發新話題

平野美宇大炒陳夢奪冠

引用:
原帖由 wing0000 於 2017-4-16 08:51 發表
在哪可以買到日版stiga?
日版同唔係日版有乜分別呢?

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2017-4-16 09:13 發表
日版同唔係日版有乜分別呢?
有火印

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2017-4-16 10:18 發表

有火印
打個印貴接近一倍!?

火雲邪神之名句@天下武功無所不破,唯快不破

靚女??? 唔係化

引用:
原帖由 fastloopattack 於 2017-4-16 23:18 發表
女隊輸了冠軍給外國,並非純粹技術落後,還有一個重點就是只派清一色打法的横拍兩面反膠打法的球員,違背了百花齊放的原則,當某一個打法被破解適應了,其他的都輕易被打敗,孔令輝做女隊主教練連這個道理也不 ...
讚同,看來削球打法又開始排上用場了。。。。。。
金科玉律 golden rule    黃金定律golden rule

引用:
原帖由 金科玉律 於 2017-4-16 23:34 發表

讚同,看來削球打法又開始排上用場了。。。。。。
胡麗梅去左邊度先?

如果削球掂,除孝元,鵝姐就唔會咁吷打完,個波旋轉弱左

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2017-4-17 00:05 發表

胡麗梅去左邊度先?
連銀姐都win到佢,你話呢?

回復 28# 的帖子

可能要訓練女隊打日直了,都係揾張怡寧出山好啲

引用:
原帖由 fastloopattack 於 2017-4-16 23:07 發表

咁即係孔令輝承認自己教波無料到啦!
哩句唯一認同

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2017-4-17 00:06 發表
如果削球掂,除孝元,鵝姐就唔會咁吷打完,個波旋轉弱左
可能武陽掂掛,真係想睇平野對佢,能打旋轉變化嗎

武陽今次都只輸比中國隊員

引用:
原帖由 fastloopattack 於 2017-4-16 23:18 發表
女隊輸了冠軍給外國,並非純粹技術落後,還有一個重點就是只派清一色打法的横拍兩面反膠打法的球員,違背了百花齊放的原則,當某一個打法被破解適應了,其他的都輕易被打敗,孔令輝做女隊主教練連這個道理也不 ...
技術佢地係指成個打法同套路,唔係個柄長定短或膠皮類形,中國近代女乒清一色橫板雙反或小數一面係粒仔,如果咁易適應就唔洗望穿秋水先出個平野

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2017-4-16 10:23 發表
打個印貴接近一倍!?
咁水貨嘛,人工來;其實都唔會起香港買,因為打過;買真係要去日本買,或網上搵一間老實日本本地店先掂。

P.S. 打過純日本地貨,係唔同,d 木質實在 d

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2017-4-17 00:52 發表

技術佢地係指成個打法同套路,唔係個柄長定短或膠皮類形,中國近代女乒清一色橫板雙反或小數一面係粒仔,如果咁易適應就唔洗望穿秋水先出個平野
咁公平講,個器材都對打法同套路都有影響;其實個波影響好大(拿唔係話係輸波重點),而係個波既旋轉弱左,對對手既'軒'制弱左;中國隊冇曬第一板既威力

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2017-4-17 00:05 發表

胡麗梅去左邊度先?
斷續做陪練員羅

引用:

胡麗梅去左邊度先?
說不定很快就派上用場,以柔制剛,平野的新技術打法是女子男性化,擊球點在上升期
金科玉律 golden rule    黃金定律golden rule

其實間吾中輸下並非壞事,起碼大家吾會咁悶,吓,又係中國win 呀?! 而家又有啲刺激感啦。
底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

主板:viscaria 89g
正手:t05
反手:t64
Viscaria 91g
鐵牌平頂普碳fl

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2017/4/17 00:05 發表

胡麗梅去左邊度先?
自從 13 年直通贏左丁影后就未有好日子過個

發新話題