發新話題

星野唔會威脇到中國隊

星野唔會威脇到中國隊

其實以技術分析, 星野無大家講到咁神, 其實主要係, 佢發球,中國幾個女隊員都接得唔好,呢個可能係之前無對佢有太多研究, 今次返去, 下次世乒賽研究過, 就會好唔同.

平野美宇是嗎?星野是日本女隊主教練

星野? 101次求婚 ?

引用:
原帖由 airwaves 於 2017-4-16 00:57 發表
平野美宇是嗎?星野是日本女隊主教練
就當平野美宇,都唔知樓主有冇睇開平野比賽,今個大賽就算雙方唔食發球,都係五五波。現在個分別係平野唔食你發球,連影后都媽媽聲

輸左亞錦賽,都重叫做威脅唔到,真係堅

平野打法侵略性好高! 中國球手大都倚仗強基本功打雙持!打法保守求穩多! 今次平野進攻穏定性高了好多,反手開路接正手打兩條斜線成功撕破對手防缐!
對丁寜時,丁寜大好形勢領想防死對手.平野心態好,敢於搏殺! 結果創做奇蹟反勝! 加強了自己信心, 後兩仗越打越好!

你研究人,人地也識得研究你,更何況日本一早已研究左你中國隊弱點來打,如果唔係點會一個日本小將連勝你中國三個世界排名頭五既大將? 輸完第一個丁寧妳估佢地冇地震咩?肯定即刻問丁寧應該點應對,等朱雨玲有準備。點知朱都輸埋。再到陳夢再跟從兩位師姐敗陣作研究,點知又輸埋,仲要大比數三窿搞掂。
所以,跟本唔係接發球出事,係輸在大家相持球,平野夠快、夠膽變線,侵略性打兩邊大斜得分致勝。相反中國幾名猛將唔夠人快,落點求穏冇變化所以敗陣

中國隊今次亞錦賽主場派出既隊員强到嚇死你,一睇就知唔係講玩。點知一個一個咁輸,連馬龍、許昕、丁寧都輸。如果咁都威脅唔到點先叫威脅到?

但有睇過國家隊有一隊專門研究對手部隊,好誇張其他國家都係自己同教練錄影分析,對手教練知道所以先咁講

唔講你唔知,日本而家都有專人做研究,重要強到話用 VR 來幫隊員訓練

引用:
原帖由 gattfry 於 2017-4-16 11:40 發表
你研究人,人地也識得研究你,更何況日本一早已研究左你中國隊弱點來打,如果唔係點會一個日本小將連勝你中國三個世界排名頭五既大將? 輸完第一個丁寧妳估佢地冇地震咩?肯定即刻問丁寧應該點應對,等朱雨玲有準備。 ...
朱雨玲輸唔奇,乒超都係贏搶七,輸3:0就係驚訝少少;以為陳夢大捶手可以打到平野變屎餅,點知又係輸3:0,lee 個真係驚慌;因為陳夢係劉小姐(平野既原形)既有力對手(好多人認為孔叫劉比陳上),陳都冇得打,你唔怕。

Anyway 送大家一首自創歌曲
《世界真細小之平野美宇版本》

打波常歡笑,比賽不輸掉,時時懷希望,奪冠後歡跳,

勇敢去爆冷,打場好破,應知平野少得MIU。

平野真年少少少,少得真奇Miu Miu Miu,亞錦真係佢世界,犀利而奇MIU。
歡迎大家改编。

引用:
原帖由 sim彥 於 2017-4-16 17:22 發表
Anyway 送大家一首自創歌曲
《世界真細小之平野美宇版本》

打波常歡笑,比賽不輸掉,時時懷希望,奪冠後歡跳,

勇敢去爆冷,打場好破,應知平野少得MIU。

平野真年少少少,少得真奇Miu Miu Miu,亞錦真係佢 ...
創意無限

孔令輝在半決賽后,直言平野美宇的發球給了丁寧,朱雨玲很大壓力,劉潔笑言這是平野現在的另一招法寶,“她還有一個不錯的發球”。劉潔透露有“會請專人過來教他發球,日本真有幾個日本大學生球打的特別差,但發球很有特點。

我真係見佢地, 包括陳夢都幾食平野發球, 就算唔係即時得分, 但都係發唔到力......

引用:
原帖由 gattfry 於 2017-4-16 11:40 發表
你研究人,人地也識得研究你,更何況日本一早已研究左你中國隊弱點來打,如果唔係點會一個日本小將連勝你中國三個世界排名頭五既大將? 輸完第一個丁寧妳估佢地冇地震咩?肯定即刻問丁寧應該點應對,等朱雨玲有準備。點知朱都輸埋。再到陳夢再跟從兩位師姐敗陣作研究,點知又輸埋,仲要大比數三窿搞掂。
所以,跟本唔係接發球出事,係輸在大家相持球,平野夠快、夠膽變線,侵略性打兩邊大斜得分致勝。相反中國幾名猛將唔夠人快,落點求穏冇變化所以敗陣
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

引用:
原帖由 lmichael 於 2017-4-17 13:16 發表
我真係見佢地, 包括陳夢都幾食平野發球, 就算唔係即時得分, 但都係發唔到力......
我估中國隊一向認為,佢地回球旋轉強到無可能可以一大板車返轉頭,點知平野做得到

我無側面錄像,所以唔知主因係乜
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

引用:
原帖由 lmichael 於 2017/4/17 13:16 發表
孔令輝在半決賽后,直言平野美宇的發球給了丁寧,朱雨玲很大壓力,劉潔笑言這是平野現在的另一招法寶,“她還有一個不錯的發球”。劉潔透露有“會請專人過來教他發球,日本真有幾個日本大學生球打的特別差,但發球很 ...
冇你講到咁神

引用:
原帖由 egghead1969 於 2017-4-16 02:18 發表

就當平野美宇,都唔知樓主有冇睇開平野比賽,今個大賽就算雙方唔食發球,都係五五波。現在個分別係平野唔食你發球,連影后都媽媽聲
影后!!!

https://m.youtube.com/watch?v=07QRAoVBv1M

同我有相同睇法,其中一個得勝原因,中國隊好少咁食發球。其實。。。佢呢個唔係即是。。。。正膠式發球?呢個好處係,你所有入台既擰,擺短,tick波,都可以放埋一面。除非大力神側身用正手。所以男仔都係唔好發。。。

發新話題