62 1234
發新話題

高級教練班笨小孩

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

高級教練班笨小孩

改編自劉德華<笨小孩>

Oh......香港的球圈裡有一班笨小孩出生於不同年代
多年來揮著拍不怕苦不怕捱
努力的耕耘很乖
發現了  圈中裡話事人處事很胡來
天下人無奈

Oh......轉眼間那麼快這一班笨小孩學生也有若干代
努力教默默捱不算好也不壞
捱到了這個年代
最無奈  去報考騙人的高級教練班
那班不讓人合格

哎喲......往著胸口拍一拍呀怒火發出來
一定心情好好壞
哎喲......往著胸口問一問呀標準何來
華哥自有安排

Oh......其實嘛高層們事不公人不正
全港人心裡明白
媽媽說真用功會得到好成績
小孩們卻全肥哂
上大當  當然是憤怒得像獅子一頭
全被騙五千多塊

哎喲......往著胸口拍一拍呀眼淚掉下來
後悔報教練班
哎喲......往著胸口拍一拍呀公理何在
華哥自有安排
華哥自有安排
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 fastloopattack 於 2017-4-6 17:57 發表

為何不合格,理由?
不合的理由就是:二十人夾學費(每人5500元),比佢吔乒總1小圈子的人,和華總夫人合格

一個只有自己人才能合格的訓練班,好彩我無報名參加,否則都係夾錢比人升職!

可憐的是那二十名的教練,犧牲了幾十個甚至100個課時去上課,歷時5個月的辛苦付出,到頭來只是被人玩了一鋪,真是天理何在?乒總太卑鄙無恥。

引用:
原帖由 夜魔俠 於 2017-4-6 19:58 發表
考唔到可以再考
誰還會再考?又被人昆一次?

高級教教訓練班,陳x媛上理論課,陳x華上技術課(派波),結果二十人全不及格,這豈不是他們自己打自己的臉?說得好聽一點點是香港乒壇上最大的笑話,說得難聽一點的就是香港乒壇有史以來最大的恥辱!

章別考官班已經是厄錢,主講的無準備兼錯漏百出,示範派波更連板都飛埋。現在高級教練班又咁黑暗,以後想有教練參加乒總的班都難。

引用:
原帖由 夜魔俠 於 2017-4-6 19:58 發表
考唔到可以再考
聽聞十幾年才辦一次高級教練訓練班,好荒謬啫。

乒總D標準不嬲都好彈性,時鬆時緊.應該訂一個合格既標準,
唔係話,佢話你得就得,
咁多人肥佬    (技術試得一個合格,筆試得一個合格)
係咪教得屎呀.

回復 3# 的帖子

請問 華總夫人是誰 ?

回復 12# 的帖子

即是無人合格??

引用:
原帖由 全職乒乓 於 2017-4-6 21:47 發表
請問 華總夫人是誰 ?
她為香港的乒乓事業付出了很多,也做出了很多貢獻,不要難為她了。
金科玉律 golden rule    黃金定律golden rule

引用:
原帖由 全職乒乓 於 2017-4-6 21:47 發表
請問 華總夫人是誰 ?
莫斯科
卡塔爾
沙地阿拉伯

引用:
原帖由 金擇魚 於 2017-4-6 22:13 發表
莫斯科
卡塔爾
沙地阿拉伯
其實佢都係想一家團聚啫

莫須有
卡爾松
沙蓮娜

做馬都做得唔好禁醜樣呀!!!

其實平心而論莫卡莎教練考到高級教練也合情合理, 出身省隊, 前香港代表隊, 多年精英隊教練經驗, 桃李滿門, 安排上下課都只是一場SHOW, 大家看開一點。當初看到入選名單其實心中有數, 有好多人都未夠班, 唔好以為乒總叫你去, 你便會考到, 考唔到又在這裏話乒總黑暗, 輸打贏要。

其實喺呢度鬧都冇用,奧運外圍賽已經有人坐言起行告乒總。香港乒總兩條大水喉係政府同恆生銀行,你去政府投訴佢唔采你可以揾申訴專員,一次過講哂乒總點衰而調查後只要引起公眾關注,恆生作為大公司自然都要乒總解釋,你估乒總唔驚冇咗呢條大水喉?而家係冇人郁佢先可以由得佢一路黑箱作業姐

引用:
原帖由 fastloopattack 於 2017-4-6 21:31 發表

我係想知肥佬的理據呀?唔係合格率!

例如:考車牌,肥佬都要話比考生知肥乜嘢,例如:切線過急、流後...。

考教練牌咁多人肥佬,通常肥啲乜嘢項目呢?理論?技術示範?
有朋友告訴我,收到的信分別注明筆試幾多分(六十分合格),專項技術(派波)卻沒有具體說明邊一項不行,只是籠統的三個字:不合格

乒糉運動員發展副X監叫一 班青苗教練上高級,點知原來係一個氹,個個都俾佢跣到攤攤腰,夾5500,上幾十個鐘,犧牲教波,足足11皮報名費,好心明知唔會俾人合格就唔好叫人上,幾年前開唔成高級教練班,今次收夠籌,不過以後高級班又會有幾多人報呢?

大龍鳳

62 1234
發新話題