發新話題

戊組決賽飛板事件

其實 被對手打到0:10 任何人都會唔開心  就算對馬龍 也一樣

無論對方用任何形式 放這一分比你  也是尊重你糸一名學過

乒乓球的球員 糸唔應該得到0:11的结果的 。任何事情也有

正負兩面   勝你11:0 也有人話 抄人打到這樣唔留面

自己打失比一分了又話人侮辱你 ,打法輕挑

但為何你要比人打到0:10 這一步呢?

你自己糸未也有責任呢? 如你有1:10 對手又會唔會放這球比你呢?

又如你可打到對手10:9 對手又會唔會隨意打落網呢?

引用:
原帖由 lmichael 於 2017-3-7 19:25 發表
花生真係好波, 我同佢同年代, 當年港青個一班, 我覺得都係佢最勁. 而且佢老波骨, 什麼怪膠, 打法都懂得打, 對長膠王之一既趙XX, 都完全壓住打.
花生糸好波 但他在那個組別算好波?

甲組?乙組? 壓住長膠打個法系正確

但現在甲 乙组的球員 有多少人打長膠?

要壓住甲组的橫板兩邊開攻才是上策

同一個學緊波的遼寧中學生

打到第七局 叫好波?

引用:
原帖由 dior 於 2017-3-8 21:58 發表

我原以為你淨係球品品格差,原來理解能力同價值觀都有問題
真心的作為乒乓球教練的你

有沒有想過轉行 現在高價的教練有張钰 羅佳佳

平些少的有些乒乓球館 如你收$100 一小時的話

應該還有生存空間

引用:
原帖由 dior 於 2017-3-8 22:35 發表
你學既話我可以破例開100 ,等我教下你點做人
我們唔可以話你誤人子弟(乒乓球技方面)
但你的球技和你的收入成正比

真心想下轉行 好多像你這樣球技的人

都爲了自己末來的生計 轉行了 認真想下

引用:
原帖由 dior 於 2017-3-8 23:08 發表
多謝你既提議,但我既收入比我的球技要高好多 所以暫時都未有需要轉行,你呢?我答左你既問題到你了,要似番個男人嗎?定係由我教你點做
無錯 你的確答了問題 不過你的情況同經濟學上

供需求圖表 有些背道而行 理論上價格越低

品質越高的時候 需求會急升 (就如黄埔花園只值$1OO萬)

但你的情況特殊在價格偏高而無質數下

而有大量需求  當你在同一日有比赛和教學生

猶豫不決下 你就會明白 “講大話的孩子″

唔好望會得到答案

如果我系你 我會選擇教波 解決自己的燃眉之急(金錢)

反正都打唔出成績 難坎在比賽落幕後

學生的查詢和關心   點呵 老师打成點呵?

最後練成今日的你  一個大話蓋一個話

最後一事無成 只有鬼話連篇

世途險惡 人心難測  做全職教練  的永遠要增加學生

增加收入  你踏我 我踏你  目的只有一個 “錢″  

只有透過 話這個教練唔好 這個唔好

這樣就全世界的教練都唔好

只有“他? 最好

就如股票一樣 你們永遠會見到些  講股佬

成日同D上市公司老闆一齊食飯

成日唱話邊隻股票好 邊隻目標價糸幾多

重有20%升幅

我真糸想講   關你什麼事呢 有幾多升幅  目標價系幾多