28 12
發新話題

2017年教練預備班

引用:
原帖由 tkoman 於 2017-4-30 18:58 發表
另外,合格準則相信唔係簡sir定。
問題係
1) 只有考核核,沒有陪訓。例如,中學老師有香港教育大學陪訓,教練就沒有。
2) 如果教練係專業,專業水平可能要監管。是否應該由考官同乒總自定?
由專業/代表隊教練評,應該冇問題 !
乒超領隊 : 雄昇球會

引用:
原帖由 金擇魚 於 2017-5-1 12:30 發表
乒總既合資格教練,唔知係香港以外既地方有冇用.
好似係國際牌,其他國家總會都承認 . 但見工時請唔請係另一回事 .
乒超領隊 : 雄昇球會

引用:
原帖由 葉師傅 於 2017-5-5 21:00 發表

好似係國際牌,其他國家總會都承認 . 但見工時請唔請係另一回事 .
國際牌?
你估車牌咩.!!

引用:
原帖由 032 於 2017-5-5 15:35 發表

冰種果個昆水初級教練預備班.......嘥氣啦
果個簡矮雄只係吹水,從未親身示範,
佢話派波要點點點,但佢自己從未親身示範.
只係揸著塊板作狀,跟著講派波規則,
講完放底板,叫學員示範同自己練,(咁就叫 ...
冰種=一丘之貉
原來冰種真係咁可怕的--參加比賽的怕提早畢業,上初級教練班的被導師恐嚇,高級班就死得不明不白。
psycho

初級教練預備班擺明搶架啦
話之你現役甲組,唔係佢豁免既
都要比佢賺一筆,如果要選人去上教練班
一堂乜都睇晒,只交一次報名費甄選就得啦
等你過左預備班,到讀完初級教練班
佢一句動作唔規範就KO你

初級教練預備班擺明搶昆水架啦

十幾年前無乜人學波做乒乓球教練
冰種就隻眼開隻眼閉,簽發D教練牌俾自己友
到幾年前發覺乒乓球教練係條米路,
就對簽發教練牌不斷設置關卡掠水,
現時要考個初級教練牌仲難過考車牌
現時要考個初級教練牌要
1.考到金章(要比錢考)
2.初級教練預備班(要比錢考)
3.初級教練班(要比錢考)
4.初級教練運動通論筆試(要比錢考)
5.實習助教義工20個鐘(連車錢都無,掠晒助教鐘錢)
6.到體院再考派波.
要過五關斬六將全部pass晒,起碼一年時間.
先有個初級教練牌, 但不保證冰種會提供有足夠學生教
現時有大把有教練牌既教練踎緊躉呀,    陰公!!!

乒乓球教練又冇工會,冇人攪
以前乒總攪D乜野研討會
有埋茶點都冇人去
而家話唔去就唔續牌
個個都跪低,立即二,三百人去,
你係乒總點諗,
濫發教練牌,根本冇咁大個餅
你估咁多人捨得比二,三百一個鐘,長期練,
仲要咁難

咁難至有獎攞

28 12
發新話題