29 12
發新話題

Green Road Chatting

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2017-3-21 11:11 發表
今年有一港青由傳統學校轉到林太輝中學,這個決心誰都會看到,投考綠色通度的小朋友,特別是小學生你會願意在林太輝讀書嗎?
見到有些中學球員,已有不錯的學校仍然讀名考綠色通道,或許她們�他們水平只能只當年15 ...
請問林大輝中學有附屬小學嗎?
金科玉律 golden rule    黃金定律golden rule

現實是少精—港青大都不會打全職

引用:
原帖由 金科玉律 於 2017-3-21 23:32 發表

請問林大輝中學有附屬小學嗎?
沒有
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 HKSpurs 於 2017-3-21 23:42 發表
現實是少精—港青大都不會打全職
再有機會進入港隊就可打全職
金科玉律 golden rule    黃金定律golden rule

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2017-3-21 05:39 發表
聽聞尋日有20多個小朋友去左考綠色通道,最細唔夠十歲,最大好似唔止 U15,近月也有個別小朋友家長問我綠色通道好吾好。坦白說我真係無資格講,這些事還是直接打去體院問華哥好D,首先我唔係教練,再者這個新產品我也 ...
為何綠色通道不能公開考試呢?現在青苗、恆生精英、少精、港青都可公開考試了,這不是倒退嗎?

其實最驚係好多細路係大陸落黎通過綠色通道入去姐

引用:
原帖由 chauhei 於 2017-3-24 15:11 發表
其實最驚係好多細路係大陸落黎通過綠色通道入去姐
冇辦法,依家大多港青都唔打全職,就比個機會比人家羅

不過我小女都係香港籍依家系大陸讀書和練波的,因為年紀還小暫時都唔考慮綠色通道,但會密切關注佢

香港有法例規定15歲前一定要讀書,
乜野7,8歲決定打全職,返大陸就得,
唔係杜小姐洗乜等咁耐,一早小學就打啦,

Hody

29 12
發新話題