發新話題

[膠皮討論] Xiom - Omega4 pro 是不是仍然頂級

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動
T05 是各方面平均值高的套膠,咬球、弧缐、旋轉、速度、容錯性都不俗的,只說某一項便未必是最高的
本帖最近評分記錄
  • slavfung +1 某一項就是指耐用度,兩個月貨仔 2017-3-15 13:01
愛吃愛喝愛打波,希望改善球技和壞脾氣

引用:
原帖由 je5181996 於 15-3-2017 01:52 AM 發表
3樓有
3樓MXP 賣緊320元
水谷隼:“練夠10,000小時後先好問點解”

引用:
原帖由 garfieldjam 於 2017-3-15 11:15 發表
T05 是各方面平均值高的套膠,咬球、弧缐、旋轉、速度、容錯性都不俗的,只說某一項便未必是最高的
打ABS波 T05好唔好打?
針灸博士研究生(國務院博士一等獎獲得者)
香港註冊,中國註冊醫生(中西醫結合)
香港地址:九龍奧運站博文街32號福群商場29D地舖 (週一至六 早上11:30- 晚上7:00)
香港電話 : 6762 4912 (請先預約)

引用:
原帖由 省港騎乒 於 2017-3-15 17:09 發表

打ABS波 T05好唔好打?
ABS波咩膠都唔轉,可能要等新膠出都唔定

引用:
原帖由 SSPSK 於 2017-3-15 11:40 發表

250元陞x , 華x都係

引用:
原帖由 atcf 於 2017-3-14 15:31 發表
Omga只是200幾既膠
Mxp是300幾既膠
Tenergy是400幾既膠
不能一同比較,要比就同樣價錢既膠中肯啲
咁又未必,不同價格的話可比較耐用性,
如果400元你可打40小時後能力下降,
如果300元你打10小時能力就下降,
咁就400超值吧!
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

3樓標價320 實收250
Intensity NCT CS with 狂8, Vega Euro

引用:
原帖由 青見人 於 15-3-2017 06:40 PM 發表

咁就400超值吧!
時價

引用:
原帖由 cfire555555 於 15-3-2017 07:26 PM 發表
有價講?

引用:
原帖由 jeff_whc 於 15-3-2017 03:34 AM 發表
紅雙喜藍綿國狂3膨脹左之後,應該是目前最爆衝及旋轉的
計埋澎脹油價錢同人工時間會唔會過千一塊呢?

引用:
原帖由 cfire555555 於 2017/3/15 19:26 發表
20樓仲係249,尋日上去見到。

Omega4 pro 與 Sigma2 pro 比較又如何?

Omega 4 pro
MXP
都係我喜愛的正手膠,現時仍然用緊。
市價跌至二百幾是超值及大路的選擇。
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

回復 36# 的帖子

價錢太吸引了
剛入了兩塊

引用:
原帖由 jcclee 於 2017-3-16 10:28 發表
Omega 4 pro
MXP
都係我喜愛的正手膠,現時仍然用緊。
市價跌至二百幾是超值及大路的選擇。
omega 4 pro速度快過mxp嗎?

引用:
原帖由 garfieldjam 於 2017-3-15 17:11 發表
ABS波咩膠都唔轉,可能要等新膠出都唔定
我覺得打開05、64、80或改打Fx或可加強番少許質量。
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 青見人 於 2017/3/15 18:40 發表

咁就400超值吧!
聽聞5百多那些最不耐用

引用:
原帖由 SSPSK 於 2017-3-15 11:40 發表

佢冇po出黎姐,我上個月先買完,250蚊
主板1: Viscaria 正手 MXP+反手紅V
主板2: Infinity VPS V+正手NEO狂三+反手ELP
副板:RosewoodXO+正手省狂+反手焦點三

引用:
原帖由 SSPSK 於 2017-3-15 21:08 發表

計埋澎脹油價錢同人工時間會唔會過千一塊呢?
千金難買心頭好,唔可以用錢黎計你對乒乓球器材既付出,我每星期都將啲膠左黏右貼咁試下呢塊膠貼邊塊板,未打之前係好期待板膠之間既配合,可能打完廿分鐘左右你已經知道唔得,下次又再試過第二個組合囉,所以付出時間係必須的。
本帖最近評分記錄
  • SSPSK +1 最緊要好玩 2017-3-16 23:11

引用:
原帖由 jeff_whc 於 2017-3-16 22:27 發表

千金難買心頭好,唔可以用錢黎計你對乒乓球器材既付出,我每星期都將啲膠左黏右貼咁試下呢塊膠貼邊塊板,未打之前係好期待板膠之間既配合,可能打完廿分鐘左右你已經知道唔得,下次又再試過第二個組合囉, ...
可能我時薪低啫,唔係秒秒鐘幾十萬上落果隻

發新話題