發新話題

大家對於「綠色通道」入選球員名單有何看法?

什麽点紅点綠通道,只是冰總繼續搬龍門的把戲,藉此出師有名丶名正言順,已見怪不怪了。希望佢吾好又爛尾⋯⋯

引用:
原帖由 KKFan 於 2017-3-31 21:11 發表

綠色丶少精丶港青選拔都不是計嬴輸的
無錯, 綠色通道港青選拔都不是計嬴輸的,好以果個比賽男咁,今年戊組單打第1埸就輸咗,都可以順利入到綠色通道
咁你就知"通道"係比咩人入啦, 係比D有米有關係人士通過

向冰糉投訴無用不如向廉記咖啡冰室投訴啦

引用:
原帖由 Suki 於 2017-4-1 12:10 發表

唔好笑死街坊

「綠的」⋯⋯暫時係五年中最黑暗的一役,請了解箇中玄機,拜託!
一朝君子一朝神,制度也會跟著行
金科玉律 golden rule    黃金定律golden rule

引用:
原帖由 Suki 於 2017-3-31 00:37 發表
目測官方睇漏四個,排名不分先後:

李x朗(前新一代冠軍)
梁x希(左手可塑造性高)
范x樂(剛剛選抜入了大精英)
羅x君(新科女乙冠軍)

@以上四個家庭,無論家長支持度、小朋友克苦程度、乒乓熱愛度 ...
梁x希(左手可塑造性高),呢個唔係咁同意。之前係唔錯。但係呢一年幾進步好似停左

引用:
原帖由 FF7 於 2017-4-2 23:03 發表

梁x希(左手可塑造性高),呢個唔係咁同意。之前係唔錯。但係呢一年幾進步好似停左
范要改改揸拍先有得上

一睇D收生就知道有D係真材實料,有D明顯係靠關係,星期六/日歌街盛傳高級教練班有份上理論課的教練都暫時未有1人合格,收到的都係死亡信,這個高級教練班擺明就係比香港隊總教練夫人,二十幾人每人夾5500元,乒總又收一大筆錢,下次再開高級教練班誰會報名,一係你就去援助交際,一係你就去擦陳唐僧鞋底,玩法各具特色

乒總一年收十三萬教練註冊費,
又年年攪教練班,絕對係一盤好生意.

[quote]原帖由 lovett 於 2017-4-2 23:46 發表

范要改改

[quote]原帖由 lovett 於 2017-4-2 23:46 發表

范生話佢個仔隻手特別細
板柄粗D都揸唔到,手指公,食指難轉換,以致到有D吊腕。

引用:
原帖由 金擇魚 於 2017-4-3 11:30 發表

范生話佢個仔隻手特別細
板柄粗D都揸唔到,以致到有D吊腕。
都吾係有d

引用:

范生話佢個仔隻手特別細
板柄粗D都揸唔到,以致到有D吊腕。
都吾係有d

學無前後,達者為先

引用:

范生話佢個仔隻手特別細
板柄粗D都揸唔到,手指公,食指難轉換,以致到有D吊腕。
仔仔隻手真係好細丶相信人再大些會可改善丶暫時以他自己揸板舒適為先,感謝大家關心
現在用緊Ruits,已是超幼柄丶還要再磨幼些給他才揸得穩.

我想講下我嘅睇法:當我睇了綠色通道訓練時間丶我明白少少收生標準丶因我仔仔同囡囡已足12歲丶3-5有訓練丶跟住12歲以下6-8跟番少精練丶她們已超齡了,少精不合適,珠女6-8我估應該是打番走訓丶同港青練丶但我對仔女又未到可以跟港青一同練嘅水平,所以也不合適,我也分析了給他們知,她們兩人都話從現在起都會更加即極練習丶而不是放棄,我覺得咁樣才是良好態度,在此也祝願大家繼續快樂乒乓

P.S.其他小朋友我不清楚他們情況丶以上只是講我自己仔女

引用:
原帖由 金擇魚 於 2017-4-2 04:35 發表
pJr6Kn_6lsk
呢個張小朋友有冇去選.
係吾係打緊港青,讀緊淋大飛果個?

張曼莉
乒總最鍾意呢D
細细個係大陸練波
又有身份証

引用:
原帖由 見義勇為 於 2017-4-3 08:29 發表
一睇D收生就知道有D係真材實料,有D明顯係靠關係,星期六/日歌街盛傳高級教練班有份上理論課的教練都暫時未有1人合格,收到的都係死亡信,這個高級教練班擺明就係比香港隊總教練夫人,二十幾人每人夾5500元,乒總又收 ...
其實教練班由初級、中級及高級都抱住一個宗旨,佢覺得你得,你就實合格;佢覺得你吾得就冇運行。其實考獲高級教練,係吾係有平等機會教港隊或港青呢?

發新話題