37 12
發新話題

test

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

test

test

本帖最近評分記錄

哩D教法比較舊式,以前社會好普遍(用鬧或甚至打),雖然不代表冇效。
今時今日未必個個家長接受到,現在一般用D比較正面D的教法。

好多教練扮~魔連奴

囝囝今日同教練哥哥得開唔開心
媽咪好開心呀,十分好,我叫教練再教你
就是這麼簡單.

~超級榮譽~

你們喜歡教練教波的時候惡啲還是温柔啲?
我喜歡教練温柔

不過教波係要因才施教,有D學員係唔惡得,太惡佢地會唔接受,學唔好,甚至唔學 ;
而有D學員係唔惡唔得,唔大聲,唔惡,佢地根本唔聽。

回復 1# 的帖子

我個人唔贊成教練大聲罵學生黎練習,好似其他教育咁,社會由從前大聲責罵甚致體罰到而家立法禁止晒,而家d老師大聲責罵學生都有可能比人放上網或者惹官非
主板:個性蝴蝶王      副板:個性龍五      日直:Speed   90 特厚
正手:藍省狂3           正手:黑標省狂3    單面:Tenergy 05
反手:Dignic 05         反手:黑標省狂3

正膠:Clipper Wood   長膠:Senso V3   中直:YEO
正手:Spinpips Red   正手:Neo 天極2   正手:Neo 天極2
反手:敏沖                 反手:Curl P-1R    反手:Vega Asia

睇俾錢既受唔受呢套啦

睇下學果個係要成績定當上興趣班

其實鬧唔鬧得個學生,真係因人而已。  
有D小朋友要鬧先會識聽話,同埋有一類家長不知幾想我地教練幫佢教仔,因為佢地做唔到我地既效果。

我成日見到有個教練教波好似湊孫咁,我不敢苟同

引用:
原帖由 chauhei 於 2017-3-17 15:22 發表
其實鬧唔鬧得個學生,真係因人而已。  
有D小朋友要鬧先會識聽話,同埋有一類家長不知幾想我地教練幫佢教仔,因為佢地做唔到我地既效果。
但係我見有教練教一個鐘鬧咗9個字。
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 青見人 於 2017-3-17 22:41 發表

但係我見有教練教一個鐘鬧咗9個字。
可能有特別原因呢

其實鬧同溫柔都問題不大,重點係教練有料、肯放料同教先

我個人認為是需要溫柔,因為人傾向條件反射
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

教綀施教方法不同  視乎你接受程度

引用:
原帖由 fastloopattack 於 2017-3-18 12:47 發表

可能你和我都看見同一位教練!
果個係老豆黎架
本帖最近評分記錄

條友吾是教他,是閙她

回復 22# 的帖子

這個老豆可能是一位穩世高手教練 ,但大衆之下鬧倒個女好厲害,好似不是不好,而且極度極度極度極度擾民

引用:
原帖由 williamkeung 於 2017-3-18 22:45 發表
這個老豆可能是一位穩世高手教練 ,但大衆之下鬧倒個女好厲害,好似不是不好,而且極度極度極度極度擾民
如果係擇兄指個個,咁算收檢咗好多了
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

回復 25# 的帖子

如這樣已是收檢咗好多,咁之前的情況就更加不敢想像

37 12
發新話題