37 12
發新話題

1815直播:黃鎮廷VS李相秀(8進4)

del

引用:
原帖由 joel2000hk 於 2017-6-4 18:52 發表
del
說好的贏呢

1:3

邊個決定報曬 3 項?

混雙上屆都扌羅左,今屆冇進步,係咪可以專注單打多啲呢

一條腳打兩條腳打條毛

輸左, 成場比對手壓住

引用:
原帖由 zeio 於 2017-6-4 19:41 發表
邊個決定報曬 3 項?

混雙上屆都扌羅左,今屆冇進步,係咪可以專注單打多啲呢

一條腳打兩條腳打條毛
明顯體力搞唔掂

回復 22# 的帖子

sorry 我睇錯左重播

單、雙、混場場 4:2、4:3

今次籤運非常好,表現亦都不俗,體能正值顛峰,係衝擊單打奬牌最好既機會,生涯中冇幾次

引用:
原帖由 zeio 於 2017-6-4 20:07 發表
單、雙、混場場 4:2、4:3

今次籤運非常好,表現亦都不俗,體能正值顛峰,係衝擊單打奬牌最好既機會,生涯中冇幾次
同意

不過單打獎牌一向都是中國隊壟斷。黃鎮廷作為七號入八強已經交足功課。

引用:
原帖由 Georgett 於 2017-6-4 18:16 發表
莫非要等奧查打完先?
奥查輸得唔抵,點解係咁迫丹羽反手?丹羽擺明反手防一隻斜線,然後就側身近檯快帶斜線,依球波7局輸咗幾多隻?
然而奥查係試過好幾次由正手變丹羽中路破丹羽依個贏波戰術,而且變中路再壓丹羽正手亦贏了不少球,點解會留意唔到自己贏乜?可惜。
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 青見人 於 2017-6-4 20:29 發表

奥查輸得唔抵,點解係咁迫丹羽反手?丹羽擺明反手防一隻斜線,然後就側身近檯快帶斜線,依球波7局輸咗幾多隻?
然而奥查係試過好幾次由正手變丹羽中路破丹羽依個贏波戰術,而且變中路再壓丹羽正手 ...
比賽係咁架啦 冇點解

引用:
原帖由 fastloopattack 於 2017-6-4 21:10 發表
唉!今次條線咁好,黄鎭庭都打唔到入四強,下次一開始就對中國球員,隨時64强止步,以後無可能再有更好成績了!不過,和大陸外援吳柏男比較,黃鎮庭算係咁咖啦!真係唔滿意乒總輸入咁癈柴的大陸仔 ...
吳有香港身份證,所以先有得打世乒,你而家要入一件外援,冇返五六年佢都唔打得世乒賽。你睇下南韓田志僖同得國單曉娜冇得打世乒

引用:
原帖由 fastloopattack 於 2017-6-4 21:10 發表
唉!今次條線咁好,黄鎭庭都打唔到入四強,下次一開始就對中國球員,隨時64强止步,以後無可能再有更好成績了!不過,和大陸外援吳柏男比較,黃鎮庭算係咁咖啦!真係唔滿意乒總輸入咁癈柴的大陸仔 ...
唉 香港人資源成日俾大陸西霸住。

引用:
原帖由 henrytam 於 2017-6-4 21:56 發表

吳有香港身份證,所以先有得打世乒,你而家要入一件外援,冇返五六年佢都唔打得世乒賽。你睇下南韓田志僖同得國單曉娜冇得打世乒
吳柏男初來報到時的成績都不是很突出.是經過在香港隊的訓練之後才能有今屆在世錦賽的突破.

引用:
如果講條線好,應該話女隊更加把握不到.

引用:
原帖由 日橫直削 於 2017-6-4 21:57 發表

唉 香港人資源成日俾大陸西霸住。
??

37 12
發新話題