發新話題

[是非] 如果只可2選1,你會培養你仔女唱歌定打乒乓球?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動
引用:
原帖由 Dynax88 於 2017-6-18 21:00 發表

玩樂器競爭冇唱歌咁大
Really?

引用:
原帖由 vr1717 於 18-6-2017 20:49 發表
緊係唱歌啦, 節目都有得睇啦.... "我是歌手"
你有冇睇過我是球手丫?
或者在不久將來會有類近的節目呢,師兄

引用:
原帖由 Kinkadefan 於 2017-6-18 21:04 發表

Really?
玩樂器相比唱歌像是慕後英雄,好多發明星夢的後生仔女都會揀唱歌多過玩樂器。

引用:
原帖由 Dynax88 於 18-6-2017 21:11 發表

玩樂器相比唱歌像是慕後英雄,好多發明星夢的後生仔女都會揀唱歌多過
玩樂器。
師兄洞悉後生仔女的想法
利害

引用:
原帖由 Dynax88 於 2017/6/18 20:56 發表

基本上要有番咁上下聲底,節奏感及個人外觀先有機會走紅。
如果係做歌星.. 應該個人外觀行先。

引用:
原帖由 Dynax88 於 2017-6-18 21:11 發表

玩樂器相比唱歌像是慕後英雄,好多發明星夢的後生仔女都會揀唱歌多過玩一樂器。
那麼想請教師兄,為什麽玩樂器會相比唱歌像是幕後英雄呢?

引用:
原帖由 rckw 於 2017-6-18 21:29 發表

部認份同師兄你的看法

引用:
原帖由 rckw 於 18-6-2017 21:29 發表

大致上認同師兄的見解
而有時候可能也需要視乎想走什麽類別的路線

乒乓波

其実也可以试下 3 歲開始読 金融。
易筋経 > 九陽真経 > 笑傲江湖 > 養魚

引用:
原帖由 Kinkadefan 於 2017-6-18 21:29 發表

那麼想請教師兄,為什麽玩樂器會相比唱歌像是幕後英雄呢?
觀眾們大多只會留意歌星而不知誰是樂器伴奏

如果係郎朗或leehom伴奏就
引用:
原帖由 Dynax88 於 2017-6-18 22:53 發表

觀眾們大多只會留意歌星而不知誰是樂器伴奏

我仔話要做歌、因佢除了乒乓都愛唱歌

引用:
原帖由 KKFan 於 2017/6/19 12:00 發表
噉要视乎佢只系隨意唱下定系要有所成就。

引用:
原帖由 范少伯 於 2017-6-19 12:09 發表

噉要视乎佢只系隨意唱下定系要有所成就。
喜歡做乜嘢都好、順其自然、不強求

引用:
原帖由 KKFan 於 2017-6-19 12:00 發表
好似張繼科咁

引用:
原帖由 KKFan 於 2017/6/19 13:40 發表

小朋友之福。

打乒乓球

引用:
原帖由 145 於 2017/6/18 14:27 發表
今日睇到下面新聞,現實中小朋友會學好多技能,突發奇想,想討論極端情況。
父母擅長的,仔女都好大機會會贏在起跑線上,但未必可以一路win落去。

想請問各位,無論你現在有冇小朋友,
如果你或另一半擅長打乒乓 ...
其実 145 兄 有仔女吗?

引用:
原帖由 KKFan 於 2017/6/19 13:40 發表

可以引導下, 俾佢自己決定>

發新話題