發新話題

大家對於「綠色通道」入選球員名單有何看法?

那譚雅文呢?

如果說港青需要剈球做陪練我有兩點看法:
1:馬妹妹目前的水平還達不到陪練的水平
2:據我了解,每日港青的訓練都要2,3個陪練在場,體院完全可以找一個削球的陪練來與港青隊員同練,也不至于外出比賽時,對付削球手輸多蠃少

係呢度討論得咁開有乜意義
係就搵各界代表同乒總高層出呢開會.

引用:
原帖由 kichan 於 2017-4-7 11:33 發表

再說說明日之星削球班,擺明就是乒總為了討好華總開的訓練班,其目的就是為了給莫x莎搵私人學生找了一個生源不斷的大平臺,入到明日之星班,你若答應跟莫x莎學私鐘,那麼她就會派幾個多球俾你玩下,如果你不答應跟她學私鐘,那麼在課堂上你吔自己打下,佢望都唔會唔你一眼⋯。我只想說:陳家一家親呀。體院與乒總是陳家開的
我有在削球班做教練,完全冇你所講呢件事。討論系好,但請查證完先講!!

引用:
原帖由 Manley 於 2017-4-7 13:36 發表

我有在削球班做教練,完全冇你所講呢件事。討論系好,但請查證完先講!!
我有兒子參加呢個訓練班喎

引用:
原帖由 Guest from 183.179.64.x 於 2017-4-7 11:42 發表
減少長膠接發球自然提高用正手及進攻意識。
果然係優勢教練。咁都講得出。 偽 香港冠軍
喂喂喂!咁叻你打吧!偽香港冠軍?
我相信朱sir唔會回你個貼,但你去侮辱人地香港冠軍就證明你係幾咁垃圾的一個人

引用:
原帖由 Guest from 183.179.64.x 於 2017-4-7 11:54 發表
X秀教練係乜人。 識佢既人都知。 無謂多作討論
佢個x秀教練獎 係用乜方法拎返到。我估識佢既人都知
Anyway 恭喜曬佢
祝佢好運
佢用乜方法取個獎,乒總也沒有唔比丫,你可以向乒總投訴,高層

楊千嬅

可惜我是水瓶座

作詞:黃偉文
作曲:雷頌德

原來你這樣珍惜我
從前在熱戀中 都未聽講過
別說這種行貨 哪裡留得住我
到底是為什麼分手 你很清楚

如何笨到底 但到底 還是我
誰人待我好待我差 太清楚
想繼續裝傻 卻又無力受折磨
心裡羨慕那些人 盲目到不計後果

我就回去 別引出我淚水
尤其明知水瓶座最愛 是流淚
若然道別是下一句 可以閉上了你的咀
無謂再會 要是再會 更加心碎

要是回去 沒有止痛藥水
拿來長島冰茶換我半晚安睡
十年後或現在失去 反正到最尾也唏噓
夠絕情 我都趕我自己出去

更多更詳盡歌詞 在 ※ Mojim.com 魔鏡歌詞網
~間奏~

猶如最結實的堡壘
原來在 逐點崩潰 逐點粉碎
極固執的如我 也會捱不下去
每天扮著幸福 始終有些心虛

如何笨到底 但到底 還是我
誰人待我好 待我差 太清楚
想繼續裝傻 卻又無力受折磨
心裡羨慕有些人 盲目到不計後果

我就回去 別引出我淚水
尤其明知水瓶座最愛 是流淚
若然道別是下一句 可以閉上了你的咀
無謂再會 要是再會 更加心碎

要是回去 沒有止痛藥水
拿來長島冰茶換我半晚安睡
十年後或現在失去 反正到最尾也唏噓
夠絕情 我都趕我自己出去

回復 243# 的帖子

咁請問你係邊位師兄,師姐,或師祖,有咩得罪左你,可直接同我講喎,既然你都係全港冠軍,甲組冠軍就不是全港冠軍,請你開個名,有咩唔岩講到岩

回復 242# 的帖子

Thanks 師兄

引用:
原帖由 Guest from 182.239.78.x 於 2017-4-7 19:06 發表
從我的角色來看,不管是甲組冠軍或是全蕪港港軍都是最厲害的,你們是最厲害的
我懇請您好好做好你的高層角色,
為全港乒乓謀福利,
而不是為一、二個人謀福利
謝謝你
祝福你步步高升

引用:
原帖由 Guest from 119.236.236.x 於 2017-4-7 21:11 發表
謝謝師兄解答我的問題 ,反手長膠以我目前能力,好難進攻到,我又唔係打防守性格,可能遲d改番反貼。

師兄講話,沒有橫打,師兄唔通係打直板的?如果是,可以羅到冠軍真係好勁吖
唔好意思,你 ...
係,右手直板

引用:
原帖由 kichan 於 2017-4-7 13:40 發表

我有兒子參加呢個訓練班喎
咁就奇啦,我見吾到你講GE 野有發生

引用:
原帖由 kichan 於 2017-4-5 15:33 發表

既然冰腫那麼客觀公正,那麼陸思妤為什麼入不了港青?
我不是乒總職員無法回答,或許你可以去信乒總查詢,陸思妤波真是不錯,最近打青少年比賽亦好精彩。
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 kichan 於 2017-4-7 11:33 發表

在歌街打比賽所有人都可以睇到,有球證有觀眾,當然公平公正,但在體院里面打的甄選呢,包括港青的甄選,世青甄選,直至”綠色通道”的鄄選等等等等等等,有邊個是公平公正的?只不過是他們演一場漏洞百出的戲糊弄 ...
當年黃鎮廷在精英隊訓練好像是莫教練做教練,我估計當日黃沒有跟過莫私鐘,但華哥都看得起鎮廷叫他入港隊。看不看一眼有好多原因,我亦有朋友個仔打削球班,亦無跟莫私鐘,但同樣贊不絕口。說老實話莫教練真的要教波,私鐘可以多到接唔晒,有時會否想多了?
香港乒乓網

近日忙,好忙 ....... 我剛下班,近日都沒有時間追長篇小說,友人對我說論壇股價最近創新高,論壇是言論自由的地方,儘可能我們不會刪除任何POST,不過在討論過程請互相尊重,也不要人身政擊,沒想到一個綠色通道如一石番起千層浪,有關綠色我作為論壇負責人還是不評論較好,不過真是有心但選唔到的人別灰心,張繼科都是退出國家隊,再選入去,一次唔得可等下一次,要對自己有信心,有志者是竟成。
香港乒乓網

回復 273# 的帖子

同意!我看完綠色簡介寫入圍會安排和港青,少精一同訓練,即代表這班人係無身份,如果係咁就不如少精都可以和港青一齊打內部賽爭出外比賽資格

引用:
原帖由 yoyo 於 2017-4-9 01:30 發表

當年孔嘉德青奧贏了小肥2局, 為什麼不入國家隊?
綠色不是講波是講心, 若有心打全職便別去SPCC, 入林大輝吧
霸佔社會資源
佢好似係輸4:3

我都好有興趣知在港青中,有幾多願意打全職。c

引用:
原帖由 kwc 於 2017-4-9 09:45 發表
我都好有興趣知在港青中,有幾多願意打全職。c
我估有30%就好唔錯了
金科玉律 golden rule    黃金定律golden rule

發新話題