發新話題

國乒大地震公開賽集體棄權

回復 5# 的帖子

表態個班一向係劉門弟子,睇來會出重手清理門戶

引用:
原帖由 belcher168 於 2017-6-23 23:32 發表

清理門户? 找誰代替?

林高遠、梁靖坢還不到火喉。看來最大受益者是日本。
個兩個都係劉門 ,找方博、周雨個班

引用:
原帖由 lmichael 於 2017-6-24 00:48 發表
真係好震憾,連我們都知道中國乒協是撼不動,在大動當官的會不明白嗎?有什麼要把自己前途拿出去?真是雞蛋與高牆。
中國乒協真系当自已太上皇,撼不動,拿球拍以为自已拿枪;孔都比人做教案

引用:
原帖由 fastloopattack 於 2017-6-24 04:14 發表

孔令輝回國接受調查不久,突然取消了剛競聘上任的三大教練職位,好明顯有關係,可能唔單止孔令輝的個人問題!

可能調查結果顯示孔令輝的同黨就是和這三位教練有關,所以被免職,調離國家隊,劉國樑被調任做十九 ...
国乒赌博由来已久,你睇今次三大主力罢打,其实他们见劉國樑不动声就比组织投去养老位,就明白火系烧到埋身,你出不出声,孔、刘系都要死。现在肖战支持当局,睇来闫安、方博、徐晨皓会成未来重点选手;国乒独大一去不返

引用:
原帖由 fastloopattack 於 2017-6-24 09:50 發表

素來都是不可能和最高領導層搞對抗,今次有仿參與的球員肯定會有秋後算帳,反正國乒有大量年青後備球員,好快會有全新一批的球員亮相了。今次唔見女子隊員參與,可見劉國樑的影響力只限男子隊,派系不同。
男隊的年青後備球員唔多得呀;女隊就真係得,唔參加,主教練表左態,點攪

其實關國家隊乜事,現在打巡迴賽呀,關國家的名譽乜事;其實公開賽一向乜人都打得,你住個到個 ittf 屬會幫你報名就得,跟本係中國自已封閉誤導

引用:
原帖由 atcf 於 2017-6-26 12:09 發表
希望呢件事情可以得到有關方面正面處理,不過在情在理国家運動員咁樣唔打,相信處分是在所難免
其實都無國際賽打,我估禁賽三個月當放暑假;問題係會唔會借小傷小敗,放歸省隊

引用:
原帖由 lmichael 於 2017-6-27 18:05 發表
其實, 以陰謀論去睇, 呢件罷打事件發生後, 其實官方態度都幾罕有, 微博, 微信, 大眾討論, 對國乒罷打同情既文章, 居然無比人封貼, 官媒亦無殺氣騰騰咁話呢國乒對唔住國家之類........, 其實以對抗體制去講, 官方其實 ...
封過一陣,又解封。單野估靈精怪,可能唔只體局層面

引用:
原帖由 lmichael 於 2017-6-28 12:22 發表
看似重罰,但。。。。。。。

重點一句,留隊半年觀察。。。。,但國乒小小事,都踢返落省隊,劉詩文,以前楊影,呢個係最少個啦,現在咁大件事,都係留隊觀察。。。。。

以佢地打乒超既薪水,十萬元,唔算係咩 ...
唔知,睇情況重未鬥完,國務院同共青團發文撐國乒,有機會只罰夏、秋季停外賽,比面總局領導算。

男隊全退澳公開

傳左大半日,原來真

發新話題