發新話題

大家對於「綠色通道」入選球員名單有何看法?

一睇D收生就知道有D係真材實料,有D明顯係靠關係,星期六/日歌街盛傳高級教練班有份上理論課的教練都暫時未有1人合格,收到的都係死亡信,這個高級教練班擺明就係比香港隊總教練夫人,二十幾人每人夾5500元,乒總又收一大筆錢,下次再開高級教練班誰會報名,一係你就去援助交際,一係你就去擦陳唐僧鞋底,玩法各具特色

學無前後,達者為先

沒有辦法,高級教練班一報名已經知道邊個得邊個唔得,得5個豁免考技術試既得,其他一概唔得,都正常既,因為未入過香港隊,咁就唔好叫人報名吧!開個5人班咪得囉!沒有必要屈人5500報名費,加上堂唔教波損失20000,條數唔知係咪咁計

再加上而家乒總主席是奧委會副主席,功能介別手持17張選票,較早前生果報紙有報導,2016年6月13日
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20160613/19652084

隻手遮天,黑箱作業,為所欲為

鄧亞萍 的例子真值得可取,但現時無論球例,球的大細,器材都變了好多,基本上除左時間,金錢,天賦,還有身材,力量,體能,持久力,心理質素 都好緊要,缺1不可,十隻手指有長短,偏幫既野大家心照啦!

回復 125# 的帖子

可能係架,分分鐘做到70歲,問你怕未
乒總搞D教練獎勵計劃也是。。。。。
俾你

比你拿到個大獎,也不等於可以有得做港隊總教練

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

乒總沒有任何人回答以上問卷

乒總4月22日上午又做一場大龍鳳,邀請少精/港青的家長及私人教練出席,表達意見,加強溝通,實際上邊個講邊個死,教練敢怒不敢言,分分鐘得罪乒總害埋自己及學生,所以睇下果日邊個夠膽發表意見丫,拭目以待

都係果句啦!乒總就算有人mon住論壇,也不會理你地感受,中意收邊個咪收邊個囉!
最好就係用成績表達,到時冇得唔收你

從來沒有最公平,只有近乎公平

可能朱sir睇比賽太肉緊,draw得比較大聲,惹起總會高層決策教練的不滿,所以冇得做青苗教練,分分鐘可能不止一個近似朱Sir的教練有申請擔任青苗教練而不獲批核

引用:
原帖由 路過路人 於 2017-4-7 08:25 發表
泰國選拔因為有些人轉了全職, 所以唔洗選也合情合理
香港法例規定,做任何全職,包括全職球員 必須年滿15歲及讀完中三,好明顯乒總係偷步進行,保駕護航,更離譜的事都有,想勸退人。。。。

引用:
原帖由 Guest from 183.179.64.x 於 2017-4-7 11:42 發表
減少長膠接發球自然提高用正手及進攻意識。
果然係優勢教練。咁都講得出。 偽 香港冠軍
喂喂喂!咁叻你打吧!偽香港冠軍?
我相信朱sir唔會回你個貼,但你去侮辱人地香港冠軍就證明你係幾咁垃圾的一個人

引用:
原帖由 Guest from 183.179.64.x 於 2017-4-7 11:54 發表
X秀教練係乜人。 識佢既人都知。 無謂多作討論
佢個x秀教練獎 係用乜方法拎返到。我估識佢既人都知
Anyway 恭喜曬佢
祝佢好運
佢用乜方法取個獎,乒總也沒有唔比丫,你可以向乒總投訴,高層

發新話題