發新話題

大家對於「綠色通道」入選球員名單有何看法?

引用:
原帖由 williamkeung 於 2017-3-31 21:27 發表
乒總搞綠色,只會給人印象是乒總用後門方便其他尊貴有錢人,因為計劃完全無制度,想點就點,令到大家對乒總更加有怨恨和怨氣,呢鑊乒總真係好下策
只要增加透明度、制定錄取標準、公開公平公正按標準執行擇優錄取,就會消除大家的誤解,才不會事與願違。
金科玉律 golden rule    黃金定律golden rule

引用:
原帖由 KKFan 於 2017-3-31 21:11 發表

綠色せ少精せ港青選拔都不是計嬴輸的
那為何是:贏的繼續打,輸的靠邊站,而不是輸的也繼續玩呢?
金科玉律 golden rule    黃金定律golden rule

引用:
原帖由 Suki 於 2017-4-1 11:50 發表

你慢慢等⋯⋯我等咗5年一樣都冇出現過!
好的,你等了5年起碼等出了綠色。

我更不怕,我的還小有的是時間,可以再等5年,剛剛好

乒總五百年不變!

綠色通道原意出發點是好,可惜又給某撮人有機可乘,把原意和宗旨嚴重扭歪😖

綠色通道中的馮慧珠,剛剛贏了冠軍,咁大家明唔明乜野係綠色通道啊
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

無人講過馮入選有問題喎

咪係,講輸贏,女子乙組冠軍都無入選啦

係要有錢及懂得拍個最高級的碼頭

其實大家知唔知道,乒糭只是負責宣傳、文書、金錢,
其他事項都由一個人一手掌握,一手遮天

唉⋯⋯ 好黑暗⋯⋯

No money no talk

咁體院少精本來都有可以加時打3-5啦,點解入選幾個本來無打,而家又會打翻?

佢已經過左15歲,係大陸打左幾年體校.

呢個張小朋友有冇去選.

引用:
原帖由 yoyo 於 2017-4-2 01:39 發表
綠衣俠今日對銅鐵俠于諾, 年紀有家一樣, 但波便相差3,4班.......忘記了綠色是比有X質的球員

07/02/2017

為了讓未來香港教練心中的球員成長道路通行無阻,發掘並鼓勵更多具錢質的球員以乒乓球運動員作為 ...
根本係完全無得打

看完笑左

這條綠色不倫不類,倒不如在現時少精及港青增加訓練質量最實際,講就話比d有潛質小朋友增加訓練,如果是有潛質又點會有入選綠色男仔考幾次都考不到少精,少精姐弟考到現在連金章都考不到,so現在乒總評選制度真係令人摸不著頭腦 ,如果乒總覺得他們真有潛能應該直接選他們入港青接受香港隊訓練最實際

果兩對姊弟入哂 你話唔係靠關係都無人信 姓黃果對 自己年紀都未打到頭8

回復 75# 的帖子

乒總開宗明義話培訓有潛質球員,不應該現就以排名衡量,未來可能成材呢!如勁就已入港青,但綠色通道只是給予(訓練)給小朋友,本人覺得黃xx男小朋友就不應該有少精福利,例如以少精身份選東亞兒童盃,內部賽等,否則綠色就給人私相授受感覺,乒總真要想清楚

發新話題