發新話題

法庭見

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
雖然我覺得道德上我地係俾冰總呃左, 但法律上冰總應該好難判定佢錯, 錯d 乜。。。

引用:
原帖由 路過路人 於 2017-4-7 01:09 發表
我明天會去聽一聽
聽日都唔係審 旁人去一去無意思。。。

引用:
原帖由 Tam校長 於 2017-4-7 10:38 發表
剛瞓醒,有冇料爆?
Call over其實係最後和解機會不過法律依據你又唔係海關告佢犯商品說明條例 冰總連派人理你都可能費事, 而且個裁判官慣性唔受理 所以可能直接駁回。。。

而且今日編俾佢地既時間只有10分鐘 唯有祝佢地好運

引用:
原帖由 金科玉律 於 2017-4-7 12:11 發表
不准圍觀
係唔係5個人齊齊無關手機俾法官收監。。 唔係點會無聲氣

引用:
原帖由 夜魔俠 於 2017-4-7 14:32 發表
5個人以後仲可唔可以打乒總比賽
跟本上頭都唔知呢5個人係乜水。。。。。

引用:
原帖由 fastloopattack 於 2017-4-7 15:00 發表

是上年奥運香港外圍賽門票第二及其餘日子欠缺主力球員參賽冇睇頭但又唔預先講明賽例係咁。
呢句就有問題 賽例一早寫明係咁而且唔係冰總定o既

引用:
原帖由 天樂 於 2017-4-7 15:09 發表
好奇問一下,
辦比賽其實主辦單位真的需要確保所有參加者參賽?
有參賽就可以之後以世界排名去奧運 無去打第一日就無得去打奧運單打
即係, 例如 黃鎮廷世界第9 佢去奧運方法有, 外圍賽第一日有參賽並勝出首輪單淘汰, 或是第一日有參賽但輸左, 第二三四五日贏其中一日, 或 第一日有參賽但輸左,之後憑世界排名入選

引用:
原帖由 Tam校長 於 2017-4-7 14:47 發表
可能5億庭外和解,Happy ending
假如開庭前經書記官協調唔到和解   就裁判官正式處理 決定駁回定係直接判得直or 轉去其他法庭

引用:
原帖由 happy1212 於 2017-4-7 18:26 發表
今天與乒總代表見面一個鐘,各自陳述理據。經調解員分析,因部份指控屬刑事性質,舉証困難。雖得到其代表口頭承認其預售章程有改善空間,也答應未來如果再舉辦類似的比賽,將會作出改善。有感我方乃一介平民,怎能與 ...
辛苦了

引用:
原帖由 happy1212 於 2017-4-7 18:34 發表
本論壇的朋友,我們都希望乒總為本港乒逑做得更多,做得更好,如果有人懷著幸災樂禍的心態,大家自然會對你有所看法。
但對頭人都搵唔到出來 就要做 更有效既抗議

引用:
原帖由 happy1212 於 2017-4-7 18:39 發表
很抱歉,四點理據上傳不到
因為四點理據响法律上面唔係好夠, 連索償都分類唔到,變了雜項。。。

引用:
原帖由 happy1212 於 2017-4-7 18:37 發表
申索理據
(1)        乒總以下列兩則預售門票章程的描述,誤導消費者,令人期望兩階段都有大量世界級球星參與,甚至第二階段賽事比第一階段更精彩。

以下資訊節錄於24/2/2016乒總網頁http://www.hktta.org.hk/cgi-bin/d ...
有無資料第2日打後出席過的所有球員世界排名
屬唔屬世界級球手

引用:
原帖由 happy1212 於 2017-4-7 19:54 發表

有賽程表,排名40+至700+
咁你問下人, 全世界ittf 旗下屬會有打乒乓球的大概都有幾十萬人, 假如要打 世界級球手 誤導。。。  幾十萬人排四十幾到百幾都算係世界級呀話  所以我話理據唔夠 被人當雜項

告佢倒不如响公開有記者場合用煩功煩主事人

引用:
原帖由 happy1212 於 2017-4-8 19:40 發表

引起乒迷關注--我們做到了。
乒總代表承認在預售門票方面有不足和有改善的地方--我們做到了。
它承諾將來再舉辦同類賽事,會從乒迷角度,多些思考--我們做到了。
少許金錢對我們來說,全不重要。它為處理本事件 ...
邊位高層承諾?

引用:
原帖由 happy1212 於 2017-4-9 10:00 發表

我們還達成一項重要的目的----------玩它一wok
玩著守門口位小姐。。。。。。
我唔係要潑你冷水而係, 認為應該做更多

庭都未開審到無得審俾人耍返轉頭就真係要繼續加油

加油成功最強例子係, 冰總要抄習論壇冰超聯賽

Happy 兄可能會話我响度食花生得把口
但行動上我都做好足, 我响冰總做裁判5年大概加埋做過1200場波4000局比賽, 離開冰總後10年平均每年做500場比賽 做裁判或賽務搞手錢少到無輪而且吃力不討好 認真無人欣賞 敷衍一下俾人指住來鬧 阿姨呀 你睇下你個寶貝仔開波開成咁仲好意思話我唔執佢對手開波唔夠高 後來就少做去揾真銀了

發新話題