發新話題

大家對於「綠色通道」入選球員名單有何看法?

我一直都有留意此貼,
我會繼續係乒乓球上虛心學習,做個好教練,回家做個好老公,好爸爸,多謝大家

引用:
原帖由 金擇魚 於 2017-4-6 22:49 發表
做我既好朋友可以嗎?
多謝俾面,我地已相識接近20年,多謝你叫我撕去我用了8年的長膠,改為2邊反貼,達到高峰

引用:
原帖由 Guest from 119.236.236.x 於 2017-4-7 00:22 發表
師兄,請問你點解決定由長膠改反貼?原因係?改反貼後用幾耐時間到高峰?謝謝,打緊長膠,但控制唔好,誠意求教。
減少長膠接發球自然提高用正手及進攻意識,我01年尾改反貼,但比賽關鍵分數時依然沒有橫打,都係推擋,直至03年全港青少年錦標賽奪取青年組單打冠軍,即現時的U18組,及04年甲組單打冠軍,還有11年的港運會單打冠軍,還有其他冠軍 ,獨欠學界精英 ,算很Lucky

長膠可以贏到好多人,但去到最後係好難贏,有些對手對付長膠好叻,我自己打過長膠,當然識教人用長膠,及識對付長膠

[quote]原帖由 Macc 於 2017-4-6 23:15 發表
朱sir, 雖然你唔識我,而我亦不敢高攀,
但都好想鼓勵

多謝曬 ,我會繼續努力

引用:
原帖由 jcpenny 於 2017-4-7 10:12 發表

劉鎮杰打U18
黃翰林正板超厚唔比打
陳以信拉傷左
我想講一講,當日黃翰林正板在決賽前,拎去check完,是4.1X,超厚,我也唔敢搏,第2塊也是4.035,勉強酌情可以打,但回家後馬上再度,平均值應該係唔超的,部機應該係一模一樣都係紅雙喜出品,所以唔知我部機係咪壞壞地,當然輸波不是賴球拍,但點都會有少少分別,莊啟寧也是實至名歸的冠軍球員,我也恭喜了莊氏一家,希望大家繼續努力,良性競爭

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

楊千嬅

可惜我是水瓶座

作詞:黃偉文
作曲:雷頌德

原來你這樣珍惜我
從前在熱戀中 都未聽講過
別說這種行貨 哪裡留得住我
到底是為什麼分手 你很清楚

如何笨到底 但到底 還是我
誰人待我好待我差 太清楚
想繼續裝傻 卻又無力受折磨
心裡羨慕那些人 盲目到不計後果

我就回去 別引出我淚水
尤其明知水瓶座最愛 是流淚
若然道別是下一句 可以閉上了你的咀
無謂再會 要是再會 更加心碎

要是回去 沒有止痛藥水
拿來長島冰茶換我半晚安睡
十年後或現在失去 反正到最尾也唏噓
夠絕情 我都趕我自己出去

更多更詳盡歌詞 在 ※ Mojim.com 魔鏡歌詞網
~間奏~

猶如最結實的堡壘
原來在 逐點崩潰 逐點粉碎
極固執的如我 也會捱不下去
每天扮著幸福 始終有些心虛

如何笨到底 但到底 還是我
誰人待我好 待我差 太清楚
想繼續裝傻 卻又無力受折磨
心裡羨慕有些人 盲目到不計後果

我就回去 別引出我淚水
尤其明知水瓶座最愛 是流淚
若然道別是下一句 可以閉上了你的咀
無謂再會 要是再會 更加心碎

要是回去 沒有止痛藥水
拿來長島冰茶換我半晚安睡
十年後或現在失去 反正到最尾也唏噓
夠絕情 我都趕我自己出去

回復 243# 的帖子

咁請問你係邊位師兄,師姐,或師祖,有咩得罪左你,可直接同我講喎,既然你都係全港冠軍,甲組冠軍就不是全港冠軍,請你開個名,有咩唔岩講到岩

回復 242# 的帖子

Thanks 師兄

引用:
原帖由 Guest from 119.236.236.x 於 2017-4-7 21:11 發表
謝謝師兄解答我的問題 ,反手長膠以我目前能力,好難進攻到,我又唔係打防守性格,可能遲d改番反貼。

師兄講話,沒有橫打,師兄唔通係打直板的?如果是,可以羅到冠軍真係好勁吖
唔好意思,你 ...
係,右手直板

發新話題