed90軟彈力量大, ,speed70 硬彈一速高
本帖最近評分記錄

其實專心找一支蝴蝶新或2手特注。然後放晒其他或留一支後備就好 ...
----------------------------------------
主拍:  Butterfly 老老金 96g
副拍:  Butterfly 大拍面 Cypress Special 94g

引用:
原帖由 ken2 於 2017-7-31 01:47 發表
其實專心找一支蝴蝶新或2手特注。然後放晒其他或留一支後備就好 ...
Ken, 好耐無見你喇
你放手上的珍品出來, 就會可能有人奉上特注啦
Who am I ?   I am Ping Pong Man~~~~

引用:
原帖由 乒乓人 於 2017-8-15 20:25 發表

Ken, 好耐無見你喇
你放手上的珍品出來, 就會可能有人奉上特注啦
近來打番波又上來看看,我都只剩下老老金同幾支蝴蝶特注 ... 都夠打了 ^^
----------------------------------------
主拍:  Butterfly 老老金 96g
副拍:  Butterfly 大拍面 Cypress Special 94g

發新話題