59 123
發新話題

法庭見

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
申索理據
(1)        乒總以下列兩則預售門票章程的描述,誤導消費者,令人期望兩階段都有大量世界級球星參與,甚至第二階段賽事比第一階段更精彩。

以下資訊節錄於24/2/2016乒總網頁http://www.hktta.org.hk/cgi-bin/display/news.cgi?news=1343
按照國際乒聯規定,所有參加奧運的運動員,必須先參加所屬地區的外圍賽。屆時,香港運動員將連同各亞洲頂級球手包括中國、日本、韓國、中華台北等等來港參賽,為爭奪奧運入場
psycho

很抱歉,四點理據上傳不到
psycho

引用:
原帖由 happy1212 於 2017-4-7 18:34 發表
本論壇的朋友,我們都希望乒總為本港乒逑做得更多,做得更好,如果有人懷著幸災樂禍的心態,大家自然會對你有所看法。
但對頭人都搵唔到出來 就要做 更有效既抗議

引用:
原帖由 happy1212 於 2017-4-7 18:39 發表
很抱歉,四點理據上傳不到
因為四點理據响法律上面唔係好夠, 連索償都分類唔到,變了雜項。。。

引用:
原帖由 happy1212 於 2017-4-7 18:37 發表
申索理據
(1)        乒總以下列兩則預售門票章程的描述,誤導消費者,令人期望兩階段都有大量世界級球星參與,甚至第二階段賽事比第一階段更精彩。

以下資訊節錄於24/2/2016乒總網頁http://www.hktta.org.hk/cgi-bin/d ...
有無資料第2日打後出席過的所有球員世界排名
屬唔屬世界級球手

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2017-4-7 19:44 發表

有無資料第2日打後出席過的所有球員世界排名
屬唔屬世界級球手
有賽程表,排名40+至700+
psycho

引用:
原帖由 happy1212 於 2017-4-7 19:54 發表

有賽程表,排名40+至700+
咁你問下人, 全世界ittf 旗下屬會有打乒乓球的大概都有幾十萬人, 假如要打 世界級球手 誤導。。。  幾十萬人排四十幾到百幾都算係世界級呀話  所以我話理據唔夠 被人當雜項

告佢倒不如响公開有記者場合用煩功煩主事人

如果告misrepresentation 其實都幾有力個人覺得

引用:
原帖由 朱世赫 於 2017-4-8 14:02 發表
雷聲大雨點小
引起乒迷關注--我們做到了。
乒總代表承認在預售門票方面有不足和有改善的地方--我們做到了。
它承諾將來再舉辦同類賽事,會從乒迷角度,多些思考--我們做到了。
少許金錢對我們來說,全不重要。它為處理本事件所付出的人力,物力,金錢和時間也不少呢!
朱兄,你還有什麼期望呢?

psycho

引用:
原帖由 happy1212 於 2017-4-8 19:40 發表

乒總代表承認在預售門票方面有不足和有改善的地方--我們做到了。
它承諾將來再舉辦同類賽事,會從乒迷角度,多些思考--我們做到了。
少許金錢對我們來說,全不重要。它為處理本事件 ...
我們還達成一項重要的目的----------玩它一wok
psycho

引用:
原帖由 happy1212 於 2017-4-8 19:40 發表

少許金錢對我們來說,全不重要。它為處理本事件 ...
邊位高層承諾?

引用:
原帖由 happy1212 於 2017-4-9 10:00 發表

我們還達成一項重要的目的----------玩它一wok
玩著守門口位小姐。。。。。。
我唔係要潑你冷水而係, 認為應該做更多

庭都未開審到無得審俾人耍返轉頭就真係要繼續加油

加油成功最強例子係, 冰總要抄習論壇冰超聯賽

Happy 兄可能會話我响度食花生得把口
但行動上我都做好足, 我响冰總做裁判5年大概加埋做過1200場波4000局比賽, 離開冰總後10年平均每年做500場比賽 做裁判或賽務搞手錢少到無輪而且吃力不討好 認真無人欣賞 敷衍一下俾人指住來鬧 阿姨呀 你睇下你個寶貝仔開波開成咁仲好意思話我唔執佢對手開波唔夠高 後來就少做去揾真銀了

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2017-4-9 10:50 發表
Happy 兄可能會話我响度食花生得把口
但行動上我都做好足, 我响冰總做裁判5年大概加埋做過1200場波4000局比賽, 離開冰總後10年平均每年做500場比賽 做裁判或賽務搞手錢少到無輪而且吃力不討好 認真無 ...
你又知道我準備不足?可以代表乒總上庭又會是無名之輩?
成功與否,總有兩面睇法,隨各人判斷吧!
psycho

happy兄,感謝您們的付出。

算啦,依家雙陳冰總最惡

入迷
<-->
.

59 123
發新話題