發新話題

[是非] 屯門或附近仲有無地方比小朋友學波?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動

屯門或附近仲有無地方比小朋友學波?

小弟住屯門,對孖女k3就快6歲,學左乒乓球9個月左右,打緊恒生訓練班,都係一d基本功訓練。
小弟想揾多個近近地嘅地方學波,又想揾人教下佢地打比賽,等佢地可以玩下u7
私人教練負擔唔起,屯元荃有無d球館有開班教小朋友架?

屯門Rainbow
主板:水谷ST 正手:omega4 asia  反手:t64
         Viscaria 正手omega4asia 反手:t64

引用:
原帖由 暐仔 於 2017-5-19 00:33 發表
屯門Rainbow
佢地之前都在rainbow學,但而家無左啦
唉……所以先要再揾地方學

屯門很多小學生都找林教練學球, 有經驗及細心。

銘達球館, 元朗

引用:
原帖由 sliverx 於 2017-5-19 07:28 發表

佢地之前都在rainbow學,但而家無左啦
唉……所以先要再揾地方學
彩虹乒乓執泣左?
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

引用:
原帖由 速鳥 於 2017-5-19 10:18 發表

彩虹乒乓執泣左?
係....阿女學埋4月教練就話唔做啦...所以5月開始無再去

引用:
原帖由 cwchen 於 2017-5-19 10:11 發表
銘達球館, 元朗
多謝C兄,請問 銘達球館 在元朗邊度呢?

乒乓家園元朗,在大馬路,元朗大馬路69號2樓   
Tel:2470-1998
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

大馬路178号,1F
近康樂路輕鐵站
嚴教練,9215 0388

多謝各位回覆!原來屯元區仲有好多教練和地方教波,希望又再返左黎(。◝ᴗ◜。)

rainbow 原來唔做喇

小弟已找到教練啦,現在尚算負擔得到,希望阿女可以好好咁學啦,我覺得而家5-6歲喱個階段都幾重要,如果佢地跟到U7比賽水平,就繼續支持佢地打,如果跟唔到,就當玩下,開心下就算,唔再投放更多時間和金錢落去~~

引用:
原帖由 smoking 於 2017-5-25 19:45 發表
屯門居民報到
C兄,我見你搵緊屯門波友喎,
你有無打開?我自己平時只係同2個女玩下,唔係好識打

發新話題