22 12
發新話題

真係好應該讓個位出嚟

讓位?

給其他球員一定可以赢嗎? 鄭怡静的世界排品在10名內。

sad

第一次聽到叫李皓晴讓位

不過講真心奧運會前到現在真的未好過

其實現在乒乓球對体能及整体相持要求好高,真心覺得李小姐好慢

要退都係江天一先,皓晴上次世錦輸比馮天薇2:4,馮天薇點都勁過鄭怡靜,不過皓晴自己都要檢討一下,btw今次日公女隊表現好差,由德國返來無幾日又飛走,似無練過就去打

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2017/6/16 22:16 發表
第一次聽到叫李皓晴讓位
佢自己都笑言係老餅

瘦妹鄭好堅
<-->
.

鄭怡靜好勁!

港隊蘇及杜都係輸0:4,杜第四局仲係輸1:11.

Hody

引用:
原帖由 朱世赫 於 2017-6-17 11:08 發表
再鋒利既刀都會有生銹既一日又何況係人呢
人總有低潮期,只要捱過低潮就有希望,每個乒乓運動員都輸過0:4,只要一輸0:4就要人退役,相信全部都退曬,
比皓晴年齡更大更欠競爭力的運動員都仲打緊,皓晴仲有競爭力,只要皓晴本人未放棄,教練亦未放棄佢,我覺得外人不應輕易叫人放棄

李皓晴 add oil.
有低潮才會有高峰
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 朱世赫 於 2017-6-17 13:38 發表
皓晴年齡大已經冇乜競爭力
年紀有幾大?今年先得25歲,帖姜兩個仲大都未退役,你唔叫帖姜退役?叫人退役都要客觀公正去睇,睇人地年紀,競賽水平,喺隊內重要性等因素去決定,比皓晴更差的都仲打緊,你唔一視同仁地叫其他人退役?都係呢句退役與否留比教練及當事人決定,外人無權提出咁過分的要求。

引用:
原帖由 airwaves 於 2017-6-17 13:23 發表

人總有低潮期,只要捱過低潮就有希望,每個乒乓運動員都輸過0:4,只要一輸0:4就要人退役,相信全部都退曬,
比皓晴年齡更大更欠競爭力的運動員都仲打緊,皓晴仲有競爭力,只要皓晴本人未放棄,教練亦未放棄佢,我覺得外人 ...

有人三進三退,當日麥子詠給港青退出了來,后來重新考港青入選
2016年我親眼在法國看住子詠勝住三局日本女仔,然后連輸四局,仲要好似HEAD 住10:4 輪 deduce.....唔通又要退隊?
事隔一年,子詠在2016 年尾世青最得人生重要的奬牌,勝利在於堅持,堅持未必勝利,但不堅持也必定輸。

去年奧運外圍賽我在超近距離見她在主動勝福原愛,其实不簡單
她是首位土生土長打入世界前20的女子球員,也是很多球員的目標
只要體院多加訓練訓育,相信可以更上一層樓。
打波跟人生一樣,重有上有落,塞翁失馬..... add oil 皓睛
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

回復 1# 的帖子

讓個位出嚟?讓俾邊個呢?香港有邊個係唔會輸比鄭怡靜?

引用:
原帖由 朱世赫 於 2017-6-17 22:54 發表
姜表示對張怡寧4戰4勝
嘩幾多年前呀,張怡寧都退役好多年,張怡寧既實力一致公認,她當時係最強的。
其實為何要將一場比賽的勝負或一個人的一時低潮放大,只要一輸就叫人退,哪有運動員沒有輸過比賽?
強如真正的朱世赫都有低迷的時候,對嗎?就算自己有病都堅持領軍打奧運,堅持難而放棄則易。

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2017-6-17 23:22 發表
有人三進三退,當日麥子詠給港青退出了來,后來重新考港青入選
2016年我親眼在法國看住子詠勝住三局日本女仔,然后連輸四局,仲要好似HEAD 住10:4 輪 deduce.....唔通又要退隊?
事隔一年,子詠在2016 年尾世青最得 ...

22 12
發新話題