54 123
發新話題

許昕 vs 張本智和

引用:
原帖由 zeio 於 2017-6-5 10:34 發表

江嘉良買波路過表示他24退役
現在男隊就只有樊振東夠年青. 希望林高遠他們趕快冒頭接棒吧.
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

許盺一日內打完林高遠七局,双打好在只打5局,之後才打張,在體力上算是讓賽。

下次日本再研發D質量再差D的乒乓球或有得打。其實許全塲領先住打,無乜驚險。

我覺得新波令中國隊抬內波無左優勢,以前仲可以旋轉控制,依家回球差少少便比人打死。不過我相信過一段時間中國隊可以改善。相反兩個日本小朋友比其他曰本隊員及其他球員都要懂得利用新波的優勢,但好在基本功同中國隊差一皮,要不然中國隊返郷下耕田。

回復 45# 的帖子

上次亞錦,劉姐輸局比平野,孔教練都一樣咁勞氣,中國教練係咁

引用:
原帖由 Wake 於 2017-6-5 12:18 發表
我覺得新波令中國隊抬內波無左優勢,以前仲可以旋轉控制,依家回球差少少便比人打死。不過我相信過一段時間中國隊可以改善。相反兩個日本小朋友比其他曰本隊員及其他球員都要懂得利用新波的優勢,但好在基本功同中國 ...
今次兩個日本小朋友真係輸基本功;其實現在中日韓鬥快改戰術,適應新波,奧運前日韓再爆冷贏大賽單項冠軍都唔奇

引用:
原帖由 fastloopattack 於 2017-6-5 11:46 發表
剛睇完許昕對張本智和,張本智和反應快,速度快,打近台為主,近台反衝角度靓,唯一缺點是年紀少,練波時間不足,所以基本功未夠好,靓仔波,所以輸波合理,但有潛質。大家睇下雙方教練,日本隊教練很從 ...
張本智和 每日 練波時間分分鐘多過許昕
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

剛睇返全場! 許基本上睇住來打, 戰術針對張正手弱点, 令到張的反手殺著完全受制。

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2017-6-5 13:53 發表
張本智和 每日 練波時間分分鐘多過許昕
唔一定,要自已加钟,日本隊集訓都係四個鐘,佢自家有冇球會?

佢老豆是我 朋友
香港乒乓網

港青夠話練 2.5 小時.....如果真是練2.5 小時果D 真是天才
香港乒乓網

引用:
原帖由 egghead1969 於 2017-6-6 00:15 發表

唔一定,要自已加钟,日本隊集訓都係四個鐘,佢自家有冇球會?
佢老豆 老媽子 在俱樂部工作
香港乒乓網

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2017/6/6 02:53 發表
佢老豆是我 朋友
我都識佢老豆

不過佢唔識我

引用:
原帖由 samson2012717 於 2017-6-5 10:33 發表
http://www.pingpang.info/portal. ... =47809&fromlist
許昕將在當地時間16:30和20:00接連出戰男雙決賽以及男單四分之一決賽。有記者好奇如何面對這樣的挑戰,許昕表示:“比賽既然這麼安排了,自己就 ...
許昕心理質素好好

54 123
發新話題