24 12
發新話題

12球員全部退出韓國公開賽

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

12球員全部退出韓國公開賽

所為何事?對球員有何打擊?對香港的聲譽有何影響?對香港有何好處?浪費了納稅人多少金錢?
乒總,你有話說嗎?
現在是你提昇透明度,改善與市民溝通的好時機,請勇敢地踏出第一步!
如果你不方便在這裏說話,可在你網頁公開解釋,畢竟此事乃一眾關心香港乒運人士十分關注的。

psycho

典解會錦既?

"本人性格平易近人~沒有開罪每一位波友~
打乒乓球只是為了興趣~強健身體~
不是渴望什麼成績~亦不奢望要追求更深層次!
打乒乓球最終目的是開心!打什麼膠/板,這是我決擇~
亦希望我好朋友尊重本人意願!
人到中年~想攀上高峰~談何容易?
都是這句:快樂人生,快樂乒乓!"
(乒乓潮文>濃縮版<)

對於此事而沒有任何對公眾的解釋,本人予以譴責

訓練?‘杯葛?

中國隊正進行封閉訓練,又或是杯葛,因此
沒有參加本次公開賽,香港是中國一部份,不參加可以明白。
強人
凡事有計劃,
做人更充實。
強健好體魄,
生活有品質。

退出就一定啦!人地將炮台放係屋企門口

連政治都要搬上乒乓球桌上唄!

唯命是從
Intensity NCT CS with 狂8, Vega Euro

4個字,大陸為重

引用:
原帖由 jasonkywong 於 2017-4-23 16:38 發表
連政治都要搬上乒乓球桌上唄!
一張檯可以擺好多野

陳李張王何吳劉甘余, 曾于歐周伍郭藍呂魯邱畢許雷陸林白蔡黎田

引用:
原帖由 君子好球 於 2017-4-23 16:23 發表
中國隊正進行封閉訓練,又或是杯葛,因此
沒有參加本次公開賽,香港是中國一部份,不參加可以明白。
但已經報了名,俾哂錢?

psycho

可是那是全港人的錢,點可以咁

引用:
原帖由 日橫直削 於 2017-4-26 21:25 發表
可是那是全港人的錢,點可以咁
咁佢只係衰在沒有公開帳目
但因為係職業賽 睇返香港球員拿回來的獎金 全年計應該夠找數
不過佢亦唔會話你知d 獎金點分 所以有無用到納稅人既錢 又係查證唔到既

引用:
原帖由 happy1212 於 2017-4-23 11:20 發表
所為何事?對球員有何打擊?對香港的聲譽有何影響?對香港有何好處?浪費了納稅人多少金錢?
乒總,你有話說嗎?
現在是你提昇透明度,改善與市民溝通的好時機,請勇敢地踏出第一步!
如果你不方便在這裏說話,可 ...
可能無人記得/知道/理會, 但我n 年前都提出過
既然一線港隊每月受資助超過5,6萬元或更多
咁無成績需唔需要向公眾交代。。。。嘔返d 收入出來
打職業賽收入幾多落自己袋 幾多上繳教練 幾多落訓練大數
從沒公開過 持份者亦都唔會自爆

引用:
原帖由 happy1212 於 2017-4-23 21:05 發表

但已經報了名,俾哂錢?
以職業公開賽計 港隊一定收入大過支出, 所以只能話佢無公開帳目, 單係職業賽條數全年計 無直接用納稅人既錢
納稅人既錢只係俾運動員訓練同參加國家/地區性質既例如亞運 奧運 世界賽 亞洲賽等

引用:
原帖由 alberluk 於 2017-4-23 16:26 發表
退出就一定啦!人地將炮台放係屋企門口
呢個原因贏哂。。。。

仲記得華哥帶隊,攪到謝X俊,去錯比賽場地嗎?
董X帶隊,同神童遊飛機河嗎?

引用:
原帖由 金擇魚 於 2017-4-26 23:48 發表
仲記得華哥帶隊,攪到謝X俊,去錯比賽場地嗎?
董X帶隊,同神童遊飛機河嗎?
你唔講一般人點會知
不過球員都有責任呀話 呢2單野

球員責任只要負責打好比賽,
其餘領隊,教練安排
呢D事責任唔在球員

引用:
原帖由 金擇魚 於 2017-4-26 23:56 發表
球員責任只要負責打好比賽,
其餘領隊,教練安排
呢D事責任唔在球員
遊飛機河又係點發生的?